reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

wrześniowe mamy 2021

nie wiem co gorsze (bardziej stresujące) czekać na poród naturalny i nie wiesz kiedy się to zacznie, czy czekać na dzień w którym wiesz że będą ci szyberdach rozcinać
😱 w jednej i drugiej wersji będę siwieć ze strachu. Ale chyba łatwiej jak się to zaczyna samo z zaskoczenia,bo nie znasz dnia ani godziny i może Cię złapać wtedy jak się akurat chwilowo nie boisz porodu? 🤔
Dla mnie najgorsza byla ta swiadomosc ze rano o 8 bede miec cesarke, pamiętam ze całą noc nie spałam, rano o 6 pobudka i na lewatywke 😅 i pozniej to lezenie, cale szykowanie, podlaczanie, znieczulenie, cewnik...brrr

reklama
Ja długo nie wiedziałam, że mam Hashimoto, leczyłam sama niedoczynność tarczycy, przeciwciała anty tpo i anty tg mam na poziomie 0, zmieniłam endo na takiegi z wypasionym sprzętem, a ona do mnie proszę Pani, ta tarczyca ma typowy obraz dla Hashimoto, a ja zonk, na kolejnych usg stan jest jej coraz gorszy, a przeciwciała dalej na poziomie 0,ale endo mówi, że widziała takie przypadki, i to się prawdopodobnie zmieni, a najbardziej prawdopodobne, że po ciąży, także moze dobrze, że ja sobie zylam w przeswiadczeniu, że nie mam tego Hashi bo jeszcze bym sobie wkręciła, że przez to w ciążę nie zajdę :)

Tez tak mam, nie mam przeciwciał ale na usg jest typowy obraz hashi.
Dla pocieszenia-po ciąży nic się nie pogorszyło, nawet trochę zeszłam z dawki ;) w ogóle cała poprzednia ciąże miałam stabilne tsh i teraz tez jest ok.

Moi synowie urodzili się latem, straszne były upały i ten brzuch wielki... Mniej więcej od 34 tygodnia modliłam się, żeby to już się zaczęło i nieważne czy SN czy CC byle zobaczyć swoje stopy :D wtedy nie obchodził mnie już strach czy ból ;)
Moja córka jest z koncowki lipca a syn sierpnia. Także wszystkie ciąże trafiają mi się na lato. Level extreme 😎

Załączniki

• 5C7129E0-51E9-4578-B104-8CB4BCF3B568.jpeg
    5C7129E0-51E9-4578-B104-8CB4BCF3B568.jpeg
    89,2 KB · Wyświetleń: 51
reklama
To się ciesz bo mi zakładali w drodze na sale operacyjną 🤦‍♀️ Ale najgorsze było na drugi dzień jak mi pęcherz rozrywało z przepełnienia i nie wiedziałam co się dzieje, wiedziałam ze cewnik mam ale nie mogłam się wysiurać !!! Dopiero położna przyszła i mówi o rurka się pani skręciła... jak odkręciła to się cały worek zapełnił .... ale ulgę poczułam. A potem kazali mi na plecy go zarzucić i wio pod prysznic. A wyciąganie też nie zbyt przyjemne 🤦‍♀️
A to z tym cewnikiem się chodzi parę dni?? ja myślałam że to tylko na czas operacji żeby im stołu i lekarzy nie zalać moczem a później już tego nie ma. Czemu ty z tym siedziałaś tyle czasu? 😭 😭 😭 😭

Do góry