reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2020

Super :) podziwiam ze wytrzymalas tyle przed mezem :) a ktory dokladnie dzien ciazy?:)
No właśnie nie wiem który 😅 Flo pokazuje mi 7t2d, ale z obliczeń aparatu usg wychodzi jakby koniec 5/początek 6tyg (owu w 17dc) i to by się pokrywalo z tym, że jeszcze mało widać na usg.
Maz nie wie, bo najpierw mieliśmy gości u nas, a teraz jestem w Polsce sama, bez niego. Jutro wracam i mu powiem :)

reklama
To teraz nic już nie wiem. Byłam u rodzinnej z wynikiem tsh i tą betą. Wg niej to jest 3-4 tydzień i powiedziala ze za duże mam tsh żeby się cieszyć z ciąży [emoji24]
Że nie dam rady TEGO donosic bo z miesiąc albo dłużej mi się będzie tsh regulować po zwiększeniu dawki
Że mam iść do ginekologa za miesiąc bo wczesniej nie ma sensu. I że jej przykro ale beta też mi raczej przy takim tsh zacznie lecieć w dół...
Co ja mam robić? Zalamalam się kompletnie

To teraz nic już nie wiem. Byłam u rodzinnej z wynikiem tsh i tą betą. Wg niej to jest 3-4 tydzień i powiedziala ze za duże mam tsh żeby się cieszyć z ciąży [emoji24]
Że nie dam rady TEGO donosic bo z miesiąc albo dłużej mi się będzie tsh regulować po zwiększeniu dawki
Że mam iść do ginekologa za miesiąc bo wczesniej nie ma sensu. I że jej przykro ale beta też mi raczej przy takim tsh zacznie lecieć w dół...
Czytałam historię dziewczyny, której od razu tsh spadło po zwiększonej dawce i mimo zagrożonej ciąży, wszystko dobrze się skończyło. Do ginekologa poszłabym jak najszybciej bo internista nie jest specjalistą w dziedzinie utrzymania ciąży.

Prywatnie idź jutro do ginekologa-endokrynologa. Może da
Ci leki i TSH szybko spadnie.

Prywatnie idź jutro do ginekologa-endokrynologa. Może da
Ci leki i TSH szybko spadnie.
Mam taki plan, ale tak się zdolowalam tym jej gadaniem że już nie wiem czy robić sobie nadzieję.
Poprzednim razem ok 5 tygodnia poronilam właśnie z powodu tarczycy.
Pociesza mnie fakt że wtedy krwawiłam masakrycznie. Teraz wcale, więc niby samo to juz lepiej rokuje no ale nie wiem...
Boję się że beta mi poleci i będzie po zawodach

Dlatego idź jutro, zaczniesz brać szybko leki i będzie wszystko dobrze.
Mam taki plan, ale tak się zdolowalam tym jej gadaniem że już nie wiem czy robić sobie nadzieję.
Poprzednim razem ok 5 tygodnia poronilam właśnie z powodu tarczycy.
Pociesza mnie fakt że wtedy krwawiłam masakrycznie. Teraz wcale, więc niby samo to juz lepiej rokuje no ale nie wiem...
Boję się że beta mi poleci i będzie po zawodach

Hurra !!!!
Bhcg 974😍

Leki które biorę to :
Prenatal Duo, moja gin twierdzi, ze jest najlepszy . Mam mutację MHFR czy jakoś tak a tam jest aktywny kwas foliowy
3 x dziennie estrofem
3 x dziennie duphaston
3 x dziennie luteina 100
Do tego Acard rano i neoparin 0,4 ( jeden zastrzyk wieczorem )

Ja noszę rozmiar 34 i nigdy nie ważyłam więcej niż 48 -49 kg, wasze posty mi uświadomiły że utyję i trzeba będzie zmienić ciuchy :)

reklama
@Agnieva myśle ze to fajny pomysł bo ja zaczynam się gubić [emoji14]

Dziewczyny możemy dodawać nowe wątki do Naszego tematu takie jak wizyty (terminy+usg), lista, wyprawka itd itd. Możemy również jak już przestanie Nas tyle przybywać wiec myśle ze już na spokojnie jak zaczną się terminy na październik poprosić o stworzenie wątku prywatnego dla Nas, wtedy tylko osoby zapisane do niego u administratora będą mogły czytać i pisać. Ale to jak mówię temat na później. Na ta chwile każda może dodawać nowy wątek [emoji4]

@Vilde super zdjęcie [emoji7] piękny widok! Gratuluje! To mąż Brdzie miał niespodziankę! [emoji28]

Do góry