reklama
Kochana głowa do góry! Moja przyjaciółka w obu ciążach usłyszała serduszka w 9tyg.. Wszystko jest możliweZ ostatniej @ dzis 6+6 nie widzi serduszka a powinno juz byc. Jeśli w przyszłym tyg nie będzie to lipa
Aklime
Fanka BB :)
Tak i to wcale nie jest duza roznicaJa przed chwilą pierwszy zrwot zaliczyłam
Czytak te papiery ze szpitala i widzę ze wg okresu 6+6 a wg wielkości 5+5 czy jest możliwa azvtak duza różnica?
Ja pierwszą ciążę straciłam w 12tyg i też chyba strach mnie nie opuści, dopóki nie przekrocze teraz tej granicy, a jeszcze parę tyg zostało Choć później i tak pewnie będą nadal obawy ale może już mniejszeJa tez jestem dużo wyżej w tej ciąży niż w poprzednich. Staram się myśleć pozytywnie ale chyba dopiero uspokoje się jak bobas będzie na świecie. Trzymam kciuki za Nasze ciążę
taka_matka
Z ostatniej @ dzis 6+6 nie widzi serduszka a powinno juz byc. Jeśli w przyszłym tyg nie będzie to lipa
Serduszko może się pojawić nawet w 8 tygodniu. Trzymam za Was kciuki.
KateKarate
Zaciekawiona BB
Pewnie masz rację. Każda kobieta i każda ciąża jest inna i nie ma co się porównywać bo można zwariować. Też znam takie historie, że bez mdłości była zdrowa ciąża i mam nadzieje, że tak będzie. Tego nam wszystkim szczerze życzę. Zdrowej ciąży i zdrowego dzieckaA jak inaczej może to odczytać osoba, która takich nasilonych objawów nie ma? Ja ogólnie nie wierzę w takie bzdury, ale zrobiło mi się nieprzyjemnie czytając ten komentarz. Jakbym była bardziej narażona na poronienie. Większość moich koleżanek nie miało nasilonych objawów i urodziła zdrowe dzieci, za to inna wymiotowala po kilka razy dziennie i niestety nie udało jej się doonosic ciąży. W życiu nie wiazalabym tego z objawami. Lepiej nie czytać o tych wszystkich rewelacjach w Internecie albo chociaż nie brać ich tak do siebie, bo można się niepotrzebnie nakręcić.
Niestety odchodzę od zmysłów martwiąc się przed dzisiejszym USG i szperam w necie szukając uspokojenia. Nie zawsze jak widać wychodzi...
Nie martw się brakiem czy nadmiarem objawów, bo to naprawdę o niczym nie świadczy. Każda ciąża jest inna i lepiej cieszyć się, że czujesz się w miare dobrze .
Dziękuje Mój mąż już od kilku dni chce mi odciąć dostęp do internetu
oleeencja
Cześć dziewczyny, ja od kilku dni mniej aktywna bo moje mdłości i wymioty przykuły mnie do łóżka i nie mam na nic siły..
Każdy organizm jest inny, inaczej przechodzi ciąże i nie ma się tu co nakręcać. Najważniejsze by być w kontakcie z lekarzem i nie porównywać się do innych. Żaden objaw czy ich brak nie jest żadnym wyznacznikiem.
Wiem, że wiele z Was się boi, ja też ale trzeba myśleć, że będzie dobrze. Stres nikomu nie służy.
Witam wszystkie nowe mamuśki.
Gratuluję serduszek z wizyt!
Każdy organizm jest inny, inaczej przechodzi ciąże i nie ma się tu co nakręcać. Najważniejsze by być w kontakcie z lekarzem i nie porównywać się do innych. Żaden objaw czy ich brak nie jest żadnym wyznacznikiem.
Wiem, że wiele z Was się boi, ja też ale trzeba myśleć, że będzie dobrze. Stres nikomu nie służy.
Witam wszystkie nowe mamuśki.
Gratuluję serduszek z wizyt!
Katarzynka111
To wcale nie jest duża różnica - pierwsze usg z racji infekcji miałam 5+1 - z usg wyszło 4+1, sam pęcherzyk 3,7mm bez ciałka żółtego... Na wizycie w 6+4 wiek już się zgadzał, okruszek 3mm, nawet serduszko już biło. Więc jeszcze nic nie jest przesądzone - dopóki lekarze mówią żeby przyjść na kontrolę, bo może jeszcze być dobrze, to nie trać nadziei, chociaż jest ciężko.Ja przed chwilą pierwszy zrwot zaliczyłam
Czytak te papiery ze szpitala i widzę ze wg okresu 6+6 a wg wielkości 5+5 czy jest możliwa azvtak duza różnica?
KateKarate
Zaciekawiona BB
Kocham statystyki...nie ma co na nie zwracać uwagi...
A ja dziś po USG piersi...i się załamałam. Już się trochę uspokoiłam, ale mam skierowanie na biopsję...
Mam jednak nadzieję, że będzie wszystko dobrze...
Trzymam kciuki, żeby okazało się, że to nic poważnego. Będzie dobrze!
reklama
Karolina_92