reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2020

Ja nigdy nie byłam na NFZ u ginekologa, słyszałam dużo negatywnych opinii i byłabym się ryzykować, szczególnie jeśli chodzi o ciążę. Moja doktor prowadzi mnie już od liceum, zna całą moją historię i czuję się u niej bezpiecznie. Chociaż wiem, że darmowa służba zdrowia nam się należy, ale wiecie jak to jest w Polsce... na pewno da lekarze, którzy tak samo starają się prywatnie jak i na NFZ, ale to niestety rzadkość.
Ja miałam wykupiony pakiet prywatny z pracy, ale okazało się że dwie lekarki do których chce iść już tam nie przyjmują, kolejny lekarz odmówił mi prowadzenia ciąży, bo w gabinecie nie ma nawet USG.
I jak tu nie zwariować?
Muszę to przemyśleć w tym tygodniu...

reklama
Skad jestescie dziewczyny?

Ja mieszkam w Walii ciaze (1wszy trymestr i kontrole pozniej) prowadze pod nadzorem lekarza z Warszawy bo tu maja w nosie ... jesli sie nic nie bedzie dzialo mam przyleciec do niego w 9tc.

Czy Wy tez macie taki gorzki posmak w ustach caly czas... Nic mi przez to nie smakuje....... [emoji849]

Bo ja sama jestem na rozdrozu i nie wiem gdzie prowadzic.. wiekoszosc moich znajomych prowadziło i rodzilo w prywatnej klinice (sam porod cc w 2019 kosztował 3500 zl) na fundusz mam polecanego ginekologa do ciaz, ale on w szpitalu nie pracuje, mam umowiona wizyte do niego dopiero na koniec lutego. Ale tez zapisalam ze do tej prywatnej kliniki na koniec stycznia
.. i nie wiem...
Ja z Białegostoku

U nas tez ciężko się dostać prywatnie [emoji28]
Kurde u mnie najgorzej jest tak ze wychowuje sama 4 dzieci mąż w delegacji ... do tego mam siostrę w rodzinie zastępczej od 12 lat [emoji4] łatwo nie będzie bo prawka nie mogę zrobić i o wszystko muszę się prosić , do tego muszę z każda ciąża bardzo uważać , z 1 leżałam w szpitalu pół roku bo łożysko mi się okleja i muszę brać w każdej ciąży zastrzyki w brzuch [emoji6] ale jak to się mówi my kobiety dużo potrafimy zrobić i znieść wystarczy dobra organizacja 🥰

Skad jestescie dziewczyny?

Ja mieszkam w Walii ciaze (1wszy trymestr i kontrole pozniej) prowadze pod nadzorem lekarza z Warszawy bo tu maja w nosie ... jesli sie nic nie bedzie dzialo mam przyleciec do niego w 9tc.

Czy Wy tez macie taki gorzki posmak w ustach caly czas... Nic mi przez to nie smakuje....... [emoji849]

Ja mieszkam pod Warszawą, lekarza mam w Warszawie, a rodzić planuję w Wołominie. Słyszałam dużo dobrego na temat tamtejszej porodówki. Zastanawiałam się jeszcze nad szpitalem na ul. Kasprzaka w Warszawie, miałam tam praktyki i byłam zachwycona podejściem personelu. W dodatku jest tam Instytut Matki i Dziecka więc w razie jakichkolwiek nieprawidłowości wszystko jest na miejscu.
Tak!! Też mam niesmak w ustach, ochotę mam na bardzo mało rzeczy. Nie wchodzi mi nic słodkiego, nawet herbata z sokiem malinowym, za to świetnie mi wchodzą cheetosy 🤣

Ja miałam wykupiony pakiet prywatny z pracy, ale okazało się że dwie lekarki do których chce iść już tam nie przyjmują, kolejny lekarz odmówił mi prowadzenia ciąży, bo w gabinecie nie ma nawet USG.
I jak tu nie zwariować?
Muszę to przemyśleć w tym tygodniu...

Hehe no właśnie te pakiety są tak zrobione, żeby jak najmniej z nich skorzystać:). A skąd jesteś?

Bo ja sama jestem na rozdrozu i nie wiem gdzie prowadzic.. wiekoszosc moich znajomych prowadziło i rodzilo w prywatnej klinice (sam porod cc w 2019 kosztował 3500 zl) na fundusz mam polecanego ginekologa do ciaz, ale on w szpitalu nie pracuje, mam umowiona wizyte do niego dopiero na koniec lutego. Ale tez zapisalam ze do tej prywatnej kliniki na koniec stycznia
.. i nie wiem...
Ja z Białegostoku

Tak tanio? W Gdańsku jakieś 10 lat temu było 7 tys ale to chyba normalny poród sn, no ale i tak zamknęli ten szpital bo nie mogli się utrzymać. Ja chce rodzic w Niemczech bo raz już rodziłam i jestem bardzo zadowolona. W Pl się boję[emoji51] tzn prywatnie bym poszła na pewno gdybym miała możliwość

Tak tanio? W Gdańsku jakieś 10 lat temu było 7 tys ale to chyba normalny poród sn, no ale i tak zamknęli ten szpital bo nie mogli się utrzymać. Ja chce rodzic w Niemczech bo raz już rodziłam i jestem bardzo zadowolona. W Pl się boję[emoji51] tzn prywatnie bym poszła na pewno gdybym miała możliwość
Porownujac zarobki w Wawie czy Gdansku a Bialym jest to adekwatne

reklama
Hehe no właśnie te pakiety są tak zrobione, żeby jak najmniej z nich skorzystać:). A skąd jesteś?
I tak właśnie składki odprowadzam, płacę za pakiet z pracy, a do lekarza trzeba będzie iść prywatnie...
Ja jestem z Chorzowa.

Też mam gorzki posmak w ustach, tak na prawdę kilka dni temu miałam taki posmak, parę dni przerwy i od wczoraj znów.

Do góry