Mama_chlopakow
Fanka BB :)
Pytanie z trochę innej beczki, bierzecie magnez?? Jeśli tak to w jakich ilościach??
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Tak, przez to ze mam już od miesiąca skurcze mam zalecony m.in. Asmag 20 mg 3x dziennie po 2 tabl.Pytanie z trochę innej beczki, bierzecie magnez?? Jeśli tak to w jakich ilościach??
Biorę asmag forte 3x2 z powodu twardnienia brzuchaPytanie z trochę innej beczki, bierzecie magnez?? Jeśli tak to w jakich ilościach??
Ja na kłucie dostałammagnez i strasznie drętwieją mi łydki w nocy, mam skurcze na maksa jak nie biorę magnezu. Kupiłam Mange B6 - lek a nie suplement i biorę 2 tabl dziennie plus do tego mam w suplemencie ciążowym Doppel Hertz Mama Atkiv Premium też jakiś magnez ale ponoć strasznie słabo przyswajalny.Pytanie z trochę innej beczki, bierzecie magnez?? Jeśli tak to w jakich ilościach??
Ja miałam na początku ciąży silna anemię. Mdlalam już z wyczerpania. Dostałam od lekarza Sorbifer Durules. Położna kazała mi przepijac sokiem pomarańczowym. Wtedy super się wchłania zelazo. W pięć tygodni moje wyniki się unormowały. A i kawa dopiero po dwie godziny po śniadaniu bo inaczej nieprzyswojone żelazo wyplucze. Jeśli pijesz zielona herbate koniecznie ją odstaw. Brałam na początku po 2x1 Sorbifer. Teraz biorę jedna dziennie.Ma któraś w mamusiek anemie? Jak sobie z nią radzicie?