helloitsmeanna
Fanka BB :)
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Haha też przestraszyłam się z tymi pleśniowymi i nie jadłam do tego tygodnia ale tak mi się chciało, że doczytałam że chodzi o niepasteryzowane, a w Polsce chyba takich nie maJa jadłam, pewnie chodzi o te sery znowu przecież u nas to prawie wszystko z pasteryzowanego wiec można opitolic nawet pleśniowy
Haha też przestraszyłam się z tymi pleśniowymi i nie jadłam do tego tygodnia ale tak mi się chciało, że doczytałam że chodzi o niepasteryzowane, a w Polsce chyba takich nie ma
Ja czekam na prawdziwe pomidory i arbuz, arbuz, arbuzDokładnie waga to cyferki, ale jednak lekarze patrzą na te cyferki teraz wyglądam moim zdaniem ekstra i mam nadzieje, ze uda się szybko wrócić
Oj tak! Lato, nowalijki, maliny i borówki nie po grube hajsy... czekam na chlodniczki i pyszności
Ogolnie z makaronem ryzowym sa czasem w biedronce czy lidlu jak jest tydzien azjatycki, i rzeczywiscie te sa mdle, ale to nie te ktore dodalam w zalaczniku. Te sa akurat z kawalkami mięska dodatkowoKiedyś gdzieś złapałam - jak dla mnie mdłe - tzn inna firma Ale czasem tam kiedyś naszła ochota by zjeść
są takie np oscypkiHaha też przestraszyłam się z tymi pleśniowymi i nie jadłam do tego tygodnia ale tak mi się chciało, że doczytałam że chodzi o niepasteryzowane, a w Polsce chyba takich nie ma
No ja sie dowiedzialam na prenatalnych ze corka w tamtej ciazy, zapytalam na ile procent a doktorek " proszę Pani, jak nie jestem pewny, to nie mowie" no i jest corka teraz ide do tego samego, w tym samym tyg i dniu co z corka i mam nadzieje sie dowiedziec, doktorwk mowil, ze nigdy sie nie pomylił i ze jakby byl syn, to mam mu napisac, zwroci mi za badaniaMi na prenatalnych powiedziała że na tak wczesnym etapie to jeszcze za wcześnie na płeć, najlepiej w 16-20 tyg, oczywiście o ile dzidzia się ujawni
Kilkoro znajomym dziewczynom czy to w realu czy na forum jednak płeć się Mieniła, w sensie na pierwszych prenatalnych tak a potem w kolejnych tygodniach okazało się inaczej. Więc ja będę się starała nie sugerować.i jeszcze poczekać na dalsze tygodnie
A w ogóle historia z porodówki, myslalm że takie historie to nieprawda. Leży dziewczyna po cesarce, obok dziecko. I jakaś taka się wydawała hmmm smutna, otumaniona? Nie wiem jak to opisać. Za niedługo wyjaśniło się dlaczego. Ma dwóch synów, w rodzinie po obu stronach sami chłopacy. I miała mieć dziewczynkę, potwierdzone przez dwóch lekarzy. Wszystko na różowo, wszyscy szczęśliwi bo pierwsza dziewczynka w rodzinie. Wiozą ja na cesarkę więc spytali co będzie, mówi że ma być Zosia, więc już przygotowali różowy identyfikator na rączkę. A tu zonk, wyszedł chłopak[emoji85]
ser koryciński ale Gremza robi pasteryzowanesą takie np oscypki
Bo na tym etapie jest tylko wyrostek płciowy, lekarz serio musi byc dobryJa dziś kupiłam w biedronce Twix Słony Karmel... zajebisty. I do tego Pringelsy.
Fete można w ciąży jeśli jest z mleka pasteryzowamego, a pewnie większość jest + obróbka termiczna zabija bakterie.
Z dawnych czasów ja uwielbialam lody Zappo, chrupki bekonowe i takie grube serowe, albo Lays Bekonowe... były zajebiste... Lift oczywiście też.
Co do płci - niekiedy można poznać płeć już na prenatalnych, ale wielu lekarzy wstrzymuje się z wyrokiem co najmniej do połowy ciąży. Znam nie jedna historię z tym związaną. Guru od USG w Bydgoszczy powiedział mojej znajomej, że będzie miała córkę na 100%. A miała już dwóch synów, więc się domyślacie radości. A na polowlkowym bach, urósł siusiak. Była zalamka, bo on ponoć się nigdy nie myli.
Kolejna historia to jak babka poszła na USG prenatalne, lekarz jej powiedział, że on widzi chłopca. Się nastawila, zaczęła ciuchy kupować, a miesiąc później mówi do niej "o jaka piękna dziewczynka".