reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

wrześniowe mamy 2021

Jestem po wizycie. Dzidzia ma się dobrze ♥️🙏🏼🙏🏼🙏🏼 Prawdopodobnie te bole to kolki nerkowe. Serduszko bije 180/min i zastanawiam się, czy to nie za szybko? Jak u Was było koło 8-9tc? Lekarz powiedział, ze jest ok, a do tego mój dzisiejszy stres tez mógł wpłynąć na tętno dziecka. Ale jakoś tak dużo mi się wydaje, na ostaniej wizycie biło 140.

reklama
Ja to dopiero mam wyrzuty sumienia, lekarze mówili że nie ma szans raczej na naturalne poczęcie... Więc w święta kilka drinków wypiłam, w sylwestra piłam wódkę ale nie za dużo w sumie może ze 4kieliszki bo mi nie smakowała, w nowy rok lampkę wina z mężem, 5. 01 byli u nas znajomi więc wypiłam 2 kieliszki wina... Miesiączka spozniela się 4 dni więc zrobiłam test 8.01 o 3 rano i już dwie krechy były... Nie spodziewałam się bo od zabiegu łyżeczkowania miałam nieregularce cykle... Ale mam nadzieję że nie będzie poważnych konsekwencji...
Zrobiłam test dla spokoju... A tu niespodzianka 🥰
Nie będzie, ja robiłam test w święta, była "biel Vizira" i piliśmy wino. A w sylwestra wieczorem dwie grube krechy. Pytałam lekarza na pierwszej wizycie, czy to wipite wino może mieć jakiś wpływ: odpowiedział, że NIE :)

Jestem po wizycie. Dzidzia ma się dobrze ♥️🙏🏼🙏🏼🙏🏼 Prawdopodobnie te bole to kolki nerkowe. Serduszko bije 180/min i zastanawiam się, czy to nie za szybko? Jak u Was było koło 8-9tc? Lekarz powiedział, ze jest ok, a do tego mój dzisiejszy stres tez mógł wpłynąć na tętno dziecka. Ale jakoś tak dużo mi się wydaje, na ostaniej wizycie biło 140.
Super informacje ❤️❤️❤️

@M.Z. może coś podpowie o biciu serduszka :)

Ja ostatnio też miałam 180/min i lekarz mówił że stres mamusi bardzo wpływa na tętno dziecka 😉 i tego się trzymam.

Kochana błagam nie analizuj sama! Poczekaj na omówienie przez lekarza [emoji3590][emoji3590][emoji3590]
Luzik, poczekam, jeszcze tylko to przeczytalam teraz:
"U zdrowych ciężarnych glikemia (poziom cukru w surowicy) na czczo jest niższa i wynosi około 60 - 80 mg%, (3,3 - 4,3 mmol/".

Czyli może nie jest tak źle.

Skoro lekarz powiedział, że jest ok, to jest ok. U mojego też jest takie tętno i wszystko jest w porządku.

No przecież lekarz powiedział że ok. Chyba on jest bardziej wiarygodny niż my.

Ja w Sylwka imprezowałam ,
Trzy lata się nie zabezpieczaliśmy z nadzieją że się uda,w czerwcu skończyłam 40 i stwierdziłam że wiek już mnie nie puszcza więc na wizycie u Endo we wrześniu zmniejszyliśmy dawkę leku na "normalna" a nie dla starających się i mieliśmy się zabezpieczać, zamiast tego pilnowałam kalendarzyka,jak dziś pamiętam jak mówię do M idź po gumkę a on: bez jaj,nie chce mi się,trzy lata nie zaszłaś to akurat dziś się uda,? A że byłam tuż przed okresem to olalam sprawę, po zmianie dawki leku cykle się rozlegulowaly i masz... niespodzianka 😀
I jak się nie cieszyć?

Nie będzie, ja robiłam test w święta, była "biel Vizira" i piliśmy wino. A w sylwestra wieczorem dwie grube krechy. Pytałam lekarza na pierwszej wizycie, czy to wipite wino może mieć jakiś wpływ: odpowiedział, że NIE :)
No i bardzo dobrze 😉 mi siostra mówi że ten alkohol odblokował coś w nas i dzięki niemu się udało 😉

reklama
Do góry