reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2020

Dziewczyny zmienię na.chwile temat... Jeśli jesteście naduczuciowe to zdecydowanie nie polecam iść na "małe kobietki" do kina... Właśnie wróciłam i do teraz przeżywam mimo że książkę czytałam ;p (a tak serio to polecam!!)

A poza tym to wiecie gdzie dostanę jakieś jegginsy? Nigdzie nie ma spodni na gumce a ja już długo w moich zwykłych nie wytrzymam :( już dzisiaj cały dzień chodziłam z osobistym guzikiem i spodnie mi się na recepturce trzymały...

reklama
Dziewczyny zmienię na.chwile temat... Jeśli jesteście naduczuciowe to zdecydowanie nie polecam iść na "małe kobietki" do kina... Właśnie wróciłam i do teraz przeżywam mimo że książkę czytałam ;p (a tak serio to polecam!!)

A poza tym to wiecie gdzie dostanę jakieś jegginsy? Nigdzie nie ma spodni na gumce a ja już długo w moich zwykłych nie wytrzymam :( już dzisiaj cały dzień chodziłam z osobistym guzikiem i spodnie mi się na recepturce trzymały...
Ja już zamówiłam ciążowe na allegro, niby pasują od 1 trymestru, zobaczymy może jutro przyjdą 😁

Zgadzam sie. Moja pierwsza ciąża cud miód oprocz bralu okresu nic mi nie bylo, druga ciaza poczatek byl piekny a of 14 tyg do konca mdlosci straszne, teraz trzecia i od poczatku mam mdlosci. Nie ma co porownywac ciąż
Dziewczyny każda kobieta inaczej przechodzi ciąże. Ba ta sama kobieta może różnie przechodzić kolejne ciąże i wszystko w każdej z tych ciąż może byc Ok. Mam koleżankę z bliźniakami jednojajowymi czuła się fantastycznie. Inna z chłopcem czuła się świetnie kolejna z chłopcem fatalnie. Ile ciąż tyle historii :)
Ja w pierwszych dwóch ciążach byłam jak młody bóg. Jedna poroniłam druga donosiłam. Kolejne trzy to jedna gorsza od drugiej. Jedna poroniona druga zdrowa i teraz trzecia która tez mam zamiar szczęśliwie donosić :)
Ogólnie cieszmy się z każdego dnia bez lub z mniejszymi przykrymi objawami :)

Dziewczyny tu strach cokolwiek napisać żeby kogoś nie urazić...zapata ja nie widzę nic złego w komentarzu, że mdłości idą w parze z mniejszym ryzykiem poronienia[emoji849]przecież to nie znaczy że 100% kobiet z mdłościami donosi ciążę i są teraz bezpieczne, a te bez objawów mają marne szanse...bo tak NIE JEST. Z resztą to mniejsze ryzyko może być np jednoprocentowe...nie ma się czym przejmować. A to jest forum i nie ma tu komentarzy nie na miejscu, nikt nikogo nie obraża, nie życzy nikomu źle.

Fajne leginsy i spodnie są w sklepie Lidl online. Zerknij sobie. Mi wczoraj paczka przyszła. Dżinsy też super.

Te które są po przejściach chyba już tak mają, że gdzieś tam z tyłu głowy większa obawa. Ale trzeba myśleć pozytywnie bo zamartwianie się nam nie pomoże
Oj tak. I powiem Wam szczerze, pierwsza ciąża w 2006 roku, nie wiedziałam jeszcze o forach ciążowych (dopiero jak się mała urodziła) i było... łatwiej, bo człowiek żył w niewiedzy 😅

Idę do pracy, milego dnia

reklama
Macie już brzuchu na tak wczesnym etapie ciąży? Mi wypada dziś 6t4d. Teraz rano wszystko normalnie, ale później w ciągu dnia tragedia chodzę często z rozpiętymi spodniami.
Poszlibyście szybciej na wizytę niż 18?
He he to my mamy dokładnie taki sam wiek ciąży. Jeżeli to piersza ciąża może masz takie objawy. Każda z nas ma inne czasami podobne. Ja w pierwszej to miałam gazy i pomagał mi espumisan. No i zależy czy jesteś szczupła czy nie. Ja mam nadwagę po ciąży i na razie to chyba schudła. Nie jem pieczywa i słodyczy.

Do góry