reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2020

reklama
Hey :)
Mam pytanie :)
jestem w 5 tygodniu ciąży w czwartek idę do ginekologa. Cierpię na hashimoto biorę Euthyrox. Jak myślicie kiedy powinnam udać się do endokrynologa ? Od razu czy poczekać do następnego tygodnia ? Hashimoto było wykryte 3 tygodnie temu i po Euthyrox i na dupothsanie od razu się udało :)

Hey :)
Mam pytanie :)
jestem w 5 tygodniu ciąży w czwartek idę do ginekologa. Cierpię na hashimoto biorę Euthyrox. Jak myślicie kiedy powinnam udać się do endokrynologa ? Od razu czy poczekać do następnego tygodnia ? Hashimoto było wykryte 3 tygodnie temu i po Euthyrox i na dupothsanie od razu się udało :)
Ja mam euthyrox od czerwca. Też idę w czwartek do ginekologa i może on mi da odrazu skierowanie.
Ale zobaczę, idę dziś z wynikiem bety i ths do rodzinnej i zobaczę co mi powie. Ja tam bym chciała jak najszybciej, żeby mieć pewność że wszytko jest ok.

Wszystkim nowym mamusiami gratuluje! Fajnie, ze Nasze grono rosnie [emoji4]

Ja dziewczyny mniej się udzielam bo czuje się paskudnie. Prawie nic nie jem, mdli mnie już cały czas, ale bez wymiotów.
Mam takie bóle w dole brzucha jakby w pachwinach czasem np jak się przekrecam z boku na bok jakby mi się tam coś naciągalo. Ale to chyba od rosnącej macicy, z tego co pamietam z poprzednich ciąż. Poza tym pryszcze i piersi swędzą okrutnie.
Już czekam na wizytę u lekarza 13.01 mam nadzieje, ze wszystko tam się ładnie kręci.
Ja płace za wizytę w ciazy 150 zł. O prenatalnych się nie wypowiem bo nie wiem jakie są obecnie ceny w Trojmiescie bo jestem objęta programem i robię wszystko na NFZ.
Już nawet nie wiem co odpisać więcej bo jestem nieprzytomna dosłownie [emoji14]

Mój starszy nareszcie poszedł dziś do szkoły, a młodszy ma stan podgorączkowy chyba od zębów wiec od rana się przytulamy.

Kurde ja się zastanawiam czy tez się na to łapie mając 34 lata a 35 będę miała 9 września ! Nigdy tych badań nie miałam
W Polsce refundowane są 3 najważniejsze USG bez względu na wiek.
Genetyczne 11-14tc
Połówkowe
I to po 30tc
Test PAAP-A refundują tylko w niektórych przypadkach ale z chęcią oddam swój bo tylko stres przyniesie a żadnej odpowiedzi :/

Później napiszę więcej bo teraz nie mam jak się skupić dobrze ;)

W Polsce refundowane są 3 najważniejsze USG bez względu na wiek.
Genetyczne 11-14tc
Połówkowe
I to po 30tc
Test PAAP-A refundują tylko w niektórych przypadkach ale z chęcią oddam swój bo tylko stres przyniesie a żadnej odpowiedzi :/

Później napiszę więcej bo teraz nie mam jak się skupić dobrze ;)
O fajnie wiedziec :) a myslicie ze nie szkodzi isc 2 razy na genetyczne, tzn na fundusz i prywatnie?

reklama
Do góry