reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2020

reklama
Cześć dziewczyny, powoli nieśmiało dołączam do Was. OM 6.12, jutro planowana @, owu 24.12 w 19 d.c, 7 dpo plamienie implantacyjne, a 10 dpo (3.01) dodatni test. Na betę zgodnie z zaleceniem lekarza idę dopiero we wtorek. Dziś powotrzyłam test i jest dodatni 🙂 starania ponad rok, kilka miesiecy leczenia (4 miesiące z clo bez efektu) i plan udania sie do kliniki leczenia niepłodności za 2 miesiące

Załączniki

• 20200103_065740.jpg
    20200103_065740.jpg
    797,6 KB · Wyświetleń: 124
Ostatnia edycja:
Gratulacje :)
Cześć dziewczyny, powoli nieśmiało dołączam do Was. OM 6.12, jutro planowana @, owu 24.12 w 19 d.c, 7 dpo plamienie implantacyjne, a 10 dpo (3.01) dodatni test. Na betę zgodnie z zaleceniem lekarza idę dopiero we wtorek. Dziś powotrzyłam test i jest dodatni [emoji846]

Cześć dziewczyny, powoli nieśmiało dołączam do Was. OM 6.12, jutro planowana @, owu 24.12 w 19 d.c, 7 dpo plamienie implantacyjne, a 10 dpo (3.01) dodatni test. Na betę zgodnie z zaleceniem lekarza idę dopiero we wtorek. Dziś powotrzyłam test i jest dodatni 🙂 starania ponad rok, kilka miesiecy leczenia (4 miesiące z clo bez efektu) i plan udania sie do kliniki leczenia niepłodności za 2 miesiące

Gratuluję! My od lipca byliśmy pod opieką kliniki leczenia niepłodności ze względu na wyniki męża. U mnie niby wszystko super, ale przy 3 inseminacjach nie pękł mi pęcherzyk więc były bez sensu. 30 grudnia mieliśmy mieć wizytę rozpoczynającą procedurę in vitro, ale 23 grudnia okazało się, że jestem w ciąży. Po prostu, bez żadnych zabiegów. Lekarz nie dawała nam szans na ciążę naturalną, ale odpowiednia suplementacja, leki i dieta zdziałały w naszym przypadku cud :)

Hej dziewczyny! Jak się dzisiaj czujecie? Mam nadzieje, ze wszystkie nieprzyjemne objawy minęły i dziś cieszycie się super objawami ciazy, które Was uspokajają :)
Ja paskudnie, nie śpię od 5 bo mój młodszy postanowił zastrajkować wiec padam na twarz a do tego mdłości przeokropne. Do tego brzuch mam jak balon przy tych miłościach wygladam jak w 4 miesiącu conajmniej...

Hehe u mnie też cały czas brzuszek wzdęty i towarzyszą mi ciągłe mdłości :). We wtorek wracam do pracy po przerwie świątecznej i jestem ciekawa jak będę funkcjonować. Teraz dużo leniuchuję:)

Czy macie jakieś pomysły na pozbycie się zatrzymanej wody w organizmie? Jak spuchlam w 3 fazie cyklu "na okres" tak mi zostało... Okropnie się czuje, 2 kg na dzień dobry przybyło [emoji21], plus brzuszek jest wydety na dole (kiedyś mi się śmiać chciało jak laski w 1 trymestrze machaja brzuchem, a tu teraz u mnie sterczy ta opuchlizna jakby co najmniej pomarańcz tam był.
Czytałam, że napar z pokrzywy może pomóc pozbyć się wody, probowalyscie może (te które już były w ciąży)?
Pije napar z pokrzywy od kilku miesiecy a teraz zmniejszylam do 3 razy w tyg bo podobno czesciej nie za bardzo mozna w ciazy bo co za duzo to nie zdrowo. Niestety na wzdety brzuch (tez wygladam jakbym byla w 16tc a nie 5) i opuchniete lydki mi nie pomaga........ :(

Dzis do objawow doszedl bol piersi boli mnie podbrzusze i krzyz. Ale ja mam wade wrodzona macicy (macica dwurozna) i jestem po wycieciu przegrody i podobno bol moze mi doskwierac bardziej niz innym. Nie martwie sie. Wierze mocno ze po 10 latach wreszcie sie uda [emoji3590]

Ja tez wracam po przerwie świątecznej do pracy i aż się boję :D Do pracy wstaje 5:10 a teraz to bym spała i spała. Kiedy mówisz w pracy o ciąży ?
Hehe u mnie też cały czas brzuszek wzdęty i towarzyszą mi ciągłe mdłości :). We wtorek wracam do pracy po przerwie świątecznej i jestem ciekawa jak będę funkcjonować. Teraz dużo leniuchuję:)

reklama
Pije napar z pokrzywy od kilku miesiecy a teraz zmniejszylam do 3 razy w tyg bo podobno czesciej nie za bardzo mozna w ciazy bo co za duzo to nie zdrowo. Niestety na wzdety brzuch (tez wygladam jakbym byla w 16tc a nie 5) i opuchniete lydki mi nie pomaga........ :(

Dzis do objawow doszedl bol piersi boli mnie podbrzusze i krzyz. Ale ja mam wade wrodzona macicy (macica dwurozna) i jestem po wycieciu przegrody i podobno bol moze mi doskwierac bardziej niz innym. Nie martwie sie. Wierze mocno ze po 10 latach wreszcie sie uda [emoji3590]

Taki spokój to dobry znak. Na pewno wszystko będzie dobrze, trzymam kciuki za spokojne 9 miesięcy:)

Do góry