reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2020

reklama
Pięknie to napisałaś! Podniosłaś mnie tym na duchu [emoji16] Mój mi cały czas powtarza to samo. Niech to będzie piękny czas (mimo mdłości i codziennego 🤮🤢).

Chce tej mojej pozytywnej energii dać wam jak najwiecej [emoji16][emoji5][emoji6]
Teraz wsparcie jest ważne , czy ktoś czuje się dobrze czy tez ma dolegliwości przejdziemy przez to wszystko razem [emoji28] jak drużyna pierścienia [emoji23][emoji23][emoji23]

Oni mi powiedzieli ze prawdopodobnie skrzep. Ale w wakacje 2019 dowiedzialam sie ze mam przegrode w macicy i ze patrzac na te wszystkie zdjecia usg ktore mam z tamtej ciazy mozna wywnioskowac ze dziecko w pewnym momencie zwolnilo co moze wskazywac na niewydolnosc lozyska a to moze wskazywac ze czesciowo bylo przytwierdzone do przegrody ktora jest bardzo slabo ukrwiona. Gdybym wiedziala wczesniej to prawdopodobnie nie poronilabym jeszcze pozniej 5 razy.
Ahoj Brytyjska Słuzbo Zdrowia!

Jestem po histeroskopii w trakcie ktorej usunieto przegrode i zaszlam w ciaze w pierwszym cyklu staran gdzie zwykle trwalo to ok 2 lat kiedy mialam przegrode. Mam nadzieje cichutka ze teraz sie uda [emoji849][emoji3590]
Trzymam mocno kciuki 🤞

Wg moich wieloletnich obserwacji i rozmowy z innymi wnioskuję, że właśnie trzeba się nastawiać. Od początku jakby nadać fasolce życie, powiedzieć rodzinie żeby wszyscy myśleli o nowym życiu. Akurat w moim otoczeniu poroniły tylko osoby zestresowane i które ukrywały ciążę z obaw. Wiem, że to nie reguła i zaraz ktoś tu napisze, że zna inny przypadek. Najważniejsze jest pozytywne nastawienie i spokój, to połowa sukcesu.

To prawda, ja mam taką z zestawu i o ile gondola była super to spacerówka dno[emoji57] i tak najczęściej jest w tych zestawach...na spacerówkę tylko patrzcie żeby można dziecko wozić przodem i tyłem.
Wiadomo, że pozytywne myślenie pomaga. Ja nie byłam zestresowana, snułam plany i niestety a i tak skończyło się stratą. Dużo z nas przez to przeszła i zawsze gdzieś z tyłu głowy jest strach.
Jestem po wizycie, jest serduszko[emoji173]️ termin na 5 września, fasolka ma 6,03 mm. Dziś wg usg 6+3. Kolejna wizyta za 2 tyg
Super :*

@Ewelina no jesteś odważna babka jak masz 4, mąż za granicą i nikogo do pomocy, wow[emoji16] ja jestem z tych co wiecznie potrzebują kogoś do pomocy [emoji14] będziemy się teraz budować pod Krakowem to już będę się musiała bardziej usamodzielnic[emoji1787][emoji1787]

Co do na stawiania to ja czekam na serce. Jak będzie biło to już będziemy otwarcie mówić o ciazy:) ja nie z tych co wstrzymuja się z mówienie do skończenia Igo trymestru. Co ma być to będzie, a będzie dobrze:)

reklama
@Ewelina no jesteś odważna babka jak masz 4, mąż za granicą i nikogo do pomocy, wow[emoji16] ja jestem z tych co wiecznie potrzebują kogoś do pomocy [emoji14] będziemy się teraz budować pod Krakowem to już będę się musiała bardziej usamodzielnic[emoji1787][emoji1787]

Co do na stawiania to ja czekam na serce. Jak będzie biło to już będziemy otwarcie mówić o ciazy:) ja nie z tych co wstrzymuja się z mówienie do skończenia Igo trymestru. Co ma być to będzie, a będzie dobrze:)

My tez się budujemy [emoji28][emoji28][emoji28] szczerze to jest to tylko groszek w studni jak bym zaczęła opowiadać całe to chyba 5 stron by nie starczyło [emoji6]każdy z nas niesie jakiś krzyż przez życie [emoji4] taka nasza tutaj rola

Do góry