reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2020

Ja się ostatnio nie udzielam. Zuzia ma jakiś skok czy regres snu. Codziennie zasypia 3,4 godzina. Jesteśmy padnięci [emoji19] je na raty, marudzi ciągle.

reklama
Wow Beata co za przeżycia, ja to bym wyzywala i płakała jednocześnie. Wy musicie naprawić, my musimy kupić nowe auto bo z dwoma fotelikami z tylu ciężko mi zmieścić Mój wielki tylek :p Mój mamy wrzaskunek poszedł spać w końcu, wieczorem to był nieodkladalny, rece mnie bolą od noszenia go. W poniedziałek musze do przychodni zadzwonić umówić szczepienie, aż się boję bo z jego obecnym temperamentem to rozwali przychodnie swoim wrzaskiem :0
Mam tyle stresów ostatnio że olałam diete i zajadam słodkim, efekt jojo gwarantowany🤣 😭
Ja na zaparowanych szybach od środka napisałam AWARIA HELP SOS 😂 wygrałam mycie szyb po naprawie auta. Stwierdziłam też że najbardziej zepsuty w tym aucie to mój mąż jest 😂 trochę się obruszył ale my tak na żarty.

Pamiętaj, że mama nie powinna siedzieć obok fotelika tylko z przodu. W razie uderzenia bocznego głowa, łokcie mamy lecą najpierw w kierunku od uderzenia a później spowrotem.. w większości przypadków głową lub łokieć uderza w najlepszym wypadku w fotelik.. a w najgorszym w dziecku. Pasy z tyłu najlepiej chronią przed uderzeniem przód tył.
Co do chrztu to ja planuje zaprosić najbliższych na skromny obiad i torta do domu. U mnie najbliższa rodzina i my to 25 osób, ale mam duża kuchnie łączona z salonem więc pomieścimy się ale boje się tego rozchrzanu po imprezie i liczę że zezwolą na organizację małych imprez rodzinnych na salach w niedługim czasie :p
Wam też tak bardzo wylatują włosy?? U mnie masakra z tym,poradzić sobie nie mogę wszędzie są moje włosy :(

U mnie masakra, garściami! Szwagierka zrobiła mi zabieg botoks na włosy i jest mega poprawa.

Mi wlosy też wypadają, jak dzikie!
A z tym jedzeniem na raty,bo mały rozgląda się na wszystkie strony i go to rozprasza. Nawet w nocy się zdarzy, mimo że jest dość ciemno, tylko lamka na podlodze lekko świeci.
No i to chyba znak wieku bo kuzynki mały na cycu ma tak samo jak moja na butli - dźwięki, światła, osoby - u nas nawet cykający zegar na ścianie odrywa od jedzenia.

Wczoraj robiłam w domu imprezę. Gości pożegnaliśmy ok 1:30, o 2 poszłam spać. Mała jadła o 2:30 a o 5:40 wstała i nie miała zamiaru już spać 🥴😵 usnęła o 8 i pospałam jeszcze do 10:30, ale jestem jak z krzyża zdjęta 🤦🏻‍♀️
Jeszcze wczoraj pierwszy raz dostałam taki prawdziwy okres z bólem brzucha i pleców 🥺🥴

Wczoraj robiłam w domu imprezę. Gości pożegnaliśmy ok 1:30, o 2 poszłam spać. Mała jadła o 2:30 a o 5:40 wstała i nie miała zamiaru już spać 🥴😵 usnęła o 8 i pospałam jeszcze do 10:30, ale jestem jak z krzyża zdjęta 🤦🏻‍♀️
Jeszcze wczoraj pierwszy raz dostałam taki prawdziwy okres z bólem brzucha i pleców 🥺🥴
No to nieźle🙃
Mój śpi przeważnie od ok 17-17.30 do 3 w miare. Co ok 3h około karmienie. Ale od 3 juz meksyk,wiercenie, co godzine nieraz pobudka. I tak do 6-7. Pozniej przerwa i okolo 8-9 pośpi do godziny.

reklama
A jak idzie karmienie małej? Przekonala się do czegoś innego niż mleko?

Do góry