reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2020

reklama
Witam się z Wami
27.12 zrobiłam 2 testy i wyszły dwie grubaśne krechy, bety nie robiłam i nie zrobię przy ostatnim razie pięknie przyrastała a tylko puste jajo było i zwodzenie prawie do 12 tygodnia że jeszcz coś z tego będzie. Mam synka lat 6, a i zaawansowana wiekowo już jestem lat 38. Wizyta na 8 stycznia i mam nadzieję zobaczyć i usłyszeć serducho.
To jesteśmy w takiej samej sytuacji. Też mam 38 lat i jestem po pustym jaju płodowym. Ja betę zrobiłam bo chciałam mieć pewność, że jestem w ciąży, a do testów z apteki nie mam zaufania, bo czasem trudno dopatrzec się tych kresek.

Mnie męczą mdłości ( nie znam dnia ani godziny kiedy dopadną ) oraz często korzystam z toalety. Od dwóch dni dopada mnie senność i do południa nie mogę się zwlec z łóżka. Piersi bolą przy dotyku, raz bardziej, raz mniej a czasem wcale, ogólnie dają się o wiele mniej we znaki niż w pierwszej ciąży. U mnie objawy nie są cały czas jednakowe, są dni, że wogóle nie czuję, że jestem w ciąży a są dni że bardzo źle się czuję. Mam też problemy z koncentracją, pracuję z ludźmi, umysłowo, do tego się uczę i jest bardzo ciężko skupić się gdy dopada cię fala mdłości, a ty musisz się uśmiechać, aby ukryć swoje złe samopoczucie.

Czy są tu na sali panie około 40 lat?
Hej. Nie 40 a 33 :) 34 lata skoncze w tym roku :)

Ja poza sennoscia, trzesawka na pomidory (zarlabym na tony), kapciem w buzi, zwiekszonym pragnieniem i lataniem dzieki temu do toalety co 5 minut nie zaobserwowalam jakichs specjalnych objawow. Piersi mnie jeszcze nie bola i mdlosci na szczescie narazie tez nie mam :) za to brzuch mam mega wzdety, a nie mam wzdec. [emoji848][emoji1745]

Wszystko będzie dobrze. Ja przy ciąży z córką miałam plamienia, byłam na pogotowiu, kazali mi brać magnez i nospe. Wszystko dobrze się skończyło.
Kazał mi na razie nie jechać. Leżeć cały czas . Duphaston 3x2 i czekać.. Jak dojdzie ból albo będzie dużo to na IP.
Ja sama nie wiem jak to nazwać plamienie czy krwawienie ;(

U mnie mdłości, senność pierś wieczorem dotknąć nie mogę tak bolą, kapeć w buzi i niestety omdlenia. Co do bety to mam złe skojarzenia przy młodym jak robiłam to w laboratorium poinformowano mnie że przy takiej becie to ciąża obumierająca a młody ma 6 lat przy drugiej przyrost piękny a puste jajo dlatego nie robię zbyt mnie to stresuje a postanowiłam przy tej ciąży być spokojna nie stresować małego człowieka we mnie.

Kazał mi na razie nie jechać. Leżeć cały czas . Duphaston 3x2 i czekać.. Jak dojdzie ból albo będzie dużo to na IP.
Ja sama nie wiem jak to nazwać plamienie czy krwawienie ;(
Plamienie jest brązowe, a krwawienie to czerwona krew ,jeśli taka masz to jedź na ip ,chyba że wolisz poronic w domu , robiłaś bete ? Jeśli tak to jaka była?

reklama
Do góry