PaulinaMalina91
Fanka BB :)
zdecydowanie espumisanHej dziewczyny. Jakie macie sposoby na zaparcia, jakie na gazy? Od tych gazow to juz brzuch mnie boli chyba musze kupic espunisan.
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
zdecydowanie espumisanHej dziewczyny. Jakie macie sposoby na zaparcia, jakie na gazy? Od tych gazow to juz brzuch mnie boli chyba musze kupic espunisan.
polecam taki napar: troche kopru włoskiego, kmin rzymski, ziarenko kardamonu, kawałek laski cynamonu cejlońskiego. pyszne i super pomaga na wzdęcia.Hej dziewczyny. Jakie macie sposoby na zaparcia, jakie na gazy? Od tych gazow to juz brzuch mnie boli chyba musze kupic espunisan.
Mam termin on na 8 września i o ciąży dowiedziałam się także w styczniu jakoś 10stycznia. Ogólnie miałam tylko nudności, średnio komfortowo. Marzyłam czasami aby zwymiotować i poczuć się lepiej teraz juz jestem w 22tcDziewczyny z grudniowymi dwoma kreseczkami zapraszam Was do komentowania i dzielenia się swoimi doświadczeniami
Kiedy macie pierwszą wizytę u ginekologa aby potwierdzić ciąże na usg ?
Ja dopiero 21.01 i to będzie 8 tydzień ciązy , zastanawiam się czy to nie za późno czy akurat ?
Niestety wcześniej nie było terminu.
Pozdrawiam Was i życzę spokojnej ciązy!
A pijesz wystarczająco dużo wody? Ja teraz mam tak że rano wstaje, wypijam szklankę wody i na kibelek nigdy tak nie miałam, może dlatego, że śpię dużo dużo więcej. Czasami piję lekką kawę, więcej tam mleka niż kawy, mam niskie ciśnienie i czasami mysle, że mogę sobie pozwolić. Po kawie też idę zaraz do toalety. Ale z kawą trzeba ostrożnie w ciąży. Może jesz jakieś potrawy wzdymajace?Hej dziewczyny. Jakie macie sposoby na zaparcia, jakie na gazy? Od tych gazow to juz brzuch mnie boli chyba musze kupic espunisan.
Ja miałam tak ostatnio, dwie noce z rzędu obudziłam się z twardym brzuchem. Lekarz zalecił zwiększyć dawkę magnezu i więcej odpoczywać, nie chodzić za dużo. Z synkiem wszystko ok ❤Jeśli był taki temat wcześniej to przepraszam. Ostatnio miałam silniejszy ból w podbrzuszu ( taki jak czasem bywa przed okresem) dwa dni z kolei przed snem, przez kilka godzin. Dopiero jakoś po 3:00 udawało mi się zasnąć. Było to połączone z bólem kregoslupa, nóg i zaczęłam odczuwać jak dziecko się rusza i to tak, że tworzyły się pagórki na brzuchu, alr to też lekko bolalo. Mama przerażona, ja wyczytałam, że to przez to, że macica się powiększa i to normalne. Ale na wszelki wypadek zapisałam się do ginekologa i jutro mam wizytę. Mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze... Mam też deficyt zelaza i staram się jeść więcej mięsa, szpinaku, piję sok z kiszonych buraków, przyjmuje zelazo. Zobaczymy co wyjdzie na wizycie kontrolnej 14 maja.
Byłabym wdzięczna jakbyście powiedziały, czy też macie może podobne objawy
Dla mnie pierwsze 3 miesiące były ciężkie do 15 godziny niby wszystko Ok, później straszne zmęczenie i mdłości ale bez wymiotów, wszystko co zjadłam powodowało metaliczny posmak w ustach który był nie do wytrzymania, nic prawie nie piłam bo żaden płyn mi nie odpowiadał smakowo, o 19 już chodziłam spać bo nie byłam w stanie funkcjonować. Po 3 miesiącu wszystko minęło, zero objawów i czuje się wspaniałe dziś 21 tydzieńCześć dziewczyny, termin porodu na 21.09. Ciąża wyczekana i wymarzona, pierwsza poroniłam. Dzisiaj mam usg połówkowe, ale w ogóle nie czuje podekscytowania, bo od początku ciąży ciagle coś się dzieje, najpierw okropne nudności i wymioty 24h plus bóle w krzyżu, potem od 12 tyg plamienia i bóle podbrzusza, a w majówkę ból nie do wytrzymania niezależnie w jakiej jestem pozycji i wyskoczyła mi na podbrzuszu gula wielkości śliwki- na IP okazało się ze to mięśniak w przedniej ścianie 5cm, który prawdopodobnie uciska na coś obok i czuje silny ból. Paracetamol i No spa nie pomagają. Od 18tc czuje ruchy dzidzi, z każdym tygodniem coraz bardziej intensywne, teraz jak jestem cała obolała to już w ogóle czuje je podwójnie mocno. Przeraża mnie myśl ze to dopiero połowa za mną, boje się ze będzie jeszcze bardziej bolało i po prostu wysiade psychicznie, a już momentami nie jestem w stanie funkcjonować.
Nie czytałam wszystkich wcześniejszych postów, ale czy jest tu jakaś kobietka która tez uważa swoją ciąże za trudna i ciężko ja znosi? Napisałam ten post chyba żeby wyrzucić z siebie emocje, ale jeszcze raz podkreślę ze bardzo pragnęłam ciąży i kocham to maleństwo w brzuchu. Po prostu w tym momencie jest mi bardzo ciężko.
Pozdrawiam Was wszystkie, jesteście bardzo dzielne.