reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wrześniowe mamy 2021

reklama
Hej ,
Dziewczyny mam pytanie , wczoraj otrzymałam wyniki testu podwójnego pappa wykonanego w 14t2d , jeszcze bez interpretacji , ale bardzo nie pokoją mnie tak przekroczone wyniki względem norm na tydzień 14.:( na usg było wszystko w porządku NT1,8, kość nosowa widoczna oraz przepływy w porządku. Co może wpływać na tak przekroczone wyniki , czy któraś z was spotkała się z czymś takim ? Załączam wyniki.
Z góry dziękuję za każda odpowiedz 🙏🏼

Załączniki

• E48CDE10-282A-4B14-8653-7B74DA5FF88F.jpeg
    E48CDE10-282A-4B14-8653-7B74DA5FF88F.jpeg
    90,3 KB · Wyświetleń: 130
Hej ,
Dziewczyny mam pytanie , wczoraj otrzymałam wyniki testu podwójnego pappa wykonanego w 14t2d , jeszcze bez interpretacji , ale bardzo nie pokoją mnie tak przekroczone wyniki względem norm na tydzień 14.:( na usg było wszystko w porządku NT1,8, kość nosowa widoczna oraz przepływy w porządku. Co może wpływać na tak przekroczone wyniki , czy któraś z was spotkała się z czymś takim ? Załączam wyniki.
Z góry dziękuję za każda odpowiedz 🙏🏼
Ja mialam przekroczone ale wyszlo ok. Tylko grozi mi porod przedwczesny. Poczekaj na interpretacje.

Wyniki testu Papp-a interpretuję się wspólnie z innymi wskaźnikami według specjalnego algorytmu. Ja w 13 tygodniu miałam wolną podjednostkę beta o wartości 70. To spore przekroczenie, ale wspólnie z innymi czynnikami ryzyko ZD wyszło 0,04%. ZE i ZT marginalne ryzyka. Mam 35 lat i to dobre wyniki :) Poczekaj na pełną interpretację, tylko ona jest względnie wiarygodna.

Wyniki testu Papp-a interpretuję się wspólnie z innymi wskaźnikami według specjalnego algorytmu. Ja w 13 tygodniu miałam wolną podjednostkę beta o wartości 70. To spore przekroczenie, ale wspólnie z innymi czynnikami ryzyko ZD wyszło 0,04%. ZE i ZT marginalne ryzyka. Mam 35 lat i to dobre wyniki :) Poczekaj na pełną interpretację, tylko ona jest względnie wiarygodna.
Dziękuję !

Ja tez tym dezynfekuje, i jeszcze przez chwlie miejsce wbicia chlodze lodem.
Chłodzisz lodem po zastrzyku? I co pomaga? Bo mi czasami robią się siniaki, pielęgniarka poleciła mi ostatnio, żeby miejsce wbicia wacikiem przytrzymać około 2 minut. A robisz zastrzyki o jednakowej godzinie? Czy zdarza die Tobie np. Raz pół godziny później, czy 20 minut później itp ja staram się równo o 12 ale dzisiaj nie zdążyłam i zrobiłam 10 minut później i nie wiem czy to nie zaszkodzi.

Witam.
Dziś założyłam dopiero konto i przeczytałam większość postów tu dodanych.
Termin mam na 25 września 2021 r. Chciałabym dołączyć do forum i móc w nim uczestniczyć.
Czy jest szansa że zostanę dodana do forum prywatnego bo widziałam, że takie jest utworzone.
Z góry bardzo dziękuję.

reklama
Witam.
Dziś założyłam dopiero konto i przeczytałam większość postów tu dodanych.
Termin mam na 25 września 2021 r. Chciałabym dołączyć do forum i móc w nim uczestniczyć.
Czy jest szansa że zostanę dodana do forum prywatnego bo widziałam, że takie jest utworzone.
Z góry bardzo dziękuję.

Do góry