reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2020

Dziewczyny a boli was jak sie rusza dzieciaczek? bo mnie czasem tak kopnie że az nie przyjemnie a to dopiero 27 tydzień. Myślicie może ze to temu że jest duże ?

reklama
Może nie tyle boli co bywa nieprzyjemne, zwłaszcza jak mocniej i regularnie kopie albo trafi w pęcherz 😜 Chociaż im bliżej końca ciąży tym dziecko ma mniej miejsca i możliwe, że te szturchnięcia mogą już potem boleć.
Z drugiej strony cieszę się z tej aktywności, jak jest dłuższa cisza to zaczynam sie martwić czy wszystko w porządku, a jak tak rozpycha się to chociaz jestem spokojniejsza.

mój młody w 25+6 ważył 826g, też mniejszy niż srednia ale i tak dla mnie to już duży chłop, w miesiąc prawie podwoił wagę :)
No pięknie! :) u nas w ciągu tygodnia urosła 150g
O to ja mam tak samo

Tak malutka ale i w sam raz😀ja za tydzień idę to wam napiszę.
A ułożenie ,mówił już coś lekarz o tym czy jeszcze sie nie obraca w tych tygodniach na stałe do porodu?
Moja leży nóżkami w dół, lekarz mówił że to lepiej by było, gdyby już główka była na dole. Co mnie zdziwiło, bo myślałam, że dopiero później ułożenie ma znaczenie. W każdym razie zaraz stwierdził, że w sumie w moim przypadku to bez dużego znaczenia, bo będę miała i tak CC.

reklama
Hej :)
U mnie też cukrzyca wyszła i od jutra insulina :(
Aż się boję pomiarów Małego bo pewnie już poza siatką centylową ;)
Moja Ginka mówiła, że w 28tc najlepiej gdyby był już ułożony główkowo, ze względu na wielkość chociażby bo później już będzie ciężko się obrócić ale nie takie rzeczy widziała i czasem dzieci nawet chwile przed porodem robią fikołka ;)
Przytyłam 8kg więc w porównaniu do poprzednich ciąż jest super ;) Brzuch też zupełnie inny niż zawsze i raczej to w większości w nim lokują się dodatkowe kilogramy ;)

Do góry