reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2020

reklama
Dziekuje Wam za dobre slowe! To moja trzecia ciaza (cora 10lat i syn 8lat) a panikuje jak nastolatka :)
Nic nie pamietam z poprzednich ciaz, wiec dla mnie wszystko to jest tak naprawde nowosc.
Jeszcze raz bardzo dziekuje :*

No ja mam to samo tylko ze to 4 ciąża [emoji6]
Na razie oprócz bolących piersi nie mam innych objawów od czasu do czasu brzuch mnie po boli ale nie biorę nic jak w poprzednich ciążach [emoji6]

Ja to zawsze w każdej innej ciąży świrowalam [emoji18][emoji18][emoji18] bałam , ale teraz podchodzę inaczej po 1 jestem taka zalatana przy reszcie ze nie mam czasu nawet o tym myśleć ze coś może być źle , męża nie ma 2-3 miesiące wszystko na mojej głowie wiec staram się nie płakać nie użalać nad sobą ! Tylko dać z siebie 1000 % [emoji4][emoji5][emoji6] dzieci tez sporo mi pomagają , chodzę cała w skowronkach jak nie ja 🤷🏻‍♀️[emoji28][emoji23][emoji171]🤍

Czesc dziewczyny, ja juz po drugiej becie, wyniki kolo poludnia...
Co do wysokiego TSH, ja dowiedzialam sie ze cos takiego w ogole istnieje w pierwszej ciazy w 10tygodniu. Lekarz jak zobaczyl wyniki to sie za glowe chwycil... od razu wysoka dawka euthyroxu i sprawdzanie co dwa tygodnie poziomu... i co? I moja cora bedzie miec 11 lat w tym roku :D nie mozna od razu zakladac najgorszego, wazne zeby nie bagatelizowac i dzialac.

Ja dziś rano pierwszy raz przytulałam wc[emoji51] taaak mnie zemdliło🤢 gdyby było co to chyba bym zwymiotowała, a że pusty żołądek to tylko odruch wymiotny mialam[emoji51] chyba będę musiała przy łóżku zostawiać wieczorem coś do przekąszenia żeby nie wstawać z pustym żołądkiem [emoji85]

Ja dziś rano pierwszy raz przytulałam wc[emoji51] taaak mnie zemdliło🤢 gdyby było co to chyba bym zwymiotowała, a że pusty żołądek to tylko odruch wymiotny mialam[emoji51] chyba będę musiała przy łóżku zostawiać wieczorem coś do przekąszenia żeby nie wstawać z pustym żołądkiem [emoji85]
Na mamaginekolog czytałam, że są badania na temat pozytywnego wpływu na mdłości obecności spermy taty dziecka
w kobiecie po seksie oralnym 😜 tak, że teges...

Mój termin z aplikacji preglife to 30 sierpień, Flo pokazuje 6 wrzesień, więc myślę, że coś na przełomie będzie.
Wczoraj powiedzialam mężowi 😁 uff, nareszcie... Baaaardzo się cieszył i był w mega szoku, bo myślał, że miałam okres parę dni temu (jedna z koleżanek goszczacych u nas miała 😉)
W dodatku dostał to w formie, która dużo dla niego znaczy (częściowo wypełniony w śmieszny sposób o bejbiku formularz tworzenia postaci do gier fantasy - strategicznych - on jest Mistrzem Gry teraz) nagrałam z ukrycia jego zaskoczenie 😁 teraz nie możemy się doczekać usg w pon żeby zobaczyć bejbika wspólnie.

reklama
Aaa jak byłam u lekarza to pytałam czy mogę brać dalej Cyclo 3 forte (preparat wzmacniający żyły) i lekarz zalecił brać nawet 3 dziennie (mam pełno pajaczkow na udach i czasem pojawia się hemoroid więc wolę prewencyjnie uniknąć pogorszenia) Tak więc polecam wam zapytać swojego lekarza o to też jeśli macie historie ze słabymi zylami.

Do góry