Vilde
Fanka BB :)
Nie wiem na jakim poziomie jest twój strach, czy to strach przed bólem, czy ciałem obcym w tobie? Czy coś innego? Pracuje z bolesnym zabiegami, uczę klientki oddychać zanim zacznę zabieg, to na prawdę pomaga. Staram się aby koncentrowaly się na oddechu, świadomie wdychaly i wdychaly powietrze, a w momencie kiedy zadaje im ból proszę o mocny, szybki wydech (z przepony). Możesz poprosić aby osoba pobierając dala ci znak kiedy wbije igłę abyś mogła ten wydech zrobić. Jeśli problem jest w samym stresie, nie bólu to po prostu wydech spokojny, długi, kontrolowany.Wiem, że to co za chwilę napiszę wyda się dosyć głupie ale czy może macie jakiś sposób na strach przed igłą, pobraniem krwi itp? Czeka mnie sporo tego a boję się jak małe dziecko.
Z doświadczenia wiem, że polski personel jest nerwowy, mówi bezosobowo, nie informuje co będzie robił za chwilę, okazuje niezadowolenie jak coś jest nie po ich mysli... Współczuję. Może akurat trafisz na osobe cierpliwa i empatyczna i będzie się dało do niej umawiać na każde pobranie? A może ktoś ci poleci taka profesjonalna osobę w twoim mieście?