reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2020

Do zasypiania zasłaniamy małej tv i wyciszamy tak by jej nie pobudzał, czasem wyłączamy lub ją odwracamy e bujaczku plecami do niego. Na noc zasypia w pokoju bez tv.
No moj wlasnie wcale na tv nie patrzy, bo zawsze go tak uloze,zeby nie widzial tv. A jak zasypia to wyciszam. Sama nie wiem,czy dzwiek z tv moze go jakos nakrecać. W koncu jest cicho wlaczony. Musze potestować w sypialni.
Ale nie wiem,czy mam cierpliwosci tyle do tego 🤣

reklama
Dziewczyny, mam do Was pytanie. Macie już kilkumiesięczne dzieci, z którymi na pewno chodzicie na spacery. Ja rodzę dopiero w maju, ale już rozglądam się za wózkiem. Napiszecie, jakie macie i czy się sprawdzają? Nie chodzi mi o dokładny opis, bo to znajdę w necie. Ale mam wątpliwości co do opinii, niektóre wyraźnie są reklamami, niektóre podane przez dziewczyny, które dopiero kupiły wózek, bo im się podobał, ale jeszcze go nie użytkują. A ja bym chciała poznać opinie osób, które mają dany wózek i go na bieżąco używają. Czy kupilibyście go po raz drugi, czy coś jest w nim nie przemyślane? Interesują mnie głównie wózki polskie, z miękką amortyzacją. Polecacie coś?

Dziewczyny, mam do Was pytanie. Macie już kilkumiesięczne dzieci, z którymi na pewno chodzicie na spacery. Ja rodzę dopiero w maju, ale już rozglądam się za wózkiem. Napiszecie, jakie macie i czy się sprawdzają? Nie chodzi mi o dokładny opis, bo to znajdę w necie. Ale mam wątpliwości co do opinii, niektóre wyraźnie są reklamami, niektóre podane przez dziewczyny, które dopiero kupiły wózek, bo im się podobał, ale jeszcze go nie użytkują. A ja bym chciała poznać opinie osób, które mają dany wózek i go na bieżąco używają. Czy kupilibyście go po raz drugi, czy coś jest w nim nie przemyślane? Interesują mnie głównie wózki polskie, z miękką amortyzacją. Polecacie coś?
My mamy będą ultra 3 w 1 ale kupiłam używaną gondola+spacerowka. Mam bardzo duże dziecko (zaraz 4mce rozmiar 80) i ledwie mi się mieści w gondoli ALE moje dziecko to ewenement. Normalnie dzieci osiągają taką długość ciała ok 10-12mca życia. Lekko się prowadzi i jest zwrotny, zawieszenie bardzo miekkie. Nie waży super mało, wydaje mi się w normie ale składa się w 3 sekundy. Koła nie pompowane tylko takie z wypełnieniem - są cięższe ale nigdy nie pękną i nie trzeba pompować. Spacerówka jest duża.
Budkę, osłonkę piorę w pralce. Polecam

Jak u Was dzisiaj? U nas troszeczkę lepiej niż wczoraj🙃 tfu tfu
U nas tfu tfu też lepiej. Obudził sie na dobre o 7. O 9 zjadł i go uspałam. I tak robie co 2h dzisiaj. Może mu to pasuje. Oczywiscie troche się szarpie przy tym zasypianiu i karmieniu, ale suszarka i bujanie dziś dają radę go uspać . Drzemki trwają ok 30-40min.

U nas tfu tfu też lepiej. Obudził sie na dobre o 7. O 9 zjadł i go uspałam. I tak robie co 2h dzisiaj. Może mu to pasuje. Oczywiscie troche się szarpie przy tym zasypianiu i karmieniu, ale suszarka i bujanie dziś dają radę go uspać . Drzemki trwają ok 30-40min.
Po ile mleka mu teraz dajesz na jedno karmienie? Mój to je co 3 lub 4 godziny. Jakbym mu chciała wcześniej dać to pluje

reklama
Do góry