reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2020

Plamienie jest brązowe, a krwawienie to czerwona krew ,jeśli taka masz to jedź na ip ,chyba że wolisz poronic w domu , robiłaś bete ? Jeśli tak to jaka była?
No to krwawienie . Beta rosła do czwartku prawidłowo i w 32dc wynosiła 740 ,lekarz kazał więcej nie robić.
Kazał mi dziś leżeć i zwiększyć leki.
Powiem Ci dość przykre że od razu zalozylas że to poronienie.
Obyś nie miała racji .

reklama
No to krwawienie . Beta rosła do czwartku prawidłowo i w 32dc wynosiła 740 ,lekarz kazał więcej nie robić.
Kazał mi dziś leżeć i zwiększyć leki.
Powiem Ci dość przykre że od razu zalozylas że to poronienie.
Obyś nie miała racji .
Mam nadzieję że nie mam , ale niestety przerabilam to 2 razy , choć może to jakiś krwiak ,i dlatego dziwi mnie że lekarz nie kazał jechać tego sprawdzić, ja tez miałam krwiaka ,i sporo dziewczyn, a czy bierzesz acard?

Mam nadzieję że nie mam , ale niestety przerabilam to 2 razy , choć może to jakiś krwiak ,i dlatego dziwi mnie że lekarz nie kazał jechać tego sprawdzić, ja tez miałam krwiaka ,i sporo dziewczyn, a czy bierzesz acard?
Nie bo acard i fraxiparine mamy włączyć ok 8-10 tyg jak będzie mocne tętno .Ja jestem po 3 poronieniach i ciąży pozamacicznej.
A Ty brałaś acard od początku?

Nie bo acard i fraxiparine mamy włączyć ok 8-10 tyg jak będzie mocne tętno .Ja jestem po 3 poronieniach i ciąży pozamacicznej.
A Ty brałaś acard od początku?
A robiłaś jakieś badania ,Ja nie ,ale przed 3 ciąża zaczęłam brać zmetylowane wit b oraz kwas foliowy, nie wiem czy to dzięki temu się udało, ale możliwe

Kazał mi na razie nie jechać. Leżeć cały czas . Duphaston 3x2 i czekać.. Jak dojdzie ból albo będzie dużo to na IP.
Ja sama nie wiem jak to nazwać plamienie czy krwawienie ;(
Ja bym się nie zastanawiała, jak tylko będziesz miała możliwość to jedź! Trzymam mocno kciuki!

U mnie mdłości, senność pierś wieczorem dotknąć nie mogę tak bolą, kapeć w buzi i niestety omdlenia. Co do bety to mam złe skojarzenia przy młodym jak robiłam to w laboratorium poinformowano mnie że przy takiej becie to ciąża obumierająca a młody ma 6 lat przy drugiej przyrost piękny a puste jajo dlatego nie robię zbyt mnie to stresuje a postanowiłam przy tej ciąży być spokojna nie stresować małego człowieka we mnie.
Też miałam takie postanowienie, nie wyszło ;)

Nie wytrzymalam i pojechałam na bete do innej miejscowosci. Wyniki do 11.30... Jestem cala w nerwach...
Ja czekam do ok.15 i też się mocno stresuję.

A robiłaś jakieś badania ,Ja nie ,ale przed 3 ciąża zaczęłam brać zmetylowane wit b oraz kwas foliowy, nie wiem czy to dzięki temu się udało, ale możliwe
Tak ja byłam na diagnostyce w szpitalu i miałam wykonane wszystkie badania. Mam mutacje genu i od września biorę zmetylowany kwas foliowy i wit B.

Bardzo mi przykro, ale muszę się z Wami pożegnać. Dzisiaj beta spadła do 4 i dostałam obfitego krwawienia [emoji17]

Ale miło było choć przez chwilę się cieszyć myślą o wrześniu.

Życzę Wam wszystkim zdrowia, bezpiecznych, udanych porodów i zdrowych bobasów za 9 miesięcy :)

Dziewczyny, a któraś z Was jest w ciąży i karmi piersią? Nie chce odstawiac córki póki co, ma 1.5 roku, chodzi do żłobka i ta pierś ratuje nam życie przy chorobach. Czekam na wizytę u lekarza, ta dopiero 20 stycznia, zobaczymy co powie, wiem że jak ciąża nie jest zagrożona to można śmiało karmić, ale nie znam nikogo kto by to robił 😉 chciałabym dociagnac karmienie do 2 roku życia, ale w tej ciąży objawy mam o wiele bardziej nasilone i nie wiem czy dam radę.

reklama
Tak mi przykro... Trzymaj się Kochana [emoji24][emoji17]
Bardzo mi przykro, ale muszę się z Wami pożegnać. Dzisiaj beta spadła do 4 i dostałam obfitego krwawienia [emoji17]

Ale miło było choć przez chwilę się cieszyć myślą o wrześniu.

Życzę Wam wszystkim zdrowia, bezpiecznych, udanych porodów i zdrowych bobasów za 9 miesięcy :)

Do góry