reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2020

reklama
Dziewczyny ja mam pytanie, bo to moja pierwsza tak wysoko donoszona ciąża i nie wiem.
Kiedyś słyszałam, że "niedobrze" mieć twardy brzuch w ciąży. Znajoma dotknęła mnie ostatnio i mówi "jeju ale masz twardy brzuch". Ja taki mam cały czas i lekarz kompletnie nic nie mówił na ten temat w sumie to nawet nie zapytałam. Przytyłam ok 11 kg od stanu przed ciążą, generalnie jestem osobą szczupłą. Nie wiem co myśleć, wizytę mam w poniedziałek u profesora z Poznania.

Dziewczyny ja mam pytanie, bo to moja pierwsza tak wysoko donoszona ciąża i nie wiem.
Kiedyś słyszałam, że "niedobrze" mieć twardy brzuch w ciąży. Znajoma dotknęła mnie ostatnio i mówi "jeju ale masz twardy brzuch". Ja taki mam cały czas i lekarz kompletnie nic nie mówił na ten temat w sumie to nawet nie zapytałam. Przytyłam ok 11 kg od stanu przed ciążą, generalnie jestem osobą szczupłą. Nie wiem co myśleć, wizytę mam w poniedziałek u profesora z Poznania.
Ja w każdej ciąży miałam i mam twardy i wszystko jest ok. Nie martw się na pewno wszystko jest dobrze 😊

Ja tak miałam w ciąży z synkiem i skracala mi się szyjka. Teraz też mi się skraca
Ja tak mam przy skracającej szyjce. Muszę dużo leżeć, biorę luteinę i magnez. W poprzedniej ciąży to samo.

A to moje odkrycie z dziś. Jutro glukoza i mąż mi taką kupił. Piła któraś te z cytryną i miętą?

Załączniki

• IMG_20200624_182547.jpg
    IMG_20200624_182547.jpg
    1,4 MB · Wyświetleń: 83
Witajcie :) chętnie do Was dołączę. Termin mam na urodziny najstarszego syna - 26.09:) to nasze czwarte dziecko, mamy już syna, córkę i syna i teraz będzie dziewczynka.
Tez przymierzamy się do kupna dostawki na początek, później najwyżej dokupimy łóżeczko :) Pozdrawiam Was wszystkie!
To rodzimy tego samego dnia 🙂

A czy masz jeszcze jakieś objawy oprócz twardego brzucha? Czy to Cię boli?
Napewno lekarz Ci już badał szyjkę i gdyby było coś z nią nie tak to byś wiedziala :)
Mój brzuch robi się twardy popołudniami i wtedy jest taki "ciężki". Lekarz zbadał w poniedziałek córkę, wszystko było ok, szyjka ok. Kazał odpoczywać i uważać na siebie, a gdyby się pogorszyło, zaczęło boleć albo pojawiła się krew to na szpital. Póki co mnie to nie boli, jedynie czuję, że jest twardy i jak się położę to mija. A problemy z tym twardnieniem mam od ok. 22tc. Obecnie 27tc.

Ja tak miałam w ciąży z synkiem i skracala mi się szyjka. Teraz też mi się skraca
Ja tak mam przy skracającej szyjce. Muszę dużo leżeć, biorę luteinę i magnez. W poprzedniej ciąży to samo.

A to moje odkrycie z dziś. Jutro glukoza i mąż mi taką kupił. Piła któraś te z cytryną i miętą?
Słyszałam że.jest ok, ja piłam gluco test pomarańczowy i jakos to w siebie wlalam ale nie powiem żeby mi smakowało ;p to jednak sam cukier

Beata mi twardnieje jak się zmęcze, wtedy się mocno napina i jest głaz. Jak odpoczywam jest ok..

S.ska powodzenia jutro na badaniu, dla mnie to najgorsze badanie w ciazy bleee:-p robiłam 2 tygodnie temu i na szczęście się udało;)

reklama
Słyszałam że.jest ok, ja piłam gluco test pomarańczowy i jakos to w siebie wlalam ale nie powiem żeby mi smakowało ;p to jednak sam cukier

Ja to badanie robiłam wczoraj, akurat zdecydowałam się na gluco test o smaku coli, cały dzień wyjęty z życia 🙈 tak mi było niedobrze 🤢 słodkie aż szczypie w gardło 😂

Do góry