reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wrześniowe mamy 2021

Widzę że już każda z nas ma ciężko 😃 Ja mam teraz kosmos..... w nocy strasznie dretwieja i bola mnie ręce, od ramion do palcy.... nie wiem dlaczego, chociaż nie śpię na rękach... Ten ból i odrętwienie trwa długo niekiedy do godziny... Jak ruszam palcami to boli..... Miała tak któraś z Was?
ja tak mam codziennie rano od jakiegos 28 tc. Dretwieja bolą że nie moge złapać nawet butelki z wodą a w lewym kciuku cos mi dziwnie strzela i to tylko rano poki nie rozruszam. W ciągu dnia trochę lepiej chociaz moich starych pierścionków nie zaloze w ogole.

reklama
ja tak mam codziennie rano od jakiegos 28 tc. Dretwieja bolą że nie moge złapać nawet butelki z wodą a w lewym kciuku cos mi dziwnie strzela i to tylko rano poki nie rozruszam. W ciągu dnia trochę lepiej chociaz moich starych pierścionków nie zaloze w ogole.
No to właśnie ja ruszam, ale dalej boli i dretwieje 😔 czytalam, że to może być od kręgosłupa

No to właśnie ja ruszam, ale dalej boli i dretwieje 😔 czytalam, że to może być od kręgosłupa
akurat na kręgosłup nie narzekam jeszcze. Mówilam o tych dloniach i nogach mojej lekarce i dała mi cyclovene na te obrzęki. Na nogi pomaga. Mowila też żeby pić dużo wody i unikac soli. Musimy chyba tak dotrwac do końca bo to chyba nie zniknie. Moja koleżanka w podobnym tygodniu ciąży skarży się na to samo więc to chyba powszechny problem.

Wszystkie dzidzie obrócone już główka do wyjścia? Jestem w 31+4 i u mnie synek pośladkowo ustawiony. Jak to wygląda u Was ?

Ja też nie wiem na pewno, ale jak się rusza to mocniej przy pępku, więc sądzę, że kopie nóżkami. Jakby tu miał główkę i rączki, te ruchy nie byłyby tak mocne, tak mi się wydaje 🤔

U mnie główką w dół. Ostatnio znowu mi wróciły częste twardnienia brzucha i zaczęłam się martwić, wizyta za 10 dni, mam nadzieję, że nic się tam z tą szyjką nie dzieje...

Wszystkie dzidzie obrócone już główka do wyjścia? Jestem w 31+4 i u mnie synek pośladkowo ustawiony. Jak to wygląda u Was ?
Hej no nam powiedziała i lekarka i położna że ma główkę w dole już a było to 2 tyg temu, tez tak czuje szczególnie w nocy 2-3 jej nóżki między moimi żebrami. Więc jest tak jak powinno

reklama
A ja wam kobitki napisze że dzisiaj to już ryczałam dosłownie bez powodu, teraz tak myślę że bez powodu 😂😂😂wczoraj robiłam zakupy spakowałam do worka Ziemniaki podeszła do mnie ekspedientka i coś zagadała no to ja się zawinelam i poszłam bez pyrów 😂4 rano się budze i dół taki ze juz na kartce sobie pisze żeby nie zapomnieć bo przecież roztargniona jestem na maxa a i tak esrem bez pyrków hahah mój facet to się tak śmiał dzisiaj ze mnie ze szok 😂niby nic ale powód do płaczu był

Do góry