reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2020

Ja nigdy nie byłam na NFZ u ginekologa, słyszałam dużo negatywnych opinii i byłabym się ryzykować, szczególnie jeśli chodzi o ciążę. Moja doktor prowadzi mnie już od liceum, zna całą moją historię i czuję się u niej bezpiecznie. Chociaż wiem, że darmowa służba zdrowia nam się należy, ale wiecie jak to jest w Polsce... na pewno da lekarze, którzy tak samo starają się prywatnie jak i na NFZ, ale to niestety rzadkość.
Ja miałam wykupiony pakiet prywatny z pracy, ale okazało się że dwie lekarki do których chce iść już tam nie przyjmują, kolejny lekarz odmówił mi prowadzenia ciąży, bo w gabinecie nie ma nawet USG.
I jak tu nie zwariować?
Muszę to przemyśleć w tym tygodniu...

reklama
Skad jestescie dziewczyny?

Ja mieszkam w Walii ciaze (1wszy trymestr i kontrole pozniej) prowadze pod nadzorem lekarza z Warszawy bo tu maja w nosie ... jesli sie nic nie bedzie dzialo mam przyleciec do niego w 9tc.

Czy Wy tez macie taki gorzki posmak w ustach caly czas... Nic mi przez to nie smakuje....... [emoji849]

Bo ja sama jestem na rozdrozu i nie wiem gdzie prowadzic.. wiekoszosc moich znajomych prowadziło i rodzilo w prywatnej klinice (sam porod cc w 2019 kosztował 3500 zl) na fundusz mam polecanego ginekologa do ciaz, ale on w szpitalu nie pracuje, mam umowiona wizyte do niego dopiero na koniec lutego. Ale tez zapisalam ze do tej prywatnej kliniki na koniec stycznia
.. i nie wiem...
Ja z Białegostoku

U nas tez ciężko się dostać prywatnie [emoji28]
Kurde u mnie najgorzej jest tak ze wychowuje sama 4 dzieci mąż w delegacji ... do tego mam siostrę w rodzinie zastępczej od 12 lat [emoji4] łatwo nie będzie bo prawka nie mogę zrobić i o wszystko muszę się prosić , do tego muszę z każda ciąża bardzo uważać , z 1 leżałam w szpitalu pół roku bo łożysko mi się okleja i muszę brać w każdej ciąży zastrzyki w brzuch [emoji6] ale jak to się mówi my kobiety dużo potrafimy zrobić i znieść wystarczy dobra organizacja 🥰

Skad jestescie dziewczyny?

Ja mieszkam w Walii ciaze (1wszy trymestr i kontrole pozniej) prowadze pod nadzorem lekarza z Warszawy bo tu maja w nosie ... jesli sie nic nie bedzie dzialo mam przyleciec do niego w 9tc.

Czy Wy tez macie taki gorzki posmak w ustach caly czas... Nic mi przez to nie smakuje....... [emoji849]

Ja mieszkam pod Warszawą, lekarza mam w Warszawie, a rodzić planuję w Wołominie. Słyszałam dużo dobrego na temat tamtejszej porodówki. Zastanawiałam się jeszcze nad szpitalem na ul. Kasprzaka w Warszawie, miałam tam praktyki i byłam zachwycona podejściem personelu. W dodatku jest tam Instytut Matki i Dziecka więc w razie jakichkolwiek nieprawidłowości wszystko jest na miejscu.
Tak!! Też mam niesmak w ustach, ochotę mam na bardzo mało rzeczy. Nie wchodzi mi nic słodkiego, nawet herbata z sokiem malinowym, za to świetnie mi wchodzą cheetosy 🤣

Ja miałam wykupiony pakiet prywatny z pracy, ale okazało się że dwie lekarki do których chce iść już tam nie przyjmują, kolejny lekarz odmówił mi prowadzenia ciąży, bo w gabinecie nie ma nawet USG.
I jak tu nie zwariować?
Muszę to przemyśleć w tym tygodniu...

Hehe no właśnie te pakiety są tak zrobione, żeby jak najmniej z nich skorzystać:). A skąd jesteś?

Bo ja sama jestem na rozdrozu i nie wiem gdzie prowadzic.. wiekoszosc moich znajomych prowadziło i rodzilo w prywatnej klinice (sam porod cc w 2019 kosztował 3500 zl) na fundusz mam polecanego ginekologa do ciaz, ale on w szpitalu nie pracuje, mam umowiona wizyte do niego dopiero na koniec lutego. Ale tez zapisalam ze do tej prywatnej kliniki na koniec stycznia
.. i nie wiem...
Ja z Białegostoku

Tak tanio? W Gdańsku jakieś 10 lat temu było 7 tys ale to chyba normalny poród sn, no ale i tak zamknęli ten szpital bo nie mogli się utrzymać. Ja chce rodzic w Niemczech bo raz już rodziłam i jestem bardzo zadowolona. W Pl się boję[emoji51] tzn prywatnie bym poszła na pewno gdybym miała możliwość

Tak tanio? W Gdańsku jakieś 10 lat temu było 7 tys ale to chyba normalny poród sn, no ale i tak zamknęli ten szpital bo nie mogli się utrzymać. Ja chce rodzic w Niemczech bo raz już rodziłam i jestem bardzo zadowolona. W Pl się boję[emoji51] tzn prywatnie bym poszła na pewno gdybym miała możliwość
Porownujac zarobki w Wawie czy Gdansku a Bialym jest to adekwatne

reklama
Hehe no właśnie te pakiety są tak zrobione, żeby jak najmniej z nich skorzystać:). A skąd jesteś?
I tak właśnie składki odprowadzam, płacę za pakiet z pracy, a do lekarza trzeba będzie iść prywatnie...
Ja jestem z Chorzowa.

Też mam gorzki posmak w ustach, tak na prawdę kilka dni temu miałam taki posmak, parę dni przerwy i od wczoraj znów.

Do góry