reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wrześniowe mamy 2021

A ja wam kobitki napisze że dzisiaj to już ryczałam dosłownie bez powodu, teraz tak myślę że bez powodu 😂😂😂wczoraj robiłam zakupy spakowałam do worka Ziemniaki podeszła do mnie ekspedientka i coś zagadała no to ja się zawinelam i poszłam bez pyrów 😂4 rano się budze i dół taki ze juz na kartce sobie pisze żeby nie zapomnieć bo przecież roztargniona jestem na maxa a i tak esrem bez pyrków hahah mój facet to się tak śmiał dzisiaj ze mnie ze szok 😂niby nic ale powód do płaczu był
Oj nie jesteś sama bo ja też jestem strasznie roztargniona. Np robię obiad i mam isc po jajko do lodówki. Stoję przed lodówką i nie wiem co chcialam. 🙉🙉🙉 takich sytuacji jest pelno i zakupy cały czas zapisuje na kartce teraz.

reklama
Ja wczoraj z Dino omal nie wyniosłam pomidorów, bo sobie powiesiłam na nadgarstku w jednorazówce i tak stoję i patrzę jak pani kasuje, na koniec pyta "to wszystko?" automatycznie odpowiadam TAK, a ona zjazd wzrokiem na te pomidory... 🙈 Głupio mi było jak nie wiem 🙈 mało tego, wcześniej pyta ile bulek, mówię "10" , przecież zawsze biorę 10, w domu patrzę 12 🙈🙈🙈

Ja wczoraj z Dino omal nie wyniosłam pomidorów, bo sobie powiesiłam na nadgarstku w jednorazówce i tak stoję i patrzę jak pani kasuje, na koniec pyta "to wszystko?" automatycznie odpowiadam TAK, a ona zjazd wzrokiem na te pomidory... 🙈 Głupio mi było jak nie wiem 🙈 mało tego, wcześniej pyta ile bulek, mówię "10" , przecież zawsze biorę 10, w domu patrzę 12 🙈🙈🙈
Haha się uśmiałam to lepsza agentka jestes odemnie 😂

Dziewczyny jak radzicie sobie z małym przeziębieniem? Przechodziła ktoras z was takie małe osłabienie w ostatnim czasie? Ja obudzilam się dzisiaj z uczuciem drapiącego gardła i swędzącym nosem. Tak zawsze zaczyna się moje przeziębienie. Nie mam za dużo możliwości teraz jedynie paracetamol żeby to się nie rozwinęło w nic większego. Nie mam pojęcia skąd to osłabienie jak nigdzie nie chodzę i ogólnie dbam o siebie. Macie jakieś sprawdzone domowe sposoby żeby uchronić się przed chorobą?

Dziewczyny jak radzicie sobie z małym przeziębieniem? Przechodziła ktoras z was takie małe osłabienie w ostatnim czasie? Ja obudzilam się dzisiaj z uczuciem drapiącego gardła i swędzącym nosem. Tak zawsze zaczyna się moje przeziębienie. Nie mam za dużo możliwości teraz jedynie paracetamol żeby to się nie rozwinęło w nic większego. Nie mam pojęcia skąd to osłabienie jak nigdzie nie chodzę i ogólnie dbam o siebie. Macie jakieś sprawdzone domowe sposoby żeby uchronić się przed chorobą?
Ja ostatnio i nawet byłam u rodzinnego lekarza to stwierdził ze samo przejdzie bo to wirusowe przeziębienie i powinno samo przejść i nie ma co mi dać tylko moge bez recepty na kaszel syrop kupić. U mnie od razu na oskrzela idzie wiec się obawiałam. Zaryzykowałam i wypiłam 1 saszetke teraflu bo to głównie paracetamol i przeszło szybko. A też zaczęło sie od bólu gardła i lekkiego kaszlu. W sumie ok tyg całość trwała bo zwlekałam z leczeniem lekami tylko ratowałam sie herbata z miodem i cytryną.

Mnie brały zatoki w marcu, a z tym nie ma to tamto. Farmaceutka nie chciała mojej mamie sprzedać theraflu zatoki, kiedy dowiedziała się, że dla ciężarnej. Nawciskała za to Prenalenu różne rodzaje, co okazało się sokiem malinowym z dodatkami w proszku, więc guzik pomagało. Samo mi przeszło, na zatoki na szczęście się nie przeniosło.

Na szczescie drapanie i swedzenia nosa ustąpiło. W nocy się obudzilam cała zalana potem i wzielam paracetamol. Rano już było super tylko troche kataru miałam. Narazie oszczedzam się i poleguje bo poprostu czuje się słaba ale cieszę się że się to nie rozwinelo. Dziękuję za rady. 🙂

Witam wszystkie Panie :)
Mam pytanie czy któraś z Was planuje rodzić w MSWiA w Warszawie i wie już może jak wygląda poród z osobą towarzyszącą (mąż) ? Rodziłam tam 4 lata temu, w związku z covid na pewno są teraz jakieś obostrzenia, ale oczywiście na stronie info brak :/

reklama
dokładnie. Ja jestem tego przykładem 🙂mnie piersi nie bolą. W poprzedniej ciąży też mnie nie bolały, były tylko dużo większe.
Kochane mnie właśnie nie bolą piersi. Tylko wieksze, cięższe się zrobiły. Jestem po 1poronieniu i już zaczęłam się przejmować, ze skoro w 1 bolały to dlaczego teraz nie. 5tc aktualnie 💚💚

Do góry