reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2020

Jakie tabletki bierzecie obecnie ?
Który kwas foliowy wybraliście ?
Suplementujecie jod ?
Mi lekarz zalecil witamine D (d-vitum 4000) bo u mnie prawie caly rok leje [emoji1745][emoji23] i kwas foliowy FOLIAN. Wyniki krwi mam ksiazkowe nie suplementuje nic wiecej zwiekszylam tylko ilosc warzyw zjadana w ciagu dnia [emoji16]

I oprocz tych tam powyzej Duphaston, Acard i zastrzyki Neoparin w brzuch do 12tc i mam nadzieje, ze tym razem sie juz uda [emoji16] podobno po usunieciu przegrody mam o wiele wieksze szanse na donoszona ciaze i na to ze nie poronie tym razem i tego sie poki co trzymam [emoji1745]

reklama
Jak na dwa dni przed miesiączką to ok.
Co do witamin biorę prenatal DHA oraz vitamin Plus mama. Biorę oba na raz. Niebawem mi się kończą i zacznę brać mama DHA premium.
Dziewczyny odebralam wynik: 40,78 mlu, jestem dwa dni przed miesiaczka tzn 27/29dc, uwazacie ze jest ok? We czwartek pojde powtorzyc

Dziewczyny, uważajcie też na nospę. Mnie przed nią bardzo przestrzegano na studiach. Wiem, że czasami ciężko wytrzymać, ale bierzcie ją tylko w sytuacjach kiedy już nawet odpoczynek nie pomaga. Nospa może źle działać na układ nerwowy dziecka, skutki mogą być widoczne dopiero w późniejszym wieku, słyszałam także, że zwiększa ryzyko przedwczesnego porodu.
Moja dwójka bez nospy pewnie nie przyszłaby na świat (tzn.przyszliby tylko kilka miesięcy za szybko). W pierwszej ciąży to był tylko dodatek bo brałam wtedy dużo silniejsze leki, które ze względu na zagrożenie zostały wycofane kilka miesięcy później :/ Drugą ciążę zaczynałam z dawką 3x1 forte. Także za dużo nie czytam bo bez niej mogę nie dać rady, jak bez duphastonu :/ Póki co, biorę 1 na wieczór bo wtedy najbardziej dokucza podbrzusze.

Dziewczyny jakie miałyście objawy ciąży w dniu miesiączki ?
W pierwszej ciąży która poroniłam bolał mnie jajnik lewy. Zwłaszcza wieczorem i rano. Teraz nie mam takiego bólu.
Czasami mnie lekko cmi brzuch, ale ten ból nie jest silny. Cycki miękkie i nie bolą.
Chyba tylko USG mnie może uspokoić...
W dniu miesiączki miałam okropny ból @ i właśnie nawet nospa ledwo radę dawała ale ja o ciąży dowiedziałam się min.5dni przed terminem ;)

To ja bym tam koczowała dzisiaj aż mnie przyjmie, bo co to ma być!
No właśnie, wnerwia mnie to strasznie. Zabierają kilkaset złotych na opiekę zdrowotną a później nie ma nawet z Kim skonsultować tak ważnych spraw :/ No i niestety jestem skazana na przyszły tydzień bo żadna z moich zaufanych lekarek nie ma terminu..

Matko co za ceny! Ja to liczyłam na 100 zł[emoji51]
Też byłam zaskoczona bo w ostatnich miesiącach wizyty są nawet co 2 tygodnie.

Mnie boli brzuch tak jak na okres i zauwazylam ze jak sobie rozepne spodnie to jakis lzejszy ten bol jest [emoji848][emoji28] wiec siedze przy biurku z rozpietym rozporkiem jak po sytej wieczerzy [emoji23][emoji23][emoji23][emoji23] poza tym bolem i lekkim pobolewaniem piersi nie odczuwam innych sygnalow (uff) siedze sobie i grzecznie czekam. Jak sie uda dostac skierowanie na poczatek lutego tutaj to bedzie dobrze [emoji1745] troche mnie to stresuje bo widze jak wszystkie macie badania krwi i daty do gina i na usg. Ja nie mam jak sie uspokoic wiec sie staram nie martwic [emoji1745] niech sie dzieje wola nieba...
Ja sobie dzisiaj kupiłam spodnie ciążowe bo zawsze szybko podbrzusze mi gniotą i później właśnie czuję ten ucisk. Póki co mam taką wstawkę do spodni zwykłych ;) a w domu tylko dresy :)

O fajnie wiedziec :) a myslicie ze nie szkodzi isc 2 razy na genetyczne, tzn na fundusz i prywatnie?
Ja tak właśnie robię. Mimo zaufania, muszę sprawdzić czy wszystko gra na lepszym sprzęcie :)
Jakie tabletki bierzecie obecnie ?
Który kwas foliowy wybraliście ?
Suplementujecie jod ?
Mogę tylko najzwyklejszy kwas foliowy, po całej reszcie wymiotuję ale.. Czekam na wizytę 14.01 i pewnie dowali mi żelazo na receptę bo już mi strasznie od września wyniki poleciały.
Do tego duphaston, acard i eutyrox .

