reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wrześniowe mamy 2021

Masz antybiotyk? Czy to bezpieczne dla malucha ? Bo jak to wygooglowałam to pisze „ zagrożenie życia dla matki i dziecka” brrr ten doktor googl. Dobrze że jutro lekarz.
Nie mam ale wczoraj popołudniu odebrałam wyniki a wizyta dziś wieczorem
Ostatnio nic nie mówiła ale były nieco lepsze
Myślę że jakby moje życie było zagrożone z tego powodu to chociaż by mnie pęcherz bolał 🤔
A czy coś dziecku grozi to się dowiem wieczorem

reklama
Co do wózka to tak słuchając wielu koleżanek, każda narzekała na spacerówkę z zestawu 2czy3w1 i kończyło się kupnem spacerówki osobno, także ja wpadłam na genialny pomysł kupna wózka 1w1, samej gondoli, tylko, że okazało się, że wybór w tych wózkach jest bardzo skąpy, jedyny jaki mi się podoba to Riko Molla :)

Ja jestem bardzo zadowolona z mojej spacerówki z 2w1, fakt ze jest większa niż taka mała, osobna spacerówka, ale nawet lecieliśmy z nią samolotem i dała radę ;) na spacery czy dłuższe wycieczki to tylko taka większa, a po mieście można kupić jakaś tańsza parasolkę.

Co do wózka to ja napewno chcę zestaw 3 w 1, z synem bardzo wygodna była dla mnie możliwość wpięcia nosidełka w stelaż, nie trzeba było nosić nosidełka np podczas zakupów. Mieliśmy wózek Bebetto Luca, ale nosidełko nie z zestawu, tylko osobno kupione- be safe izi go, było wpinane na adapterach w stelaż :-) jak młody podrósł na wyjazdy mieliśmy składaną parasolkę, a na codziennie spacery używaliśmy spacerówki z zestawu. Bardzo wygodnie się jeździło takim masywnym wózkiem, dawał radę nawet w największym śniegu :-) teraz nie wiem jaki kupimy, ale raczej też coś w tym stylu.

Co do wózka to ja napewno chcę zestaw 3 w 1, z synem bardzo wygodna była dla mnie możliwość wpięcia nosidełka w stelaż, nie trzeba było nosić nosidełka np podczas zakupów. Mieliśmy wózek Bebetto Luca, ale nosidełko nie z zestawu, tylko osobno kupione- be safe izi go, było wpinane na adapterach w stelaż :-) jak młody podrósł na wyjazdy mieliśmy składaną parasolkę, a na codziennie spacery używaliśmy spacerówki z zestawu. Bardzo wygodnie się jeździło takim masywnym wózkiem, dawał radę nawet w największym śniegu :-) teraz nie wiem jaki kupimy, ale raczej też coś w tym stylu.

Zgadzam się, masywne wózki sobie radzą w każdym terenie, a te leciutkie to niestety nadają się tylko na płaska powierzchnie albo do sklepu :) nasza parasolka wazy 5 kg wiec jest super, bo można ja wziąć pod pachę, ale niestety już na kostce brukowej ma problem.

Tylko nosidelka z wozkow 3w1 to dramat 🤐 nie uzywalabym tego w aucie, chyba ze sa dobre a ja o tym nie wiem?

Hej, ja jestem już po pierwszych prenatalnych. Niestety, u dzidziusia jest powiększony do pęcherz moczowy. W poniedziałek mam wizytę u prywatnego lekarza, zobaczę co mi powie.
Czy któraś z was miała może w poprzedniej ciąży taki przypadek i wszystko dobrze się skończyło?

reklama
Co do wózka to tak słuchając wielu koleżanek, każda narzekała na spacerówkę z zestawu 2czy3w1 i kończyło się kupnem spacerówki osobno, także ja wpadłam na genialny pomysł kupna wózka 1w1, samej gondoli, tylko, że okazało się, że wybór w tych wózkach jest bardzo skąpy, jedyny jaki mi się podoba to Riko Molla :)
Wlasnie ja nie wiem czy nie kupie teraz spacerowki ( pojezdzi Amelka do wrzesnia) a potem dla dzidzi samą gondole, spacerowke schowam dla dzidziusia, a młodej kupie dostawke boczna, bo jednak my duzo i daleko spacerujemy.

Do góry