reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wrześniowe mamy 2021

reklama
Mi w morfologii na samym początku ciąży, właściwie krótko po zapłodnieniu wyszedł cukier 98. Żyłam w mega stresie. Tylko , że to badanie było robione zaraz po świętach, po obzarstwie wiadomo, a dzień wcześniej jeszcze jadłam po kolacji jakieś cukierki w czekoladzie. Plus lekarka mi powiedziała, że burza hormonów, która tam panuje. Powtórne badanie dało cukier 89, a ostatnie 85. Także w normie. Ciekawe ile będzie teraz, przed kolejną wizytą. Nie miałam cukrzycy w pierwszej ciąży.

Mi w morfologii na samym początku ciąży, właściwie krótko po zapłodnieniu wyszedł cukier 98. Żyłam w mega stresie. Tylko , że to badanie było robione zaraz po świętach, po obzarstwie wiadomo, a dzień wcześniej jeszcze jadłam po kolacji jakieś cukierki w czekoladzie. Plus lekarka mi powiedziała, że burza hormonów, która tam panuje. Powtórne badanie dało cukier 89, a ostatnie 85. Także w normie. Ciekawe ile będzie teraz, przed kolejną wizytą. Nie miałam cukrzycy w pierwszej ciąży.
Dajesz mi nadzieję,
Ja robiłam pierwsze badanie jako ok 5 tyg. A myślałam że jestem 7 i wyszło 92
W poniedziałek kolejne badanie

a corka ma problemy z tym migdałem? Bo mój młodszy brat ma 3 migdała, mama z nim była u dobrego laryngologa i po badaniu stwierdził, ze w niczym on nie przeszkadza, ze lepiej go nie usuwać, bo one maja skłonność do odrastania i czasem jest gorzej. Ale z kolei mój kuzyn miał 60% niedosłuch przez to i miał usuwany w trybie pilnym
No właśnie wyszedl.niedosluch w badaniu. Często oddycha buzia

Dajesz mi nadzieję,
Ja robiłam pierwsze badanie jako ok 5 tyg. A myślałam że jestem 7 i wyszło 92
W poniedziałek kolejne badanie

Miałam ta sama sytuacje zrobiłam w 5 tc morfologię i wyszło mi więcej.
Teraz juz 9 tc i byłam u diabetolog, która koniec końców nie za wiele mogła mi poradzić bo tygodniowe pomiary miałam idealne. Ale lepiej w te stronę ❤️ nie jest to uciążliwe a jem dokładnie tak jak jadłam przed ciaza tylko nie jem nabiału i owocow na pierwsze śniadanie a ja zawsze jadłam jogurty czy serki wiejskie z płatkami i owocami :( ale teraz w domu jestem to mam więcej czasu na przygotowanie rano innego śniadania :)
Trzymam za nas kciuki słodkie mamy :D

reklama
Miałam ta sama sytuacje zrobiłam w 5 tc morfologię i wyszło mi więcej.
Teraz juz 9 tc i byłam u diabetolog, która koniec końców nie za wiele mogła mi poradzić bo tygodniowe pomiary miałam idealne. Ale lepiej w te stronę ❤️ nie jest to uciążliwe a jem dokładnie tak jak jadłam przed ciaza tylko nie jem nabiału i owocow na pierwsze śniadanie a ja zawsze jadłam jogurty czy serki wiejskie z płatkami i owocami :( ale teraz w domu jestem to mam więcej czasu na przygotowanie rano innego śniadania :)
Trzymam za nas kciuki słodkie mamy :D
Ja tak miałam w 3 tc ;) Więc jeszcze bardzo wcześnie... dlatego gin mówiła, żeby się tym na razie nie przejmować

Do góry