reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wrześniowe mamy 2021

To też jest dobre wyjście. To z PL jest dla mnie z doopy. Niby za darmo, ale płacisz a koniec końców i tak idziesz prywatnie

No w Polsce to prywatne ubezpieczenie raczej nie ma szans, bo na bank wszyscy by kombinowali 😂 i ci co opłacają i firmy ubezpieczeniowe ;) no ale teraz to jest postawione na głowie, jak ktoś ma więcej kasy albo pracuje w korpo to ma pakiet, a jak nie to chodzi prywatnie. Plus jest taki, że jak coś nas rozjedzie na drodze to udzielą nam pomocy i nie trzeba się martwić o koszty jak np. w USA.

reklama
No właśnie chciałam znajomych w Chinach odwiedzić to nawet opcji nie ma. Pani w ambasadzie powiedziała mi , żebym nie liczyła, że do końca roku się otworzą turystycznie. Szkoda. Marzę o wakacjach. W tamtym roku odwolali mi 12 lotów 🤣takim byłam optymistą
Ja już nawet nie chce myśleć ile nam podróży przepadło... liczę, ze w przyszłym roku zacznie się coś normować, póki co w Azji jest znowu średnio

To też jest dobre wyjście. To z PL jest dla mnie z doopy. Niby za darmo, ale płacisz a koniec końców i tak idziesz prywatnie
Tak, to w PL to nieporozumienie.

Ja ostatnio wydałam kupę kasy na lekarzy dla dziecka: laryngolog, alergolog, jeszcze mnie czeka kilka wizyt bo trzeba na kontrolę. Do tego gin prywatnie.

Kiedyś na zajęciach z finansów wykładowca nam tłumaczył, że składka zdrowotna w PL jest obowiązkowa, bo głównie bogaci ludzie dają na nią kasę. Jeśli by była możliwość tylko prywatnej, to Ci bogaci by się wpisali i system by upadł.

No może tak być, ja sobie załatwiałam część badań u rodzinnego i jak poszłam po odbiór to mi powiedzieli, że wysłali do ośrodka i tam musiałam odebrać. Jeszcze na badaniu dwa razy napis, że badanie wykonane ze środków NFZ i jest własnością przychodni 😅
Ale suma sumarum dostalas je do reki?

Z tego co czytałam to chyba Australia sobie nawet dobrze radzi
Większość krajów azjatyckich podąża za australia, a ona sobie radzi świetnie, bo prawie nikogo nie wpuszcza do kraju. Są duże limity i nawet Australijczycy mieli problem z powrotem do kraju. Jeżeli chodzi o pandemie to Australia ma najlepsza możliwość odizolowania się od wszystkich, kraj jest ogromny, a ludności wbrew pozorom niedużo.
dlatego wg mnie większość Azji będzie zamknięta do końca tego roku :(

Ja już nawet nie chce myśleć ile nam podróży przepadło... liczę, ze w przyszłym roku zacznie się coś normować, póki co w Azji jest znowu średnio
Gdzie dokładnie mieszkasz w Malezji? Byłam tam w podróży poślubnej 🥰 i rzeczywiście fajny punkt wypadowy prawie do całej Azji (oprócz tego byliśmy w Singapurze i Kambodży ;)).

reklama
Do góry