reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wrześniowe mamy 2021

reklama
Hejka. U mnie ostatnio kiepsko. W poniedziałek dowiedziałam się że moja córka musi mieć wycięty migdał. Także problem znów na głowie. Na nfz kolejka we Wrocławiu na 2023. A prywatnie ponad 4000 zł. Na dodatek wczoraj niespodziewanie zmarł przyjaciel rodziny. Ciągle do mnie nie dociera ta wiadomość i myślę że zaraz mąż zadzwoni i powie że to jednak była pomyłka. W poniedziałek wizyta. Mam.nadzieje że chociaż w tej kwestii będzie dobra nowina.
Teraz dużo dzieci boryka się z problemami z 3 migdałem, ja też miałam usunięty w dzieciństwie niestety nie do końca to wystarczyło w dorosłości odezwały się pozostałe migdały i w 2018 miałam usuwane podniebienne i to była masakracja, na szczęście dzieci przechodzą to na lajcie, teraz słyszałam, że czasem jest taka praktyka, że usuwają 3 migdał, a podniebienne podcinają, mój laryngolog mówił, że gdybym miała przycięte wtedy to teraz by nie było problemu
A mi jest ciągle zimno! Czy wam też tak jest? W domu prawie 25stopni a ja w leginsach, grubych skarpetach, bluzie i pod grubym kocem... Nie wiem co się dzieje. Raczej zawsze byłam,, gorąca dziewczyna''. W zimę chodziłam w cienkiej kurtce a pod kurtka koszulka... Masakra.
Tez jestem takim typem, że wiecznie upał, ciało rozgrzane, mój mąż mówi, że czasem nie da się obok mnie leżeć bo aż promieniuje :D ale ostatnio też mi zimno, ale myślę, że to po prostu już jest przesyt zimy, człowiek ciągle wystawiony na niskie temperatury i organizm się "wyziębil" :)
Daj spokoj ja co do niej ide do pokoju, to na szafe patrze 😅 ale kurde, mloda ma 2 lata, ani bajek nie oglada ani nic,nie wiem skad ta łysa dziewczynka....
Haha ja się dzieciom nie dziwię ostatnio po filmie Split szlam w nocy do łazienki z dreszczykiem na plecach, a wyobraźnia u dzieci na bank jest bogatsza niż u starego dorosłego :D

Dziewczyny, czy któraś z was rozmawiała z lekarzem na temat szczepienia na Covid, czy którejś lekarz rekomendował? Interesuje mnie tu szczególnie zdanie waszego lekarza, podejmowałyście ten temat?
Nie, bo ja przechroowałam i jeśli się będę szczepila, to dopiero na końcu.

Widzę, że nieźle Cię do ryb ciągnie😀
Mnie właśnie też jakoś chyba bardziej. Drugi dzień z rzędu śledź w occie i na jutro robię właśnie to curry z dorszem i ciecierzyca, o którym mowiła wczoraj @helloitsmeanna 🤤

U mnie między najstarszą córka a synem jest 11 lat różnicy. Teraz będzie 13 i 2 lata więc bedzie porównanie czy lepsza duża czy mała różnica.
Strasznie mnie ciągnie do ryb właśnie 🤔 z dziewczynami odpychalo

Dziewczyny, czy któraś z was rozmawiała z lekarzem na temat szczepienia na Covid, czy którejś lekarz rekomendował? Interesuje mnie tu szczególnie zdanie waszego lekarza, podejmowałyście ten temat?
Nie, gdyż jestem w ostatniej grupie i moja kolej nadejdzie w bliżej nieokreślonej, odległej przyszłości.

No domyślam sie,byloby to nie rozważne 🙃 ale sama byłam ciekawa bo gdzieś słyszałam że są szczepienia ciężarnych ,także mnie uspokoił 😊
No, ja o tym rozmawiałam z lekarką 3 tygodnie temu, rekomenduje mi szczepienie po 1. trymestrze. Rozmawiałam też ze znajomym, emerytowanym pediatra, specjalistą od szczepień i też mówi, większe ryzyko to choroba niż szczepionka. Wątpliwości się pojawily dopiero teraz u mnie, bo ma być to ta trzecia szczepionka, a tu jest najmniej danych i większe ograniczenia.

Nikogo tu nie namawiam, żeby nie było :-)

"Moje" zapisy są w poniedziałek, więc muszę szybko się decydować. Lekarz kwalifikujący, może mi takiego szczepienia odmówić ze względu na ciążę. Miałam Covid w październiku i nie chce drugi raz tego przechodzić, to była masakra....

Prawda jest taka, że ile rodzin tyle historii :)

Poza tym ja wychodzę z założenia, że nie ma co gdybać w sprawie przyszłości-dzieciaki założą własne rodziny, być może rozjadą się po świecie, wtedy nawet najlepszy kontakt między rodzeństwem się trochę rozluźni.
Powiem ci że tak mi sie urwał kontakt z bratem.. Założył rodzinę zamieszkał bardzo daleko i jakoś tematu nie mamy już, a byliśmy zgranym rodzeństwem.. Szkoda trochę ale każdy ma swoje życie :)

Ja miałam okazję zaszczepić się już 2 razy, ale nie podejmowałam tematu z lekarzem bo nawet jakby dał zielone światło to w ciąży ja nie zdecydowałabym się na to szczepienie. Ale jutro większość ludzi z mojego miejsca pracy się udaje na szczepienie Astry i muszę przyznać, że mimo, że to nie ja, to obawiam się o nich i mam nadzieję, że przejdą szczepienia bezobjawowo

reklama
No, ja o tym rozmawiałam z lekarką 3 tygodnie temu, rekomenduje mi szczepienie po 1. trymestrze. Rozmawiałam też ze znajomym, emerytowanym pediatra, specjalistą od szczepień i też mówi, większe ryzyko to choroba niż szczepionka. Wątpliwości się pojawily dopiero teraz u mnie, bo ma być to ta trzecia szczepionka, a tu jest najmniej danych i większe ograniczenia.

Nikogo tu nie namawiam, żeby nie było :-)

"Moje" zapisy są w poniedziałek, więc muszę szybko się decydować. Lekarz kwalifikujący, może mi takiego szczepienia odmówić ze względu na ciążę. Miałam Covid w październiku i nie chce drugi raz tego przechodzić, to była masakra....
Rozumieem twoje obawy,jesli nie zapomnę to zapytam we wtorek co o tym sądzi ;)

Do góry