My mamy z mężem aplikację w telefonie i zapisujemy nasze wszystkie nawet najmniejsze wydatki. Mamy też określoną kwotę, którą chcemy zaoszczędzić w danym miesiącu i policzone, ile możemy wydać pieniędzy w danym miesiącu, aby nie przekroczyć zaplanowanego budżetu. Spisuje się super, jak dla mnie rewelacja :-) Wcześniej kasa ciągle gdzieś uciekała na głupoty, teraz bardziej się pilnujemy i nie patrzymy ile mamy na koncie, tylko ile jeszcze możemy wydać zgodnie z zaplanowanym w aplikacji budżetem :-) Pomysł wziął się stąd, że planujemy jeszcze w tym roku budowę domu i chcieliśmy zobaczyć, jak będzie wyglądało życie z kredytem na karku, ale póki co wychodzi nam to na dobreMacie jakieś sposoby na odkładanie pieniędzy na wakacje/wycieczki?
Ja mam skarbonkę do której wrzucam codziennie 5 zł dodatkowo mąż wrzuca każda 5 jaka ma
reklama
Promyczek91
Fanka BB :)
Extra podasz nazwe apki?My mamy z mężem aplikację w telefonie i zapisujemy nasze wszystkie nawet wydatki. Mamy też określoną kwotę, którą chcemy zaoszczędzić w danym miesiącu i policzone, ile możemy wydać pieniędzy w danym miesiącu, aby nie przekroczyć zaplanowanego budżetu. Spisuje się super, jak dla mnie rewelacja :-) Wcześniej kasa ciągle gdzieś uciekała na głupoty, teraz bardziej się pilnujemy i nie patrzymy ile mamy na koncie, tylko ile jeszcze możemy wydać zgodnie z zaplanowanym w aplikacji budżetem :-) Pomysł wziął się stąd, że planujemy jeszcze w tym roku budowę domu i chcieliśmy zobaczyć, jak będzie wyglądało życie z kredytem na karku, ale póki co wychodzi nam to na dobre
AgnesSweden
My chcemy kupić małe mieszkanie w Hiszpanii albo Grecji, zawsze można Podnajmowac i jest gdzie pojechać
Aurorah
Wróciłam z pracy totalnie wypruta z energii. Macie jakieś patenty na te cholerne wzdęcia? Mdłości mnie powoli opuszczają (przynajmniej ja mam taką nadzieję) ale problemem są te cholerne wzdęcia. Nie jem nic takiego niebezpiecznego a brzuch popołudniami robi się ogromny.
Spróbuję nadrobić to co dzisiaj napisałyście
Ja mam Enveloop, jak dla mnie jest bardzo przejrzysta, mąż korzysta z aplikacji Szybki budżet, ona ma więcej bajerów kwotę, którą chcę zaoszczędzić mam zapisaną poprostu jako jeden z wydatków :-)Extra podasz nazwe apki?
Ostatnia edycja:
Ja mam to samo, zjadłam pyszne domowe lody u mamy i wypiłam koktajl owocowy, teraz brzuch jak balon, zaraz mi pęknieWróciłam z pracy totalnie wypruta z energii. Macie jakieś patenty na te cholerne wzdęcia? Mdłości mnie powoli opuszczają (przynajmniej ja mam taką nadzieję) ale problemem są te cholerne wzdęcia. Nie jem nic takiego niebezpiecznego a brzuch popołudniami robi się ogromny.
E
Ewka34
Gość
Ech jestem dziś totalnie wypruta z energii.. Zauważyłam że mam stałe pory jedzenia i jeśli nie zjem o danej porze to jestem nerwowa i senna a jak się najem to humor mi wraca i senność odchodzi
Dziewczyny w ogóle myślałam że dzisiaj padnę... Mama jako jedyna z rodziny (oprócz męża) wiedziała o ciąży, w sumie powiedziałam jej kilka dni po teście w tajemnicy. Ostatnio pytała czy może już tacie pokazać zdjęcie z USG... Mówię że może, bo i tak się niedługo dowie okazało się, że oni już wszyscy wiedzieli, bo poznali po moim wielkim brzuchu (tzn rozważali, czy czasem nie zgrubłam albo czy jakaś chora nie jestem) mimo, ze starałam się go ukrywać. Mowiłam Wam, że mam brzuch jak w 5 miesiącu, tak mam wzdęty
E
Ewka34
Gość
Co do spodni legginsów.. Kupiłam na allegro bo w Lidlu nie było i są mega wygodne.. Materiał też spoko..
reklama
E
Ewka34
Gość
Ja mam monefy, przejrzysta apkaJa mam Enveloop, jak dla mnie jest bardzo przejrzysta, mąż korzysta z aplikacji Szybki budżet, ona ma więcej bajerów kwotę, którą chcę zaoszczędzić mam zapisaną poprostu jako jeden z wydatków :-) Mamy motywację do oszczędzania, bo w końcu wyprowadzimy się od teściów niby mamy osobne mieszkanie na piętrze domu, ale ciężko się tu mieszka- teść to typ pana i władcy, despota i furiat