reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2020

Ja tez wracam po przerwie świątecznej do pracy i aż się boję :D Do pracy wstaje 5:10 a teraz to bym spała i spała. Kiedy mówisz w pracy o ciąży ?

Myślałam, żeby powiedzieć pod koniec lutego. zobaczę jak się będę czuła, ale zamierzam dosyć szybko uciekać na zwolnienie. Jestem neurologopedą w szkole i mam ciągły kontakt z dziećmi a to niestety najczęściej chodzace bakterie :D. A Ty kiedy mówisz i ile zamierzasz pracować w ciąży?

reklama
Właśnie zamierzam też iść na l4 w niedługim czasie. Tylko nie wiem jak to rozegrać. Myślę że powiem od razu jeśli chodzi o ciaże. Natomiast jeśli chodzi o L4 , wizytę mam 20 stycznia. Muszę pogadać z moją lekarką co Ona o tym myśli.
Myślałam, żeby powiedzieć pod koniec lutego. zobaczę jak się będę czuła, ale zamierzam dosyć szybko uciekać na zwolnienie. Jestem neurologopedą w szkole i mam ciągły kontakt z dziećmi a to niestety najczęściej chodzace bakterie :D. A Ty kiedy mówisz i ile zamierzasz pracować w ciąży?

Hej. Z kalendarza wychodzi że jestem w 5t4d😁 test zrobiłam 3 dni po spodziewane @ i do tego popołudniu i były dwie wyraźne kreski. Ból piersi,podbrzusza i do tego przeziębienie mam już kilka tygodni. Jestem po dwóch poronieniach i mega się boję żeby się to nie powtorzylo. Biorę acard 150 tak mi zalecił lekarz jeszcze przed ciąża. Też we wtorek wracam do pracy na 3 zmiany 😪

Właśnie zamierzam też iść na l4 w niedługim czasie. Tylko nie wiem jak to rozegrać. Myślę że powiem od razu jeśli chodzi o ciaże. Natomiast jeśli chodzi o L4 , wizytę mam 20 stycznia. Muszę pogadać z moją lekarką co Ona o tym myśli.

Ja mam wizytę 15 stycznia, ostatnio widzieliśmy sam pęcherzyk z ciałkiem żółtym więc teraz liczymy na serduszko :). Do tej wizyty nie będę nic mówić, jeśli wszystko będzie ok. to może wspomnę o tym, że po feriach najprawdopodobniej nie wrócę do pracy (to będzie jakiś 12-13 tydzien).

Hej dziewczyny! Jak się dzisiaj czujecie? Mam nadzieje, ze wszystkie nieprzyjemne objawy minęły i dziś cieszycie się super objawami ciazy, które Was uspokajają :)
Ja paskudnie, nie śpię od 5 bo mój młodszy postanowił zastrajkować wiec padam na twarz a do tego mdłości przeokropne. Do tego brzuch mam jak balon przy tych miłościach wygladam jak w 4 miesiącu conajmniej...
Ja dzisiaj wreszcie mogę napisać, że podbrzusze nie dokucza ;) I nawet się wyspałam ;)

Hej ,noc minęła ciągłym budzeniem i sprawdzaniem czy wszystko jest ok.... ten strach mnie wykonczy 🥺 dzis jest równy 5tc .
Współczuję tych nerwów :( Oby finał był pozytywny!

Czy macie jakieś pomysły na pozbycie się zatrzymanej wody w organizmie? Jak spuchlam w 3 fazie cyklu "na okres" tak mi zostało... Okropnie się czuje, 2 kg na dzień dobry przybyło 😣, plus brzuszek jest wydety na dole (kiedyś mi się śmiać chciało jak laski w 1 trymestrze machaja brzuchem, a tu teraz u mnie sterczy ta opuchlizna jakby co najmniej pomarańcz tam był.
Czytałam, że napar z pokrzywy może pomóc pozbyć się wody, probowalyscie może (te które już były w ciąży)?
W ciąży pamiętam, że nie mogłam zupełnie niczym się wspomagać, jeszcze więcej wody zalecali i tyle ;) Ta za chwilę z Ciebie zejdzie , najgorsze dopiero przed Nami ;)

Czyli to jest 4 tydzień czy piąty? Wiem... Głupie pytanie :D
Piąty :) Skończony 4 tydzień + 4 dni czyli, że jest w piątym tygodniu :)

Piąty:) tak jak np „ciąża dwudniowa” to 0+2 to pierwszy tydzień, a nie zerowy. Wiem abstrakcyjny przykład ale najlepiej to tłumaczy ;)

Cześć dziewczyny, powoli nieśmiało dołączam do Was. OM 6.12, jutro planowana @, owu 24.12 w 19 d.c, 7 dpo plamienie implantacyjne, a 10 dpo (3.01) dodatni test. Na betę zgodnie z zaleceniem lekarza idę dopiero we wtorek. Dziś powotrzyłam test i jest dodatni [emoji846] starania ponad rok, kilka miesiecy leczenia (4 miesiące z clo bez efektu) i plan udania sie do kliniki leczenia niepłodności za 2 miesiące

Gratuluję!

Ja czytalam ze dla lekarza to 4 bo licza skonczone tygodnie, a gdzieindziej podaja, ze to piaty ale jak dziewczyny pisza, ze 5 to niech bedzie 5 :)

@Zapata raczej przeziebienie

My jeszcze nie powiedzielismy nawet rodzicom, czekam chociaz do pierwszego usg, a w pracy planuje powiedziec koniec lutego-poczatek marca

Ja czytalam ze dla lekarza to 4 bo licza skonczone tygodnie, a gdzieindziej podaja, ze to piaty ale jak dziewczyny pisza, ze 5 to niech bedzie 5 :)

@Zapata raczej przeziebienie

My jeszcze nie powiedzielismy nawet rodzicom, czekam chociaz do pierwszego usg, a w pracy planuje powiedziec koniec lutego-poczatek marca
Rzeczywiście dla lekarza to będzie 4 tydzień. Byłam ostatnio u mojego lekarza i powiedział, że 4 tydzień (4t+4d). A w aplikacji wyświetlał się już 5 tydzień 😁

Ja też czekam na USG, gdzie będzie już widać serduszko ❤ i wtedy powiem rodzicom ☺

reklama
Życzę Wam powodzenia ❤️ Mam nadzieję, że wszystkie dotrwamy do września 😁

Co do objawów, to póki co nie odczuwam jakichś większych 🤷

Do góry