reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wrześniowe mamy 2021

Ja prawie wgl nie piję alko i nawet świadomie podchodziłam do ciąży. Stwierdziłam 1.01 na spacerze że i tak w tym msc się nie uda jak zwykle więc poszliśmy na grzane wino, ohhh... A test pozytywny 16.01 wyszedł (w sumie w takim razie ok 04.01 dzidziuś zaczął się tworzyć). Ja naprawdę w tym msc "odpuściłam" :D

Wgl kiedy Wam wyszły testy pozytywne - ile dni przed/po @? Ja spodziewalam się @ 18.01 - dwa dni wcześniej już była kreska, blada ale dobrze widoczna :D

Edit:
Ale w sumie planowlaiśmy taką romantyczną kąpiel i w sumie nie pykła - bałam się że mimo iż napewno się nie uda, to jak wezmę kąpiel (było po owu) to będzie kicha (Ja to tylko kąpiele jak w saunach biorę :D).
U mnie test ciążowy wyszedł z jedną kreska a miałam juz 5dni spóźnienia okresu, mówię cos nie tak i beta na drugi dzien 555 wyszła-4 tydzień ciąży, te testy to różnie wychodzą 🤷‍♀️

reklama
Zanim nadrobię ostatnie strony to apropo jedzenia na pośmianie się wrzucam wam to

:D

Tak jest najczęściej, hormony psują wszystko, niektórym dziewczyna wraca skręt, ale to dużo poświęceń w pielęgnacji, no, ale jak pchne ten gen dziecięciu to mi wystarczy niech się prostują :D
O niee ja nie chcę żeby mój bobik zabrał mi włosy [emoji23] kurde wystraszyłaś mnie xd najgorsze jest to że nie mam pojęcia w jakim są teraz stanie moje włosy bo mam zrobione warkoczyki afrykańskie, ale będę je ściągać w następnym tyg i aż się teraz boję co zobaczę [emoji33]

O niee ja nie chcę żeby mój bobik zabrał mi włosy [emoji23] kurde wystraszyłaś mnie xd najgorsze jest to że nie mam pojęcia w jakim są teraz stanie moje włosy bo mam zrobione warkoczyki afrykańskie, ale będę je ściągać w następnym tyg i aż się teraz boję co zobaczę [emoji33]
Mi zaczęły wyglądać jakoś 2 miesiące po porodzie. :/

Dziewczyny nie martwicie się, alkohol w bardzo bardzo wcześniej ciąży (przed spodziewaną miesiączką) nie powinien zaszkodzić, czytałam kiedyś, że to jest na zasadzie wszystko albo nic. Albo fasolka się obroni, naprawi uszkodzenia i będzie zdrowa, albo porostu dojdzie do poronienia i przyjdzie zwykła miesiączka- kobieta nawet nie będzie wiedziała wtedy, że była w ciąży. Oczywiście później już to tak nie działa, tylko na tym bardzo wczesnym etapie, dopóki nie możemy nawet wiedzieć o ciąży:-) także głowa do góry, napewo wszystko jest dobrze :-)

Ja nie piłam nic, bo jak się staramy o bobasa to staram się nie pić nic a nic od dni płodnych do okresu, takie zboczenie 😁 ale za to dzień przed testem (test robilam jak już kilka dni spóźniał mi się okres) dopadło mnie zapalenie pęcherza z samego rana, musiałam zażyć jedna tabletkę furaginy, bo nic innego w domu nie miałam, a nie dałabym rady wytrzymać do czasu, aż kupię coś bezpiecznego w aptece, bo się rozkręcało coraz bardziej i musiałam to zahamować 😥 (no i nie wiedziałam jeszcze że byłam w ciąży)...niby nie wolno tego zażywać w 1 trymestrze. Mówiłam to potem lekarzowi, ale mówił żeby się tym nie martwić :-)

Ostatnia edycja:
Na grupie Curly Girls Polska dziewczyny wrzucały historie swoich włosów po porodach no i niestety u każdej skręt słabł :( ja idę na początku marca je ściąć tak żebym nie mogła w kitkę złapać :D

reklama
Do góry