reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wrześniowe mamy 2021

U mnie na 26 [emoji16]. Jak się czujesz? Dziś jakbym przebiegła maraton, sennie i bez sił ale szczęśliwa, bo wczoraj widziałam bijące serduszko [emoji7]
Nawet znośnie, czasami lekkie mdłości czuję, i senność tez. Dzisiaj np przespałam od po obiedzie 15:30-19:00. Wczoraj za to wulkan energii. Dzisiaj trochę ciagnie w podbrzuszu dla odmiany :-) a serducho slyszalam w czwartek [emoji3059]

reklama
Wybacz, ale teraz wyrazilas sie w dosc prostacki i chamski sposób. Mam za soba porody sn i wyobraź sobie, ze nie mam rozwalonych dróg rodnych, co za pomysł niedorzeczny.
Trend, to cc na zyczenie 😉
Sama nie jesteś lepsza drwiac z innych, bo Ty przecież jesteś doświadczona i Tobie wolno. Powodzenia, nie widzę sensu dalszej dyskusji.

Sama nie jesteś lepsza drwiac z innych, bo Ty przecież jesteś doświadczona i Tobie wolno. Powodzenia, nie widzę sensu dalszej dyskusji.
Wybacz, nikomu nic nie narzucam, nawet Ci napisalam, ze to kazdego indywidualna sprawa, wiec co Cie zabolało? Ze mam takie a nie inne doświadczenia z cc? Mam mowic jak to tryskalam energią, aby bylo po twojej myśli?
Inne dziewczyny talze napisaly swoje zdanie o cc, a Ty naskakujesz na mnie, bo co, bo mam 4 dzieci i jakies porownanie?
Nie mam zamiaru sie denerwować takimi glupotami.

Ja nie lubię jak mnie coś boli, a tym bardziej jak nie mam nad bólem kontroli. Każda ma swoją psioche. Każda metoda ma swoje plusy i minusy. Jeżeli mnie zapytają to ja biere cesarkę i wsio. Każda z nas jest dużą dziewczynką. Nie ma co się kłócić. Nikt mojego bólu na siebie nie weźmie... Ale, że ja jestem w eko kraju to pewnie będę rodzić na kamieniu przy strumieniu🤣🤣

To znieczulenie naprawdę pomaga..? Nic nie boli bo to chyba jest epidural czy jakoś tak
Ja dostałam znieczulenie, ale generalnie.. Nie zrobiło na mnie żadnego wrażenia 🤦🏻‍♀️nic nie pomogło, oczekiwałam niewiadomo czego, ale i na szczęście cały poród miałam naprawdę lajcik, więc może też dlatego. Mam dość spory próg.

reklama
Mnie bardzo pomogło, chyba bym zeszła bez tego, ale ja miałam tez podawana oksytocynę i to podobno od tego tak naku*wia [emoji85] nie wiem co to za substancja, ale wbijają się w plecy.
To chyba dostałam inna opcję znieczulajaca, pewnie dali mi coś w zyle, bo mi się nie wbijali. Ale jak pisałam wcześniej - lajtowo rodzilam, więc stwierdziły, że dadzą może mocniejsze tylko przeciwbólowe

Do góry