reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wrześniowe mamy 2021

reklama
Hej, ja jestem już po pierwszych prenatalnych. Niestety, u dzidziusia jest powiększony do pęcherz moczowy. W poniedziałek mam wizytę u prywatnego lekarza, zobaczę co mi powie.
Czy któraś z was miała może w poprzedniej ciąży taki przypadek i wszystko dobrze się skończyło?
Kochana mojej przyjaciółki synek miał. Pytanie tez jak bardzo powiększony. U niej to wyszło właśnie na prenatalnych. Została skierowana na amniopunkcję bo podejrzewali zespół Edwardsa. Na szczęście amniopunkcja to wykluczyła, ale synuś urodził się z wada układu moczowego. Miał kilka operacji a teraz jest zdrowym chłopcem i ma ponad dwa latka. Mam nadzieje, ze u Was wszystko będzie dobrze

Hej, ja jestem już po pierwszych prenatalnych. Niestety, u dzidziusia jest powiększony do pęcherz moczowy. W poniedziałek mam wizytę u prywatnego lekarza, zobaczę co mi powie.
Czy któraś z was miała może w poprzedniej ciąży taki przypadek i wszystko dobrze się skończyło?
Zaznaczam tez ze to może być zupełnie coś innego i na kolejnej wizycie lekarz stwierdzi ze wszystko ok. Także staraj się nie stresować. A co Ci powiedział ten lekarz?

Hejka 😉 jutro mam wizytę i usg ale przyjmuje dopochwowo luteinę. Zastanawiam się teraz czy jutro powinnam się wstrzymać z aplikowaniem luteiny? Czy normalnie mam aplikować tak jak lekarz kazał i to nie zakłóci usg?

Hejka 😉 jutro mam wizytę i usg ale przyjmuje dopochwowo luteinę. Zastanawiam się teraz czy jutro powinnam się wstrzymać z aplikowaniem luteiny? Czy normalnie mam aplikować tak jak lekarz kazał i to nie zakłóci usg?
Bierz ją normalnie :) w badaniu to nie przeszkodzi a gorzej jak przerwiesz kurację. Ja miałam czasem godzinę przed wizytą luteinę i lekarzowi wcale to nie przeszkadzało.

Bierz ją normalnie :) w badaniu to nie przeszkodzi a gorzej jak przerwiesz kurację. Ja miałam czasem godzinę przed wizytą luteinę i lekarzowi wcale to nie przeszkadzało.
super, bardzo dziękuje za info 😀 nie byłam już miesiąc na usg i tak się denerwuje czy wszystko w porzadku i nie chce aby coś przeszkodziło w ocenie dzidziusia 🙈

Który jestes tydzień? Zaczynam się zastanawiać czy ze mną wszystko ok, jestem w 8 +3 i brzuch mam tylko pod koniec dnia ale to przed wzdęcia. Ważyłam 59, ważę 60 i nic się póki co nie zmienia 🤔🙄 chodzę w normalnych spodniach
Nie stresuj się tak. Ja mam dzisiaj 10+5 waga 48 kg nic nie przytyłam, spodnie ubieram swoje normalne chociaż miewam wzdęcia popołudniu na ciążowe u mnie jeszcze za wcześnie. Moja koleżanka ciążowe spodnie musiała zacząć nosić dopiero po 28 tygodniu więc nie ma reguły.

reklama
Do góry