reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2020

Gunka, jak sytuacja? Mój nam zrobił kolejną akcję darcia o 16. O 16.45 udało mi się go podkarmić i uspić. I śpi dalej. Przeczuwam, że uznał to za tą długą wieczorną drzemkę. Wiec od 4 nad ranem pewnie bedziemy już zaczynać dzień 🙈🙈🙈

reklama
Luiska współczuje takich pobudek :( tez przerabiałam.. wiem jakie to jest wykańczające :( moja teraz to spi ile ja śpię, jakbym leżała do 12 to ona pewnie ze mną by tyle spała ;) bo zazwyczaj wstaje do pieciu minut po mnie , czuje ze mnie nie ma i się budzi..

Luiska współczuje takich pobudek :( tez przerabiałam.. wiem jakie to jest wykańczające :( moja teraz to spi ile ja śpię, jakbym leżała do 12 to ona pewnie ze mną by tyle spała ;) bo zazwyczaj wstaje do pieciu minut po mnie , czuje ze mnie nie ma i się budzi..
Ale masz fajną wyrozumiałą córeczkę 🤗

Dziewczyny, czy Wasze dzieci spią w pokojach, gdzie włączony jest tv? My spimy w salonie bo mamy więcej miejsca i też dzień mały spędza w salonie. Jak zasypia to wyciszam tv. I mały nie oglada tv. Moja mama zasugerowała, że może ma od tv za dużo bodźców, żebym się przeniosła z małym do sypialni na karmienie i drzemki dziennie i na noc. Co myslicie? Jak u Was to wygląda? Macie jakieś doswiadczenie?

Luiska my tv nie oglądamy wogole.. jak dzieci sobie włączą to na chwile bo się im nudzi (ok 30 minut dziennie) wtedy odwracam małą żeby nie patrzyła :)

reklama
Dziewczyny, czy Wasze dzieci spią w pokojach, gdzie włączony jest tv? My spimy w salonie bo mamy więcej miejsca i też dzień mały spędza w salonie. Jak zasypia to wyciszam tv. I mały nie oglada tv. Moja mama zasugerowała, że może ma od tv za dużo bodźców, żebym się przeniosła z małym do sypialni na karmienie i drzemki dziennie i na noc. Co myslicie? Jak u Was to wygląda? Macie jakieś doswiadczenie?
Do zasypiania zasłaniamy małej tv i wyciszamy tak by jej nie pobudzał, czasem wyłączamy lub ją odwracamy e bujaczku plecami do niego. Na noc zasypia w pokoju bez tv.

Do góry