reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2020

Kocham statystyki...nie ma co na nie zwracać uwagi...

A ja dziś po USG piersi...i się załamałam. Już się trochę uspokoiłam, ale mam skierowanie na biopsję...🥺
Mam jednak nadzieję, że będzie wszystko dobrze...

reklama
Ja tez jestem dużo wyżej w tej ciąży niż w poprzednich. Staram się myśleć pozytywnie ale chyba dopiero uspokoje się jak bobas będzie na świecie. Trzymam kciuki za Nasze ciążę ✊🤰
Ja pierwszą ciążę straciłam w 12tyg i też chyba strach mnie nie opuści, dopóki nie przekrocze teraz tej granicy, a jeszcze parę tyg zostało 😕 Choć później i tak pewnie będą nadal obawy ale może już mniejsze

A jak inaczej może to odczytać osoba, która takich nasilonych objawów nie ma? Ja ogólnie nie wierzę w takie bzdury, ale zrobiło mi się nieprzyjemnie czytając ten komentarz. Jakbym była bardziej narażona na poronienie. Większość moich koleżanek nie miało nasilonych objawów i urodziła zdrowe dzieci, za to inna wymiotowala po kilka razy dziennie i niestety nie udało jej się doonosic ciąży. W życiu nie wiazalabym tego z objawami. Lepiej nie czytać o tych wszystkich rewelacjach w Internecie albo chociaż nie brać ich tak do siebie, bo można się niepotrzebnie nakręcić.
Pewnie masz rację. Każda kobieta i każda ciąża jest inna i nie ma co się porównywać bo można zwariować. Też znam takie historie, że bez mdłości była zdrowa ciąża i mam nadzieje, że tak będzie. Tego nam wszystkim szczerze życzę. Zdrowej ciąży i zdrowego dziecka ♥️

Niestety odchodzę od zmysłów martwiąc się przed dzisiejszym USG i szperam w necie szukając uspokojenia. Nie zawsze jak widać wychodzi...

Nie martw się brakiem czy nadmiarem objawów, bo to naprawdę o niczym nie świadczy. Każda ciąża jest inna i lepiej cieszyć się, że czujesz się w miare dobrze :).

Dziękuje ☺️ Mój mąż już od kilku dni chce mi odciąć dostęp do internetu 🙄

Cześć dziewczyny, ja od kilku dni mniej aktywna bo moje mdłości i wymioty przykuły mnie do łóżka i nie mam na nic siły..
Każdy organizm jest inny, inaczej przechodzi ciąże i nie ma się tu co nakręcać. Najważniejsze by być w kontakcie z lekarzem i nie porównywać się do innych. Żaden objaw czy ich brak nie jest żadnym wyznacznikiem.
Wiem, że wiele z Was się boi, ja też ale trzeba myśleć, że będzie dobrze. Stres nikomu nie służy.
Witam wszystkie nowe mamuśki.
Gratuluję serduszek z wizyt!

Ja przed chwilą pierwszy zrwot zaliczyłam
Czytak te papiery ze szpitala i widzę ze wg okresu 6+6 a wg wielkości 5+5 czy jest możliwa azvtak duza różnica?
To wcale nie jest duża różnica - pierwsze usg z racji infekcji miałam 5+1 - z usg wyszło 4+1, sam pęcherzyk 3,7mm bez ciałka żółtego... Na wizycie w 6+4 wiek już się zgadzał, okruszek 3mm, nawet serduszko już biło. Więc jeszcze nic nie jest przesądzone - dopóki lekarze mówią żeby przyjść na kontrolę, bo może jeszcze być dobrze, to nie trać nadziei, chociaż jest ciężko.

reklama
IMG_20200206_184524.jpg
IMG_20200206_184502.jpg
dziewczyny to i ja się chwale :) wg apki 10+2, jedna fasolka mniejsza bo nachyliła główkę :) kolejna wizyta dopiero za 3 tyg z usg genetycznym :)

Do góry