reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wrześniowe mamy 2021

Ja od początku ciąży walcze ze zgaga:( teraz to nawet po wodzie dostaje zgagi 😂 leżenie na lewym boku pomaga troche. Mi powiedziała położna żeby rzuć liscie laurowe ale to nic nie daje bo mi nawet leki apteczne (dozwolone dla ciezarnych) nie pomagaja :( samo musi minąć... Zgaga to w sumie byl jeden z pierwszych objawów ciąży u mnie :p przed ciążą nie wiedziałam co to zgaga 😋

reklama
Hejka pisze bo już nie wiem co robić jestem w 30+2 tydz ciazy. Czy ktoś miał wczesniaka jeśli tak dajcie mi znać no mi grozi poród wczesny. Jestem w szpitalu mam rozwarcie 1cm i skrucona szyjkę. Biorę tu leki jeden mam podłączony na 2doby atosiban zaś tabletki duphaston i asmag. Dostałam juz dwa zaszczyki na płuca do malucha.... Czy któraś z was miała podobnie czy coś wam pomogło

Ja jutro zaczynam 36tc. Mnie zgaga od początku ciąży męczyła 😞 i próbowałam już migdałów, mleka, ogórków kiszonych, nawet ktoś mi kazał rzuć goździki 🤭… u mnie najlepiej łagodzi maślanka 😊 w nocy przewalam się się tylko z lewej na prawą jak taka kluska. Obecnie +11kg. 😫 od kilku dni jestem ospała i jakaś taka przemęczona śpię 10-12h. na dobę zupełnie jak w pierwszym trymestrze🤔 Jeszcze dwa tygodnie z pessarem a potem czekamy!

Kochane! Obecnie 30 tc + 4 dni.
W rutynowym badaniu moczu wyszło białko -31mg/dl. Cieśninie ok, obrzęków brak, posiew jałowy. Mocz oddany około 7 rano po wypiciu około szklanki wody, wcześniej byłam w toalecie około 3 w nocy. wizyta u ginekologa w przyszłym tygodniu, czy do tego czasu powtórzyć badanie, miałyście tak. Trochę się zmartwiłam.
Mozesz powtórzyć...ale zalezy tez o czas i jak zostal oddany do laboratorium...u mnie raz jak mocz stal w punkcie z 4h.to wyszlo mi ponad 800 bakterii na drugi dzien powtorzylam w Warszawie zawioazlam w chlodzącym pojemniku wyszlo mi ok 80🤷‍♀️

Hej dziewczyny ja właśnie wróciłam z wizyty. 😀Dzisiaj 31+1 synek waży 1920g i ułożony główka w dół, a jak u Was z waga bo z tego co widzę to mój jest całkiem spory w porównaniu do innych

Widzę że już każda z nas ma ciężko 😃 Ja mam teraz kosmos..... w nocy strasznie dretwieja i bola mnie ręce, od ramion do palcy.... nie wiem dlaczego, chociaż nie śpię na rękach... Ten ból i odrętwienie trwa długo niekiedy do godziny... Jak ruszam palcami to boli..... Miała tak któraś z Was?

Hej leżę w szpitalu mam rozwarcie 1cm, niski brzuch na2palce wiem że jest skrucona szyjka i mieka szyjka. Jestem w 30+3tydz ciąży czy któraś z was tak miała ja się martwię i mam podawane leki duphaston, asmag i atosiban dzisiaj mi odłączają jeszcze mam być tu w szpitalu 8dni i do tego ciogle sama w pokoju jestem a inne z kimś. Ktg jest ok

reklama
Hej leżę w szpitalu mam rozwarcie 1cm, niski brzuch na2palce wiem że jest skrucona szyjka i mieka szyjka. Jestem w 30+3tydz ciąży czy któraś z was tak miała ja się martwię i mam podawane leki duphaston, asmag i atosiban dzisiaj mi odłączają jeszcze mam być tu w szpitalu 8dni i do tego ciogle sama w pokoju jestem a inne z kimś. Ktg jest ok
Spróbuj może napisać w wątku „Ból i twardnienie brzucha, skracanie szyjki…” tam dziewczyny opisywały podobne przypadki

Do góry