reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wrześniowe mamy 2021

Dziewczyny, a miała z Was może któraś tak, że w przeciągu wizyt wiek ciąży się zmienił?
Na pierwszym usg lekarz powiedział, że jest 7t0d, a na kolejnej wizycie równo po dwóch tygodniach powinno być 9t0d,a wedlug pomiaru wyszło 8t5d. Lekarz powiedział, żebym się nie martwiła, bo to żadna różnica i dziecko może być po prostu mniejsze, bo ja jestem niska, ale teraz się zastanawiam czy może nie rozwija się za wolno? Wyczytalam że na początku wszystkie dzieci rozwijają się i rosną tak samo..
Moim zdaniem nie da się dokładnie zmierzyć dziecka bo na obrazie usg obraz jest jakby zapikselowany (krawędzie rozmyte)a oni ręcznie ustalają punkt do punktu i wydaje mi się że jeżeli ktoś celnie milimetr mniej to komputer wylicza młodszą ciąże i na odwrót. Mi np wielokrotnie węzła mierzyli i każdy lekarz inny wymiar podawał.

reklama
Maelduje i ja po wizycie, odetchnęłam pełną piersią, szkrabik ma 3cm, 9+5 uff... Wszystko dobrze, machało intesywnie rączkami [emoji3059]
Super widok [emoji3059]

Ja im bliżej wizyty, tym głupsze myśli mam [emoji85] i jak tu dwa dni wytryzmać jeszcze [emoji85]

Moim zdaniem nie da się dokładnie zmierzyć dziecka bo na obrazie usg obraz jest jakby zapikselowany (krawędzie rozmyte)a oni ręcznie ustalają punkt do punktu i wydaje mi się że jeżeli ktoś celnie milimetr mniej to komputer wylicza młodszą ciąże i na odwrót. Mi np wielokrotnie węzła mierzyli i każdy lekarz inny wymiar podawał.
Dziękuję uspokoiłas mnie❤️

PODUSZKA!

Laski, dziś przyszła do mnie poducha, strzał w 10! Ja zamówiłam w kształcie litery U i to jest petarda, szczególnie jeśli: "zarzucacie" na coś nogę, podciągacie śpiąc na boku i zmieniacie strony. Petarda, absolutnie.

Swoją kupiłam na Allegro za 149 zł.

Miłego dnia!
Ja zamierzam kupic poduchę i segregator od mamaginekolog, jesli w czwartrk na wizycie bedzie ok. Teraz jeszcze nie chcę zapeszać :-)

Mnie dzisiaj się chce mega spać i teraz popołudniu muli. Także gadam do maluszka że.musi być z nim wszystko ok skoro tak się mecze [emoji3]
No ja myślę nieraz o was i tak myślę że musi być wszystko w porządku bo jak by coś było nie tak to by pojawiło się krwawienia lub bóle brzucha a ciebie muli😊

Dziewczyny gratuluje dzisiejszych wizyt [emoji7]same dobre wieści...oby tak dalej [emoji16]
ja oczywiście dziś znów się stresu najadłam bo oczywiście w morfologii syna wyszły odchylenia od normy [emoji849] wszystkie parametry czerwonokrwioniwe podwyższone.. zastanawiam się czy to jakiś stan chorobowy czy po prostu mały ma krew po mnie ..
Co do badań genetycznych- ja zdecydowałam się zrobić USG i papa.W poprzedniej ciąży też robiłam.
Miałam trochę wątpliwości co do badania z krwi bo u mojej kuzynki wprowadziło ostatnio sporo niepotrzebnego stresu..
Mnie lekarz kiedyś op......dolił że sama interpretuje wyniki 🥴 i wymyślam choroby. Dosadnie mi wytłumaczył że jeżeli normy są odchylone dopiero w dziesiątkach albo setkach to wtedy się można martwić 😃

Jezu pierogi[emoji7][emoji7][emoji7] zjadłabym, ale niema szans[emoji58]
Jelsi to Cię moze pocieszyć, to mimo zajebistych jak zawsze pierogów, coś mi przez dobrą godzine di gardla podchodizlo [emoji85]

A teraz wpieprzam odsmażone pierogi z monte [emoji85]

reklama
No ja myślę nieraz o was i tak myślę że musi być wszystko w porządku bo jak by coś było nie tak to by pojawiło się krwawienia lub bóle brzucha a ciebie muli[emoji4]
Też się uspokajam tym.ale tak naprawdę to nie ma reguły. Moja bratowa tydzień po zabiegu jeszcze miała mdłości i ból piersi.

Do góry