Dziewczyny odebralam wynik: 40,78 mlu, jestem dwa dni przed miesiaczka tzn 27/29dc, uwazacie ze jest ok? We czwartek pojde powtorzyc
Liczy się przyrost, w czwartek musi być min.66% więcej :)

Moja dwójka bez nospy pewnie nie przyszłaby na świat (tzn.przyszliby tylko kilka miesięcy za szybko). W pierwszej ciąży to był tylko dodatek bo brałam wtedy dużo silniejsze leki, które ze względu na zagrożenie zostały wycofane kilka miesięcy później :/ Drugą ciążę zaczynałam z dawką 3x1 forte. Także za dużo nie czytam bo bez niej mogę nie dać rady, jak bez duphastonu :/ Póki co, biorę 1 na wieczór bo wtedy najbardziej dokucza podbrzusze.

W dniu miesiączki miałam okropny ból @ i właśnie nawet nospa ledwo radę dawała ale ja o ciąży dowiedziałam się min.5dni przed terminem ;)

No właśnie, wnerwia mnie to strasznie. Zabierają kilkaset złotych na opiekę zdrowotną a później nie ma nawet z Kim skonsultować tak ważnych spraw :/ No i niestety jestem skazana na przyszły tydzień bo żadna z moich zaufanych lekarek nie ma terminu..

Ja sobie dzisiaj kupiłam spodnie ciążowe bo zawsze szybko podbrzusze mi gniotą i później właśnie czuję ten ucisk. Póki co mam taką wstawkę do spodni zwykłych ;) a w domu tylko dresy :)

Ja tak właśnie robię. Mimo zaufania, muszę sprawdzić czy wszystko gra na lepszym sprzęcie :)

Mogę tylko najzwyklejszy kwas foliowy, po całej reszcie wymiotuję ale.. Czekam na wizytę 14.01 i pewnie dowali mi żelazo na receptę bo już mi strasznie od września wyniki poleciały.

Ja mam w pracy uniform. Jak zaczyna kobiecie w ciazy rosnac brzuch to wtedy Ci daja ogrodniczki [emoji1745][emoji23] narazie siedze z rozpietym rozporkiem ale chyba zainwestuje we wstawke...[emoji1745]

Warto zobaczyć ofertę Lidla. Mają czasami spodnie ciążowe po 50 zł, legginsy i rajstopy po około 25 zł.
Ja już trochę rzeczy mam. Ale jeszcze parę dokupie. Jeszcze mieszczę się w normalne spodnie. Potem zacznę nosić leginsy i tuniki.

W dniu miesiączki miałam okropny ból @ i właśnie nawet nospa ledwo radę dawała ale ja o ciąży dowiedziałam się min.5dni przed terminem [emoji6]

Ja sobie dzisiaj kupiłam spodnie ciążowe bo zawsze szybko podbrzusze mi gniotą i później właśnie czuję ten ucisk. Póki co mam taką wstawkę do spodni zwykłych [emoji6] a w domu tylko dresy [emoji4]

Ja tak właśnie robię. Mimo zaufania, muszę sprawdzić czy wszystko gra na lepszym sprzęcie [emoji4]

Oo o a myslalam ze tylko ja już zaczynam myśleć o spodniach ciążowych [emoji23] mam Zachowane z poprzedniej ciazy wiec myśle Ze niebawem odkopię [emoji1]

reklama
Warto zobaczyć ofertę Lidla. Mają czasami spodnie ciążowe po 50 zł, legginsy i rajstopy po około 25 zł.
Ja już trochę rzeczy mam. Ale jeszcze parę dokupie. Jeszcze mieszczę się w normalne spodnie. Potem zacznę nosić leginsy i tuniki.
Ja pol roku kupilam jedne na wyprzedazy jakiejs, a w nastepnym tyg maja byc legginsy wiec sie wybieram

Do góry