reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2020

Otóż to! A mi już na początku zabrali ten spokój :/ Poza tym na samą myśl o PAPPa mnie wzdryga , głupie statystyki, które tylko straszą. Np ja za sam wiek mam podane zagrożenie ZD 1:360. Już ten wynik mnie przeraża a pewnie wyliczą jeszcze większe prawdopodobieństwo :/
Gdzie wykonujesz ten test i w którym tygodniu ciąży?
Teraz Zdrowe Geny mają w ofercie NiftyPro za 2250zł a u mojej Ginki 2800zł i tak rozmyślam.
Zapytam mojego ginekologa czy u niego w placówce nie wykonują, choć w ofercie na stronie ma Panoramę Harmony a to jest okrojone, a w tej samej cenie. Myśle , ze każde laboratorium się podejmie bo to wyglada tak, ze umawiamy się na konkretny dzień i godzinę i oni dostają kopertę z próbkami i wytycznymi. Maja pobrać krew i te próbkę zawozi kurier, jest przetransportowana do Katowic.

reklama
Otóż to! A mi już na początku zabrali ten spokój :/ Poza tym na samą myśl o PAPPa mnie wzdryga , głupie statystyki, które tylko straszą. Np ja za sam wiek mam podane zagrożenie ZD 1:360. Już ten wynik mnie przeraża a pewnie wyliczą jeszcze większe prawdopodobieństwo :/
Gdzie wykonujesz ten test i w którym tygodniu ciąży?
Teraz Zdrowe Geny mają w ofercie NiftyPro za 2250zł a u mojej Ginki 2800zł i tak rozmyślam.
Planuję w 12 tyg ciazy .

To jeszcze przynajmniej 7 tygodni.
To chyba nie zawsze. Kolezanki corka odrzuciła wcześniej. Jak z wszytskim chyba nie ma reguly:)

My mamy imię dla chłopca- Ignas:)

Co do kontroli z ZUS to ja poprzednia ciąże całą byłam na l4 od 6 tc i nie miałam kontroli. Na ciążowym jak nie masz ze musisz leżeć to możesz opuszczać dom:) jeśli planujesz wyjechać na dłużej to zgłasza się w ZUS zmianę miejsca pobytu, np jak jedziesz do rodziny :)

Macie już jakieś typy jeśli chodzi o imiona? :)
U nas od 10 lat dla dziewczynki Lilly-Anne

Dla chlopca sie zmienia. Narazie albo bedzie Stan Alexander albo Thimothy (nasz Tymek). Mieszkamy na stałe w UK i szukamy imion, ktore bedzie latwo rodzinie spolszczyc ;)

Chcecie na stałe zostać w UK?
Tak. Jestem tu od 12 lat. Nigdy nawet nie pracowalam w Polsce. Nie wyobrazam sobie zebym miala wrocic.

Mam tu siostre niedaleko, ktora rowniez jest juz na stale, ma faceta Walijczyka i 2 synow. A w Szkocji mam brata. Od jakichs 20 lat. W Polsce sa rodzice tylko jesli chodzi o moja rodzine i rodzina Meza.

reklama
Do góry