reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2020

reklama
A cytologie macie teraz w II trymestrze robioną? Ja w sumie jeszcze nie miałam, może na połówkowych mi zrobi [emoji848] ogólnie miałam rok temu, a powinnam robić co roku, powinnam się o nią upomnieć? [emoji2]
Ja miałam po skończonym 13 tygodniu robioną. Mój lekarz robi na koniec I trymestru.

Dziewczyny czy wiecie juz gdzie i jak bedziecie rodzic, macie wybrany szpital , albo dogadana polozna ? Bo ja nie mam jeszcze nic , jedynie wiem w ktorym szpitalu i troche sie martwie kiedy jest czas na takie decyzje jak szukanie poloznej do porodu czy zapisanie sie do szkoly rodzenia ?

Dziewczyny czy wiecie juz gdzie i jak bedziecie rodzic, macie wybrany szpital , albo dogadana polozna ? Bo ja nie mam jeszcze nic , jedynie wiem w ktorym szpitalu i troche sie martwie kiedy jest czas na takie decyzje jak szukanie poloznej do porodu czy zapisanie sie do szkoly rodzenia ?
Położna i szkoła rodzenia od ok 26 tc, żeby się wyrobić [emoji1] wiem, w którym szpitalu nie chce rodzic, ale na to jeszcze jest czas.

Ja też jedynie wybrałam szpital i mam jeszcze wybraną położoną środowiskową z mojej przychodni ;) Co prawda z położną kontaktuję się tylko telefonicznie (nie widzialam jej nigdy), ale szczerze mówiąc wolę z nią rozmawiac niż z lekarzem prowadzacym ciążę - łatwiej dodzwonić sie do niej i jest bardziej komunikatywna w rozmowie niz niejeden prywatny lekarz. A od 21 tygodnia ciąży można spotykać się edukacyjnie (na nfz) z położną jeszcze przed porodem. Mogloby to byc np. uzupełnienie szkoly rodzenia albo nawet zamiast szkoly rodzenia w razie potrzeby. Tylko że przez tego koronawirusa większość takich akcji jest na razie poblokowana :/

Ja mam wybraną położną i szpital, ale to tak jak mowiłyśmy sobie na początku ciąży. Nie wiem czy teraz będą takie szkoły rodzenia stacjonarne☹ za to na Internecie jest dość sporo i zamierzam skorzystać, głównie ze względu na męża, bo on chce wszystko wiedzieć a to będzie nasze pierwsze dziecko 😊

Ja się właśnie zapisałam na szkołę rodzenia od 21.05., na razie online ale może w czerwcu rusza ze stacjonarnymi zajęciami, w zależności od sytuacji. Położna środowiskowa będzie ze szkoły rodzenia pewnie a położnej do porodu nie planuje - liczę na dobrą opiekę w szpitalu. Jeśli zmienię zdanie mam kontakt do jednej sprawdzonej położnej :)

W moim przypadku wybieram szpital najbliżej miejsca zamieszkania poprostu. Położnej do porodu nie szukam. W szpitalu jest odpowiednia opieka. Wybrałam położna środowiskowa, utworzyła grupę i na tą chwilę kontaktujemy się w formie telekonferencji. Spotkania na żywo nie wchodźa w grę jak narazie.

reklama
Do góry