reklama
Ewelina 0605
Zaciekawiona BB
Cześć!
Mój synek w 26+5 ważył 950gram mam nadzieję że nie urośnie za duży pierwsza córka 3740 gram drugi synek 4000 gram i obawiam się znowu urodzić takie dużo dziecko. Obydwoje urodzeni w terminie naturalnie ale pierwszy poród to był koszmar 17 godzin. Drugi troche lepiej. Tak bym sobie życzyła do 3500 gram ale nieważne, najważniejsze żeby było zdrowe. Co do łóżeczka i wózka już mam wszystko ale jeszcze lozeczko w kartonie więc nie wiem czy polecam dopiero jak będziemy użytkować to się okaże.
Jest mi ciężko oddychać. Do tej pory przytylam 10 kg dziś 28+5
Także coraz bliżej
Mój synek w 26+5 ważył 950gram mam nadzieję że nie urośnie za duży pierwsza córka 3740 gram drugi synek 4000 gram i obawiam się znowu urodzić takie dużo dziecko. Obydwoje urodzeni w terminie naturalnie ale pierwszy poród to był koszmar 17 godzin. Drugi troche lepiej. Tak bym sobie życzyła do 3500 gram ale nieważne, najważniejsze żeby było zdrowe. Co do łóżeczka i wózka już mam wszystko ale jeszcze lozeczko w kartonie więc nie wiem czy polecam dopiero jak będziemy użytkować to się okaże.
Jest mi ciężko oddychać. Do tej pory przytylam 10 kg dziś 28+5
Także coraz bliżej
Sylvia_88
Fanka BB :)
A ja zastanawiam się nad łóżeczkiem dostawką na początek. Powinno wystarczyc do 6-8 miesiąca. Głównie chodzi o kwestię wygody dla mnie i Maluszka, który bylby w nocy blisko rodziców i nocne karmienia obylyby sie bez wstawania i zabierania/wkladania do łóżeczka. A nie mam za bardzo warunków do spania z dzieckiem w jednym łóżku w nocy (kawalerka, łóżko 140 cm na 2 dorosłe osoby +dziecko to jednak za mało, zeby sie wyspać albo nie przygnieść dziecka)... Znajome mamy opowiadają mi też jak ich dzieci nie chcą spać w swoich łóżeczkach tylko z nimi i mają te zwykłe łóżeczka praktycznie nieużywane...
Miala któraś z Was doświadczenia z dostawką? Jakie są wady/zalety, ewentualnie czym kierować sie przy kupnie?
Miala któraś z Was doświadczenia z dostawką? Jakie są wady/zalety, ewentualnie czym kierować sie przy kupnie?
NieZadowolona25
Gratuluję bliźniaków!Czytałam dużo pochlebnych opinii jeżeli chodzi o dostawki i jeżeli byłabym w ciąży pojedynczej na pewno zdecydowałbym się na takie rozwiązanie, ale z bliźniakami sytuacja wyglada trochę inaczej
Odnośnie dostawek też słyszałam dużo dobrych opini, ale ja zdecydowałam się na łóżeczko, które będzie stało przy moim łóżku jeszcze nie kupiłam, ale już wybrałam na woodies.
Sopek
Moderator
Witajcie chętnie do Was dołączę. Termin mam na urodziny najstarszego syna - 26.09 to nasze czwarte dziecko, mamy już syna, córkę i syna i teraz będzie dziewczynka.
Tez przymierzamy się do kupna dostawki na początek, później najwyżej dokupimy łóżeczko Pozdrawiam Was wszystkie!
Tez przymierzamy się do kupna dostawki na początek, później najwyżej dokupimy łóżeczko Pozdrawiam Was wszystkie!
Mama_chlopakow
Witam. I ja chciałabym dołączyć. Termin mam na 29 września, obecnie 26tc, czekamy na synka w domu mam już jednego 2,5 letniego synka wczoraj na wizycie doktor mówił że szykuje się duży chłopak, 962g według pomiarów
Co do łóżeczek nasz synek do roku czasu spał w swoim łóżeczku potem do momentu aż zaszłam w ciążę, teraz dostawiliśmy jego łóżko do naszego i śpi w swoim. Jak był malutki to jego łóżeczko też stało przy naszym inaczej noc była nieprzespana więc myślę że dostawka to dobry pomysł i u nas by się sprawdziła
Co do łóżeczek nasz synek do roku czasu spał w swoim łóżeczku potem do momentu aż zaszłam w ciążę, teraz dostawiliśmy jego łóżko do naszego i śpi w swoim. Jak był malutki to jego łóżeczko też stało przy naszym inaczej noc była nieprzespana więc myślę że dostawka to dobry pomysł i u nas by się sprawdziła
reklama
Mama_chlopakow
Sopek to widzę że po równo u was będzie dziewczynek i chłopców ja się śmieje że zostałam zdetronizowana, przewaga płci męskiej w domu
Czy jest tu na forum jakas mamusia która po pierwszym porodzie cc kolejny porod miała naturalny??
Czy jest tu na forum jakas mamusia która po pierwszym porodzie cc kolejny porod miała naturalny??