reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wrześniowe mamy 2021

reklama
No to właśnie niektóre dziewczyny na KTG z cola przychodziły żeby pobudzić maleństwo[emoji23][emoji23] przyciskiem ruch raz na jakiś czas zaznaczały tylko , a ja z kolei nie mogłam nadążyć [emoji16] ciekawe jak będzie tym razem [emoji854]
No ale przynajmniej dawał o sobie znać. Ja przy córce to nie raz miałam zawał. Tez ciagle musiałam jeździć na KTG, bo narzekałam lekarzowi, że nie czuje ruchów, a on mi kazał liczyć po 4 na godzinę i ciagle te słodycze jadłam żeby tylko to dziecko pobudzić 😒 a ja to tak średnio za słodyczami i muliło mnie to strasznie 🥴

Ja się kiedyś najadlam strachu, bo jak w 1 ciąży leżałam na patologii to przyszli mk zrobić ktg. Przez długa część córka miała tętno aż 180, A potem zaczęło spadać do normy. Okazało się, że to przez to, że przed ktg zjadłam sporo czekolady z orzechami. 🤣

No ale przynajmniej dawał o sobie znać. Ja przy córce to nie raz miałam zawał. Tez ciagle musiałam jeździć na KTG, bo narzekałam lekarzowi, że nie czuje ruchów, a on mi kazał liczyć po 4 na godzinę i ciagle te słodycze jadłam żeby tylko to dziecko pobudzić [emoji19] a ja to tak średnio za słodyczami i muliło mnie to strasznie [emoji3061]
No to faktycznie można bylo dostać zawału [emoji85]oby teraz trafiło Ci się bardziej ruchliwe dziecko[emoji16]

Ja czułam ruchy bardzo często ale nie były one nigdy bardzo intensywne w odczuciu bo miałam łożysko na przedniej ścianie, które jednak trochę amortyzowalo. Nie dostałam nigdy od synka kopniaka , który by mnie zabolał [emoji16]

Ja się kiedyś najadlam strachu, bo jak w 1 ciąży leżałam na patologii to przyszli mk zrobić ktg. Przez długa część córka miała tętno aż 180, A potem zaczęło spadać do normy. Okazało się, że to przez to, że przed ktg zjadłam sporo czekolady z orzechami. [emoji1787]
To też się strachu najadłas..tak jak tej czekolady [emoji23]

Ja już po wizycie, wszystko oki [emoji3059] maluch ma 2.71 cm, tętno 172 (lekarz mowil, że norma w tym tygodniu jest do 180). Wg om 9t2d, wg usg 9t4d, także chyba w sam raz[emoji16] oby dalej tez bylo dobrze [emoji173]
Super wieści [emoji846]masz jakies zdjęcie ? [emoji7]

Dziewczyny, a któraś z was zażywa euthyrox?
Ja miałam przed ciąża zawsze tsh w granicy max 1.8. Teraz wskoczyło na 4.13 - badania tydz temu w sobotę. We wtorek przepisano mi euthyrox. Jak myślicie kiedy zrobić kontrolę tsh?

reklama
Dziewczyny, a któraś z was zażywa euthyrox?
Ja miałam przed ciąża zawsze tsh w granicy max 1.8. Teraz wskoczyło na 4.13 - badania tydz temu w sobotę. We wtorek przepisano mi euthyrox. Jak myślicie kiedy zrobić kontrolę tsh?
Po 2-3 tygodniach ale najlepiej dopytaj lekarza
Też biorę euthyrox tyle, że na tarczycę chorowałam przed ciążą. TSH w ciąży mi skoczyło z 0.5 do 4.7 . Obecnie przyjmuje dawkę 125

Do góry