reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2020

reklama
Ja narazie nie planuje zadnych zakupow. Ani ciazowych ani dla dzidziusia. Nawet sie nie rozgladam. I tu poprostu chodzi o moja historie i o zakupy jakie zrobilam w 24tc jak bylam w ciazy z Oliverem. Maz chcial mi zrobic niespodzianke i zlozyl hustawke ktora kupilismy dla dzidzi po czym odebral mnie z oracy i pojechalismy na usg i tam sie okazalo ze nasz serduszko juz nie bije.... Bolalo 2gi raz jak weszlam do domu i zobaczylam mojego Meza biegnacego chowac ta hustawke.... Nie chce ryzykowac drugiej takiej sytuacji....

Straszne[emoji20] znacie powód?

Dziewczyny, Wy już o wózkach myślicie, a ja się boję za bardzo cieszyć i myślę, żeby wszystko tylko było ok, a Wy macie już takie dalekosiężne plany :p
[/QUOTE
Kochana jeśli nie wyjdzie to nic się z tego nie zrobi , ciąża to stan taki z którego raczej każdy chce się cieszyć a nie cały czas zamartwiać [emoji5] ja to psychicznie staram się rozpieszczać [emoji6] pozwalam sobie na swoje fanaberie [emoji23]🤣 ja jak bym miała się teraz tylko przejmować i zamartwiać wszystkim to chyba po padła bym w silna depresje [emoji846] odganiam złe myśli najdalej jak się da [emoji5] ciąża długo nie trwa to się zleci nie chce czekać ze wszystkim na sam koniec [emoji6] nie mówię ze teraz wszystko kupie bo kupować będę w 6 miesiącu jak poznam właściciela brzuszka [emoji171][emoji171][emoji171]
Ja już jedną ciąże biochemiczna miałam I też podchodzę spokojnie do tego. Mąż również. Póki co nic nie planujemy czekamy do 10-12 tygodnia jak już będzie pewne że dzidzia rozwija się dobrze. Ale mąż mnie rozpieszcza, wciska mi owocki, przygotowuje śniadanko do pracy itp 😅

Ja plamie od 3 dni ale to dosłownie 1 x dziennie i to niewielka ilość. W tym czasie powinnam nie okres więc się nie przejmuje, koleżanki z pracy córka w 1 miesiącu była przekonana że ma okres. Co będzie to będzie, w czwartek wizyta i jak mam brać prog to będę. A kto wie, plamienie może też jest spowodowane tym że mam zapalenie pęcherza... Niezły start - plamienie i antybiotyk... Ale... Jak jest mi pisane to te dwa dni do wizyty czekam na spokojnie :) ważne że brzu tylko pobolewa a nie boli jak na okres.

Czesc Dziewczyny. Za mna okropny dzien. Lekarz nie dal skierowania na bete. Powiedzial, ze skoro sa wyrazne dwie kreski to jestem w ciazy i nie ma co sprawdzac, nie widzi potrzeby. I wg niego ciaza nie zalezy od tego czy linia testowa jest bardziej czy mniej wyrazna i zebym juz zadnych testow nie robila i czekala na pierwsze usg... Rece mi opadly... Teraz musze czekac i po uplywie 9 tyg odezwie sie do mnie polozna...
Najgorsze jest to, ze bardzo kluje mnie w brzuchu. Nie wiem czy to nerwy czy cos sie dzieje zlego [emoji26]
@Czaaroffnicaa @rozczochrana.mama ja downiest mam kłucia w brzuchu a czasem nawet tako ciągnący ból ale to zupełnie normalne w pierwszym trymestrze ciąży :) polecam odpoczywać i unikać stresu

Kochana jeśli nie wyjdzie to nic się z tego nie zrobi , ciąża to stan taki z którego raczej każdy chce się cieszyć a nie cały czas zamartwiać [emoji5] ja to psychicznie staram się rozpieszczać [emoji6] pozwalam sobie na swoje fanaberie [emoji23]🤣 ja jak bym miała się teraz tylko przejmować i zamartwiać wszystkim to chyba po padła bym w silna depresje [emoji846] odganiam złe myśli najdalej jak się da [emoji5] ciąża długo nie trwa to się zleci nie chce czekać ze wszystkim na sam koniec [emoji6] nie mówię ze teraz wszystko kupie bo kupować będę w 6 miesiącu jak poznam właściciela brzuszka [emoji171][emoji171][emoji171]
Pięknie to napisałaś! Podniosłaś mnie tym na duchu 😁 Mój mi cały czas powtarza to samo. Niech to będzie piękny czas (mimo mdłości i codziennego 🤮🤢).

Wg moich wieloletnich obserwacji i rozmowy z innymi wnioskuję, że właśnie trzeba się nastawiać. Od początku jakby nadać fasolce życie, powiedzieć rodzinie żeby wszyscy myśleli o nowym życiu. Akurat w moim otoczeniu poroniły tylko osoby zestresowane i które ukrywały ciążę z obaw. Wiem, że to nie reguła i zaraz ktoś tu napisze, że zna inny przypadek. Najważniejsze jest pozytywne nastawienie i spokój, to połowa sukcesu.

To prawda, ja mam taką z zestawu i o ile gondola była super to spacerówka dno[emoji57] i tak najczęściej jest w tych zestawach...na spacerówkę tylko patrzcie żeby można dziecko wozić przodem i tyłem.

Chyba mnie źle rozumiecie , ja nigdzie nie napisałam, że jestem zastosowana i boję się o ciążę. Po prostu wiem, że różnie bywa i z niektórymi rzeczami lepiej poczekać. Zresztą, czas nas nie goni :) ciąża ma swoje etapy, teraz cieszmy się pierwszym usg, mdłosciami, zachciankami:D

Dziewczyny a wy cierpicie może na bezsenność. Ja odkąd dowiedziałam się o ciąży nie mogę spać. Kładę się o 22 i dwa trzy razy w nocy się budzę. Nie prześpię całej nocy. Nie robię drzemek przez dzień a i tak noc do bani. Godzina 6 a ja już mam pospane
Mam podobnie... zasypiam koło 23 a o 2 30 budzie się wyspana :) I także nie sypiam w ciągu dnia.

reklama
Straszne[emoji20] znacie powód?
Oni mi powiedzieli ze prawdopodobnie skrzep. Ale w wakacje 2019 dowiedzialam sie ze mam przegrode w macicy i ze patrzac na te wszystkie zdjecia usg ktore mam z tamtej ciazy mozna wywnioskowac ze dziecko w pewnym momencie zwolnilo co moze wskazywac na niewydolnosc lozyska a to moze wskazywac ze czesciowo bylo przytwierdzone do przegrody ktora jest bardzo slabo ukrwiona. Gdybym wiedziala wczesniej to prawdopodobnie nie poronilabym jeszcze pozniej 5 razy.
Ahoj Brytyjska Słuzbo Zdrowia!

Jestem po histeroskopii w trakcie ktorej usunieto przegrode i zaszlam w ciaze w pierwszym cyklu staran gdzie zwykle trwalo to ok 2 lat kiedy mialam przegrode. Mam nadzieje cichutka ze teraz sie uda [emoji849][emoji3590]

Do góry