reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2020

Do zasypiania zasłaniamy małej tv i wyciszamy tak by jej nie pobudzał, czasem wyłączamy lub ją odwracamy e bujaczku plecami do niego. Na noc zasypia w pokoju bez tv.
No moj wlasnie wcale na tv nie patrzy, bo zawsze go tak uloze,zeby nie widzial tv. A jak zasypia to wyciszam. Sama nie wiem,czy dzwiek z tv moze go jakos nakrecać. W koncu jest cicho wlaczony. Musze potestować w sypialni.
Ale nie wiem,czy mam cierpliwosci tyle do tego 🤣

reklama
Dziewczyny, mam do Was pytanie. Macie już kilkumiesięczne dzieci, z którymi na pewno chodzicie na spacery. Ja rodzę dopiero w maju, ale już rozglądam się za wózkiem. Napiszecie, jakie macie i czy się sprawdzają? Nie chodzi mi o dokładny opis, bo to znajdę w necie. Ale mam wątpliwości co do opinii, niektóre wyraźnie są reklamami, niektóre podane przez dziewczyny, które dopiero kupiły wózek, bo im się podobał, ale jeszcze go nie użytkują. A ja bym chciała poznać opinie osób, które mają dany wózek i go na bieżąco używają. Czy kupilibyście go po raz drugi, czy coś jest w nim nie przemyślane? Interesują mnie głównie wózki polskie, z miękką amortyzacją. Polecacie coś?

Dziewczyny, mam do Was pytanie. Macie już kilkumiesięczne dzieci, z którymi na pewno chodzicie na spacery. Ja rodzę dopiero w maju, ale już rozglądam się za wózkiem. Napiszecie, jakie macie i czy się sprawdzają? Nie chodzi mi o dokładny opis, bo to znajdę w necie. Ale mam wątpliwości co do opinii, niektóre wyraźnie są reklamami, niektóre podane przez dziewczyny, które dopiero kupiły wózek, bo im się podobał, ale jeszcze go nie użytkują. A ja bym chciała poznać opinie osób, które mają dany wózek i go na bieżąco używają. Czy kupilibyście go po raz drugi, czy coś jest w nim nie przemyślane? Interesują mnie głównie wózki polskie, z miękką amortyzacją. Polecacie coś?
My mamy będą ultra 3 w 1 ale kupiłam używaną gondola+spacerowka. Mam bardzo duże dziecko (zaraz 4mce rozmiar 80) i ledwie mi się mieści w gondoli ALE moje dziecko to ewenement. Normalnie dzieci osiągają taką długość ciała ok 10-12mca życia. Lekko się prowadzi i jest zwrotny, zawieszenie bardzo miekkie. Nie waży super mało, wydaje mi się w normie ale składa się w 3 sekundy. Koła nie pompowane tylko takie z wypełnieniem - są cięższe ale nigdy nie pękną i nie trzeba pompować. Spacerówka jest duża.
Budkę, osłonkę piorę w pralce. Polecam

Jak u Was dzisiaj? U nas troszeczkę lepiej niż wczoraj🙃 tfu tfu
U nas tfu tfu też lepiej. Obudził sie na dobre o 7. O 9 zjadł i go uspałam. I tak robie co 2h dzisiaj. Może mu to pasuje. Oczywiscie troche się szarpie przy tym zasypianiu i karmieniu, ale suszarka i bujanie dziś dają radę go uspać . Drzemki trwają ok 30-40min.

U nas tfu tfu też lepiej. Obudził sie na dobre o 7. O 9 zjadł i go uspałam. I tak robie co 2h dzisiaj. Może mu to pasuje. Oczywiscie troche się szarpie przy tym zasypianiu i karmieniu, ale suszarka i bujanie dziś dają radę go uspać . Drzemki trwają ok 30-40min.
Po ile mleka mu teraz dajesz na jedno karmienie? Mój to je co 3 lub 4 godziny. Jakbym mu chciała wcześniej dać to pluje

reklama
Do góry