reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2020

reklama
Cześć dziewczyny, powoli nieśmiało dołączam do Was. OM 6.12, jutro planowana @, owu 24.12 w 19 d.c, 7 dpo plamienie implantacyjne, a 10 dpo (3.01) dodatni test. Na betę zgodnie z zaleceniem lekarza idę dopiero we wtorek. Dziś powotrzyłam test i jest dodatni 🙂 starania ponad rok, kilka miesiecy leczenia (4 miesiące z clo bez efektu) i plan udania sie do kliniki leczenia niepłodności za 2 miesiące

Załączniki

• 20200103_065740.jpg
    20200103_065740.jpg
    797,6 KB · Wyświetleń: 119
Ostatnia edycja:
Gratulacje :)
Cześć dziewczyny, powoli nieśmiało dołączam do Was. OM 6.12, jutro planowana @, owu 24.12 w 19 d.c, 7 dpo plamienie implantacyjne, a 10 dpo (3.01) dodatni test. Na betę zgodnie z zaleceniem lekarza idę dopiero we wtorek. Dziś powotrzyłam test i jest dodatni [emoji846]

Cześć dziewczyny, powoli nieśmiało dołączam do Was. OM 6.12, jutro planowana @, owu 24.12 w 19 d.c, 7 dpo plamienie implantacyjne, a 10 dpo (3.01) dodatni test. Na betę zgodnie z zaleceniem lekarza idę dopiero we wtorek. Dziś powotrzyłam test i jest dodatni 🙂 starania ponad rok, kilka miesiecy leczenia (4 miesiące z clo bez efektu) i plan udania sie do kliniki leczenia niepłodności za 2 miesiące

Gratuluję! My od lipca byliśmy pod opieką kliniki leczenia niepłodności ze względu na wyniki męża. U mnie niby wszystko super, ale przy 3 inseminacjach nie pękł mi pęcherzyk więc były bez sensu. 30 grudnia mieliśmy mieć wizytę rozpoczynającą procedurę in vitro, ale 23 grudnia okazało się, że jestem w ciąży. Po prostu, bez żadnych zabiegów. Lekarz nie dawała nam szans na ciążę naturalną, ale odpowiednia suplementacja, leki i dieta zdziałały w naszym przypadku cud :)

Hej dziewczyny! Jak się dzisiaj czujecie? Mam nadzieje, ze wszystkie nieprzyjemne objawy minęły i dziś cieszycie się super objawami ciazy, które Was uspokajają :)
Ja paskudnie, nie śpię od 5 bo mój młodszy postanowił zastrajkować wiec padam na twarz a do tego mdłości przeokropne. Do tego brzuch mam jak balon przy tych miłościach wygladam jak w 4 miesiącu conajmniej...

Hehe u mnie też cały czas brzuszek wzdęty i towarzyszą mi ciągłe mdłości :). We wtorek wracam do pracy po przerwie świątecznej i jestem ciekawa jak będę funkcjonować. Teraz dużo leniuchuję:)

Czy macie jakieś pomysły na pozbycie się zatrzymanej wody w organizmie? Jak spuchlam w 3 fazie cyklu "na okres" tak mi zostało... Okropnie się czuje, 2 kg na dzień dobry przybyło [emoji21], plus brzuszek jest wydety na dole (kiedyś mi się śmiać chciało jak laski w 1 trymestrze machaja brzuchem, a tu teraz u mnie sterczy ta opuchlizna jakby co najmniej pomarańcz tam był.
Czytałam, że napar z pokrzywy może pomóc pozbyć się wody, probowalyscie może (te które już były w ciąży)?
Pije napar z pokrzywy od kilku miesiecy a teraz zmniejszylam do 3 razy w tyg bo podobno czesciej nie za bardzo mozna w ciazy bo co za duzo to nie zdrowo. Niestety na wzdety brzuch (tez wygladam jakbym byla w 16tc a nie 5) i opuchniete lydki mi nie pomaga........ :(

Dzis do objawow doszedl bol piersi boli mnie podbrzusze i krzyz. Ale ja mam wade wrodzona macicy (macica dwurozna) i jestem po wycieciu przegrody i podobno bol moze mi doskwierac bardziej niz innym. Nie martwie sie. Wierze mocno ze po 10 latach wreszcie sie uda [emoji3590]

Ja tez wracam po przerwie świątecznej do pracy i aż się boję :D Do pracy wstaje 5:10 a teraz to bym spała i spała. Kiedy mówisz w pracy o ciąży ?
Hehe u mnie też cały czas brzuszek wzdęty i towarzyszą mi ciągłe mdłości :). We wtorek wracam do pracy po przerwie świątecznej i jestem ciekawa jak będę funkcjonować. Teraz dużo leniuchuję:)

reklama
Pije napar z pokrzywy od kilku miesiecy a teraz zmniejszylam do 3 razy w tyg bo podobno czesciej nie za bardzo mozna w ciazy bo co za duzo to nie zdrowo. Niestety na wzdety brzuch (tez wygladam jakbym byla w 16tc a nie 5) i opuchniete lydki mi nie pomaga........ :(

Dzis do objawow doszedl bol piersi boli mnie podbrzusze i krzyz. Ale ja mam wade wrodzona macicy (macica dwurozna) i jestem po wycieciu przegrody i podobno bol moze mi doskwierac bardziej niz innym. Nie martwie sie. Wierze mocno ze po 10 latach wreszcie sie uda [emoji3590]

Taki spokój to dobry znak. Na pewno wszystko będzie dobrze, trzymam kciuki za spokojne 9 miesięcy:)

Do góry