reklama
taka_matka
Fanka BB :)
Ja miałam po skończonym 13 tygodniu robioną. Mój lekarz robi na koniec I trymestru.A cytologie macie teraz w II trymestrze robioną? Ja w sumie jeszcze nie miałam, może na połówkowych mi zrobi [emoji848] ogólnie miałam rok temu, a powinnam robić co roku, powinnam się o nią upomnieć? [emoji2]
20 tydzień 2 dzień[emoji3]Teraz siedzę i czuję takie bardzo delikatne pukanie, nie wiem jak to opisać.
A który jesteś tydzień? Przepraszam za pytanie ale nie śledziłam całego wątku od początku stąd moje pytanie
Natalin
Zaangażowana w BB
Dziewczyny czy wiecie juz gdzie i jak bedziecie rodzic, macie wybrany szpital , albo dogadana polozna ? Bo ja nie mam jeszcze nic , jedynie wiem w ktorym szpitalu i troche sie martwie kiedy jest czas na takie decyzje jak szukanie poloznej do porodu czy zapisanie sie do szkoly rodzenia ?
Położna i szkoła rodzenia od ok 26 tc, żeby się wyrobić [emoji1] wiem, w którym szpitalu nie chce rodzic, ale na to jeszcze jest czas.Dziewczyny czy wiecie juz gdzie i jak bedziecie rodzic, macie wybrany szpital , albo dogadana polozna ? Bo ja nie mam jeszcze nic , jedynie wiem w ktorym szpitalu i troche sie martwie kiedy jest czas na takie decyzje jak szukanie poloznej do porodu czy zapisanie sie do szkoly rodzenia ?
Sylvia_88
Ja też jedynie wybrałam szpital i mam jeszcze wybraną położoną środowiskową z mojej przychodni Co prawda z położną kontaktuję się tylko telefonicznie (nie widzialam jej nigdy), ale szczerze mówiąc wolę z nią rozmawiac niż z lekarzem prowadzacym ciążę - łatwiej dodzwonić sie do niej i jest bardziej komunikatywna w rozmowie niz niejeden prywatny lekarz. A od 21 tygodnia ciąży można spotykać się edukacyjnie (na nfz) z położną jeszcze przed porodem. Mogloby to byc np. uzupełnienie szkoly rodzenia albo nawet zamiast szkoly rodzenia w razie potrzeby. Tylko że przez tego koronawirusa większość takich akcji jest na razie poblokowana :/
LoveBass
Ja mam wybraną położną i szpital, ale to tak jak mowiłyśmy sobie na początku ciąży. Nie wiem czy teraz będą takie szkoły rodzenia stacjonarne☹ za to na Internecie jest dość sporo i zamierzam skorzystać, głównie ze względu na męża, bo on chce wszystko wiedzieć a to będzie nasze pierwsze dziecko
momtobe_90
Ja się właśnie zapisałam na szkołę rodzenia od 21.05., na razie online ale może w czerwcu rusza ze stacjonarnymi zajęciami, w zależności od sytuacji. Położna środowiskowa będzie ze szkoły rodzenia pewnie a położnej do porodu nie planuje - liczę na dobrą opiekę w szpitalu. Jeśli zmienię zdanie mam kontakt do jednej sprawdzonej położnej
W moim przypadku wybieram szpital najbliżej miejsca zamieszkania poprostu. Położnej do porodu nie szukam. W szpitalu jest odpowiednia opieka. Wybrałam położna środowiskowa, utworzyła grupę i na tą chwilę kontaktujemy się w formie telekonferencji. Spotkania na żywo nie wchodźa w grę jak narazie.
reklama