Mama_chlopakow
Fanka BB :)
Ja też już to badanie mam za sobą. Mi gin zabronił kupowania smakowej glukozy, musiałam zwykłą wypić. Mdlosci okropne i zgaga po tym :/
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
S jak leżysz na plecach to też masz twardy? U mnie takie wrażenie twardego brzucha tylko jak stoję, bo brzuch jest naprawdę duży. Kiedy leżę jest mięciutkiDziewczyny ja mam pytanie, bo to moja pierwsza tak wysoko donoszona ciąża i nie wiem.
Kiedyś słyszałam, że "niedobrze" mieć twardy brzuch w ciąży. Znajoma dotknęła mnie ostatnio i mówi "jeju ale masz twardy brzuch". Ja taki mam cały czas i lekarz kompletnie nic nie mówił na ten temat w sumie to nawet nie zapytałam. Przytyłam ok 11 kg od stanu przed ciążą, generalnie jestem osobą szczupłą. Nie wiem co myśleć, wizytę mam w poniedziałek u profesora z Poznania.
Szyjkę mam ponoć na obdzielenie dwóch pacjentek Magnez biorę bo mam skurcze łydek i miałam skurcze jakieś 5tyg temu, luteinę mi odstawili już.Ja tak mam przy skracającej szyjce. Muszę dużo leżeć, biorę luteinę i magnez. W poprzedniej ciąży to samo.
W sumie to nie, kwestia że brzuch jest napięty i czasem czuję się jak napompowany balonik.A czy masz jeszcze jakieś objawy oprócz twardego brzucha? Czy to Cię boli?
Beata mi twardnieje jak się zmęcze, wtedy się mocno napina i jest głaz. Jak odpoczywam jest ok..
Jak leżę to baaardzo rzadko lekko się "przelewa" jest taki lżejszy. Zazwyczaj napięty 24h. Nie jest jakiś gigantyczny ten mój brzuszek może to dla tego.. mała jest długaśna po rodzicach. Jak się rozciąga to nie ma szans na przełknięcie czegokolwiek albo na głęboki oddech.S jak leżysz na plecach to też masz twardy? U mnie takie wrażenie twardego brzucha tylko jak stoję, bo brzuch jest naprawdę duży. Kiedy leżę jest mięciutki
U Nas nawet Czwarty będzie chłopiecZe mnie w rodzinie się śmieją że jak postaramy się o 3 dziecko żeby była córeczka to i tak spłodzimy następnego chłopca
Jeśli lekarz mówi, że jest ok to tak jestDziewczyny ja mam pytanie, bo to moja pierwsza tak wysoko donoszona ciąża i nie wiem.
Kiedyś słyszałam, że "niedobrze" mieć twardy brzuch w ciąży. Znajoma dotknęła mnie ostatnio i mówi "jeju ale masz twardy brzuch". Ja taki mam cały czas i lekarz kompletnie nic nie mówił na ten temat w sumie to nawet nie zapytałam. Przytyłam ok 11 kg od stanu przed ciążą, generalnie jestem osobą szczupłą. Nie wiem co myśleć, wizytę mam w poniedziałek u profesora z Poznania.
Miałam ostatnio spotkanie z położną i wypytywalam się m.in o czop śluzowy, czy zauważę jak mi "wypadnie". Podobno to widać i nie tak łatwo przeoczyć, czop śluzowy jest zbitą galaretowatą substancją, coś jak bialko jaja, może być podbarwiony krwią lub różowawy i jest dosyć duży.Dziewczyny, zaczęłam się martwić.
Wczoraj rano podczas wstawania z łóżka (śpię bez bielizny) poczułam, że pojawiła się duża ilość śluzu i została na prześcieradle. Wstałam, poszłam do łazienki, obmyłam się i wrzuciłam prześcieradło do prania. Tego śluzu było dość dużo, miał żółtawy kolor. Ale nie zwróciłam na to większej uwagi, bo lekarz mi mówił, że w ciepłe dni śluzu może być więcej. Zbagatelizowałam ten "wyciek". A dzisiaj od rana zastanawiam się czy jje byl to czop... strasznie się martwię. Mam 27+1tc. Wczoraj była u mnie położna, słuchałam serduszka dziecka. Czuję małą jak się kopie. Lekarza mam dopiero 6 lipca. Ale byłam w poniedziałek na kontroli i mówił, że szyjka jest ok i wszystko dobrze. A ja się teraz martwie czy to mógł być czop