reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2020

reklama
Jak wyglądało to naprawdę źle i zrobił się wyprysk lojotokowy to stosowalismy maść ze sterydem na receptę. Na codzień kremy. Maly ma osobny krem do główki i suchej skóry, osobny do twarzy i klatki, osobny pod paszki i faldki skóry. Zwariować można.
O matko aż tak? Mojemu czasem wychodzi na czole i w okolicach brwi taka wysypka ona jest czasem zaczerwieniona i po jakimś czasie robi się taka jakby ropa a później to zasycha w takie żółte strupki i po jakimś czasie się zluszcza ale i tak zostaje taka szorstka skóra ostatnio zauważyłam tak samo na głowie i zastanawiam się czy to nie to co mówisz. Pytałam już kilku pediatrow o to ale wszyscy mnie zbywali i mówili żeby się tym nie przejmować bo to ciemieniucha i sama zejdzie. Ale pierwszy raz się spotkałam ze stwierdzeniem że ciemieniucha jest na czole🙈 tym bardziej że mnie to irytuje bo to wogule nie schodzi tylko raz jest czerwone i później wychodzą te strupy a raz to blednieje ale jak przejedziesz ręką to skóra i tak jest tak jakby piasek na niej był. Chyba rzeczywiście się wybiorę z tym do dermatologa

O matko aż tak? Mojemu czasem wychodzi na czole i w okolicach brwi taka wysypka ona jest czasem zaczerwieniona i po jakimś czasie robi się taka jakby ropa a później to zasycha w takie żółte strupki i po jakimś czasie się zluszcza ale i tak zostaje taka szorstka skóra ostatnio zauważyłam tak samo na głowie i zastanawiam się czy to nie to co mówisz. Pytałam już kilku pediatrow o to ale wszyscy mnie zbywali i mówili żeby się tym nie przejmować bo to ciemieniucha i sama zejdzie. Ale pierwszy raz się spotkałam ze stwierdzeniem że ciemieniucha jest na czole🙈 tym bardziej że mnie to irytuje bo to wogule nie schodzi tylko raz jest czerwone i później wychodzą te strupy a raz to blednieje ale jak przejedziesz ręką to skóra i tak jest tak jakby piasek na niej był. Chyba rzeczywiście się wybiorę z tym do dermatologa
Ciemieniucha może być i na czole i brwiach a nawet uszach. Sama się o tym przekonałam. Wizyta u dermatologa nie zaszkodzi pewnie coś na to przypisze żeby się to nie roznioslo dalej, albo Cię uspokoi i powie że nie ma się czym przejmować. Ale ja bym nie panikowala skoro tylko tam to występuje i to w tak łagodnej odmianie.

Tu masz ten problem szerzej opisany :

Tu masz ten problem szerzej opisany :
To ty tez miałaś ładne przejścia jak ci się tyle chorób na głowę zwalilo😔 to twoje pierwsze dziecko?

Mamachlopakow tez zmienialiśmy auto w grudniu bo jednak cztery foteliki to sporo ;) a żeby było wygodnie i bezpiecznie to musieliśmy zmienić, wcześniejsze niby 7 osobowe, na trójkę dzieci spisało się idealnie ale czwórka już nie, bo najmłodsza w bagażniku i to mi się nie podobało wiec zmieniliśmy.

Gunka to ciemieniucha, moja tez ma na czole i brwiach , starsze dzieci tez miały. Nawraca długo mój trzylatek też jeszcze ma a ostatnio już nic nie miał, lubi nawracać długo to dziadostwo..

Machon witaj :)

Mamachlopakow tez zmienialiśmy auto w grudniu bo jednak cztery foteliki to sporo ;) a żeby było wygodnie i bezpiecznie to musieliśmy zmienić, wcześniejsze niby 7 osobowe, na trójkę dzieci spisało się idealnie ale czwórka już nie, bo najmłodsza w bagażniku i to mi się nie podobało wiec zmieniliśmy.

Gunka to ciemieniucha, moja tez ma na czole i brwiach , starsze dzieci tez miały. Nawraca długo mój trzylatek też jeszcze ma a ostatnio już nic nie miał, lubi nawracać długo to dziadostwo..

Machon witaj :)
Ale u nas jest to takie ropne. Tak jakby wiecznie rana na tym była. Może rzeczywiście ciemieniucha dla mnie nowość bo starszaki mieli tylko na głowie i to w dodatku takie brązowe plamy. A mały ma najpierw czerwone a później to podchodzi taka jakby ropa i robia się później takie żółte strupy. Na chwilę obecną smaruje to tylko emolium. Takie zalecenie pediatry🙃

reklama
Do góry