reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2020

We wtorek wybieram się do lekarza, jutro zrobię morfologię i mocz - mam taką możliwość bo mam wolne. W przyszłym tygodniu cały czas pracuje, do tego sama jestem z dzieckiem to nie będzie czasu. Zapłacę pewnie ze 20 zł a lekarz od razu spojrzy na wyniki. Następna wizyta pewnie za miesiąc to trochę długo.
Tak dla mojego spokoju :)

Przed wizytą u ginekologa robicie już morfologię / mocz ?

reklama
Rany ale szalejecie z tą Betą. Nigdy tego badania nie robiłam. Zrobiłam jeden test i uznałam że jestem w ciąży :) do lekarza chce iść dopiero ok. 8 tc żeby już coś więcej było widać. Na razie nikt nic oprócz przyszłego tatusia nie wie i pewnie tak na razie zostanie. Mam 36lat i trochę mam stresa. O pierwszej ciąży od razu wszystkim powiedzieliśmy, ale to było 6 lat temu. Teraz jakoś bardziej wystrachana jestem - wiadomo im starszy organizm tym trudniej.

Rany ale szalejecie z tą Betą. Nigdy tego badania nie robiłam. Zrobiłam jeden test i uznałam że jestem w ciąży :) do lekarza chce iść dopiero ok. 8 tc żeby już coś więcej było widać. Na razie nikt nic oprócz przyszłego tatusia nie wie i pewnie tak na razie zostanie. Mam 36lat i trochę mam stresa. O pierwszej ciąży od razu wszystkim powiedzieliśmy, ale to było 6 lat temu. Teraz jakoś bardziej wystrachana jestem - wiadomo im starszy organizm tym trudniej.

Mam dokładnie jak Ty z tą betą. Jest pozytywny ciążowy to nie widzę sensu się kuć, sprawdzać przyrosty i świrować ;p

Pracodawcę kiedy planujecie poinformowac o ciąży?

Mam dokładnie jak Ty z tą betą. Jest pozytywny ciążowy to nie widzę sensu się kuć, sprawdzać przyrosty i świrować ;p

Pracodawcę kiedy planujecie poinformowac o ciąży?
Kadrom i menadzerowi zglosze po 1wszym usg jak bedzie ok wszystko
W pracy powiedzialam o ciazy kolezance zeby wiedziala w razie gdybym zaslabla jakie leki biore bo w UK o nich jeszcze nie wiedza (mam od lekarza w PL)

No właśnie nie wiem kiedy dlatego podpytuje na forum. Czy jest coś takiego jak blond farba bez rozjaśniacza ? Wiesz pogrzebię w necie i jak coś znajdę to napiszę
Ja podciagam wyżej blond. Teraz sobie odpuszczę i nałożę tylko toner żeby odcień był bardziej w szarość bo już mam żółtawe :)

Dziewczyny mam pytanie. Czy idąc na L4 pierwsza wypłata jest wypłacana taka jak poprzednie czy jest pomniejszana o dodatki ( premie, dodatek stażowy itd.)? Wie może ktoś?

reklama
Kadrom i menadzerowi zglosze po 1wszym usg jak bedzie ok wszystko
W pracy powiedzialam o ciazy kolezance zeby wiedziala w razie gdybym zaslabla jakie leki biore bo w UK o nich jeszcze nie wiedza (mam od lekarza w PL)
Tez zastanawiam się kiedy poinformować pracowdawce 🤔 pierwsze USG będę miała w 12 tyg czyli za około 8 tyg, ale wcześniej będę w Polsce i na pewno tam pójdę sprawdzić czy wszytsko jest jak powinno być.

Do góry