reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2020

Dziekuje dziewczyny :)
Wiec chyba moge oficjalnie do Was dolaczyc :D
O mnie: 33 lata skonczone w listopadzie, syn i cora na stanie, to jest moja trzecia ciaza, termin z ostatniej @ 19.09.2020 :)

reklama
Gratulacje 😊 coraz nas tu więcej i oby przybywało.
Właśnie pierwsza wizyta za mną. Wieczorem dostałam krwawienie, na szczęście do rana przeszło a gin mnie przyjął tydzień wcześniej. Ciąża prawidłowa, 13 mm pęcherzyk zoltkowy narazie bez echa ale to za wcześnie, pojedyncza - szkoda ale najważniejsze że wszystko gra, a noc oczywiście nie przespana :( dostałam duphaston i witaminy i oby było wszystko na spokojnie i..nudno :))

Cześć dziewczyny! :)
U mnie w niedzielę pierwszy test z jasną drugą kreską, wczoraj kolejny - krecha ciemniejsza. Beta robiona wczoraj, wyszła na poziomie 57 :) Od poniedziałku cały czas mam ból w podbrzuszu, jak na miesiączkę. Do tego jakby zwiększona czułość na zapachy.. :) Mam nadzieję, że wszystko będzie ok i zostanę tu z Wami! :)

Zrobiłam dziś badania krwi, razem z betą. Czekam na wyniki do ok 16 niestety. Byłam też u endokrynologa i słuchajcie jakie jaja...
Dostałam od rodzinnej receptę na euthyrox 88 i szukałam go 2 dni... W całej mojej miejscowości nie ma w żadnej aptece. Panika oczywiście, bo tsh wyrypało w kosmos a tu dziecko w drodze.
No ale byłam dziś u tego Endo...
Jak jej powiedziałam że mi kazała brać 88 dawkę to ta się śmiać zaczęła i mówi do mnie ze od dawna już nie produkują tej dawki. Dała mi na zmianę 112 i 125 i za miesiąc mam powtórzyć badania.
Ale dziś jakoś wielkiego niepokoju nie czuje. Nie mam pojecia czemu. Obudziłam się dziś z dobrym przeczuciem...

Witam wszystkie nowe Wrześniówki :) skład mamy coraz liczniejszy , mam nadzieje, ze tylko nas bedzie przybywac [emoji3590] ja sie czuje dzis troche lepiej niz przez ostatnich kilka dni, gorzki posmak w ustach narazi zniknal, brzuch pobolewal tylko rano, kolka ustapila chwilowo :) pierwsza ciaze donosilam do 25tc nie mialam ZADNYCH objawow wtedy, Oliver nie mial miejsca zeby rosnac i nie udalo sie tej ciazy uratowac wtedy. Teraz jestem po usunieciu przegrody to miejsce jest. Mam nadzieje, ze tym razem sie uda [emoji16] jutro ide zarejestrowac sie do poloznej... Ahoj ciążowa przygodo!

@Madeline. Szczerze współczuje, wiem co czujesz. Ja ju ledwo żyje po kilku dniach taki fest mdłości. Właśnie dziś mąż mi przyniósł jabłko do łóżka, zjadłam trochę zanim wstałam i No jest odrobine lepiej. Mi mdłości przechodzą o 20... tak to cały dzień z mniejszym lub większym nasileniem. I nie wiem jak to zrobić ale muszę przestać myć żeby rano bo za każdym razem mam to co Ty dziś rano... :p

O nie [emoji85] a jak przy dzieciach dajesz radę z mdłościami? Mi na szczęście minęło po śniadaniu i jest ok[emoji16] a przed śniadaniem otworzyłam puszkę coli i wzięłam kilka łyków, jakoś to mi pomaga, pamietam w pierwszej ciąży też pomagało ale ile tego można pić[emoji51]

O nie [emoji85] a jak przy dzieciach dajesz radę z mdłościami? Mi na szczęście minęło po śniadaniu i jest ok[emoji16] a przed śniadaniem otworzyłam puszkę coli i wzięłam kilka łyków, jakoś to mi pomaga, pamietam w pierwszej ciąży też pomagało ale ile tego można pić[emoji51]
Podobno ogolnie picie gazowanego w ciazy pomaga na mdlosci. Nie mialam okazji sprawdzic [emoji1745][emoji38]

Dziewczyny muszę zrobić do końca miesiąca medycynę pracy a tam jest RTG pluc 😱 i co tu robić? Chyba będę musiała iść na l4 bo nie dam sobie zrobić przeswietlenia.
Czasami mam dziwny smak w ustach jak by plynu do naczyń a nawet nie wiem jak smakuje🤣🤣

Dziewczyny muszę zrobić do końca miesiąca medycynę pracy a tam jest RTG pluc [emoji33] i co tu robić? Chyba będę musiała iść na l4 bo nie dam sobie zrobić przeswietlenia.
Czasami mam dziwny smak w ustach jak by plynu do naczyń a nawet nie wiem jak smakuje[emoji1787][emoji1787]
Podejrzewam ze jesli pojdziesz na medycyne pracy to i tak Ci nie zrobia jak sie dowiedza ze jestes w ciazy przynajmniej tak jest w UK. Zawsze pytaja i nie zrobia przeswietlenia chyba ze chodzi o ratowanie zycia.

reklama
Do góry