reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

wrześniowe mamy 2021

Mi moja też kazała brać do końca ciąży ale moja położna ma z tym problem od początku była przeciwna temu i wczoraj mówiła że już powinnam odstawić a najpóźniej 3 dni przed porodem (tylko skąd mam wiedzieć kiedy urodze) bo krwotoku dostanę.. dziwna jakąś. A co z acardem ? Bierzesz czy tylko zaszczyki?

Doskonale wiem o co Ci chodzi. Ja mam jezcze taki problem, że przez miednicowe ułożenie córeczki będę musiała mieć raczej cesarskie cięcie (jeśli nic się nie zmieni), więc najbardziej boję się, że wezmę zastrzyk wieczorem a zaraz zacznie się akcja i nie odstawię zastrzyku przed cesarką.

Aktualnie mam 35+5 a acard wraz z luteiną odstawiłam 5 dni temu, czyli w 35+0.

reklama
Doskonale wiem o co Ci chodzi. Ja mam jezcze taki problem, że przez miednicowe ułożenie córeczki będę musiała mieć raczej cesarskie cięcie (jeśli nic się nie zmieni), więc najbardziej boję się, że wezmę zastrzyk wieczorem a zaraz zacznie się akcja i nie odstawię zastrzyku przed cesarką.

Aktualnie mam 35+5 a acard wraz z luteiną odstawiłam 5 dni temu, czyli w 35+0.
Ja czytałam że inne dziewczyny brały nawed w dzień porodu i nic im nie było Ja acard mam brać do 34 tyg ale niewiem czy 34 czy 34 i 6 dni wizyte mam w czwartek puki co jestem w 34 +2 wezmę do końca tygodnia. Tak mnie zestresowała położna do tego mały słabiej się dziś rusza i różne głupie myśli w głowie ale dzięki za odpowiedź 🙂

Mam pytanie, dzisiaj odebrałam wyniki badań i plytki krwi mam poniżej normy to jest 112 a minimum 140, jestem w 36 tygodniu ciąży, mam lekkie nadciśnienie.

Byłam dzisiaj u lekarza 36 tydzień ciąży i po usg dziecko waży 2600 kg , martwię się czy to nie za mało
Jeszcze lekarz stwierdził, że tydzień przed porodem muszę być już w szpitalu, ze względu na wiek 41 lat i nadciśnienie

reklama
Do góry